Kuharski mojstri gostiln in restavracij, ki sodelujejo na Okusih Radol'ce

Začenjajo se Okusi Radol'ce

Danes popoldan bo v Podvinu otvoritveni dogodek s tržnico lokalnih dobaviteljev in degustacijami.

Radovljica – Radovljica je kulinarična prestolnica Gorenjske predvsem zaradi projekta Okusi Radol'ce. Ta tudi v letošnjem novembru povezuje lokalne gostince, ki svoje kuharske kreacije ustvarjajo izključno iz lokalnih in sledljivih sestavin.

Meniji so ves mesec na voljo v devetih gostilnah Okusov Radol'ce – Vili Podvin, Gostišču Draga, Gostišču Tulipan, Gostilni Pr' Tavčar, Gostilni Kunstelj, Restavraciji Center, Gostilni Lectar, Restavraciji Tabor in Gostilni Avguštin. Trihodni meni bo na voljo za 26 evrov, so sporočili z zavoda Turizem in kultura Radovljica.

Otvoritveni dogodek ob začetku letošnjih Okusov Radol'ce bo na vrtu Vile Podvin, kjer bo danes od 17. do 19. ure tržnica lokalnih dobaviteljev z degustacijami in gibalno-plesno delavnico za otroke. Z dnevi odprtih vrat in drugimi dogodki bodo sicer tudi lokalni dobavitelji popestrili november.

Tudi otvoritveno večerjo za uvod v kulinarični mesec bo devet kuharskih mojstrov drevi pripravilo v Vili Podvin; poimenovali so jo Zadnji tango v Podvinu, saj se Uroš Štefelin z ekipo že decembra iz Podvina seli v Restavracijo in Hotel Linhart v Radovljico.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / sreda, 6. avgust 2008 / 07:00

Češka drugačnost

Češka Škoda želi z novim Superbom igrati vidnejšo vlogo v višjem razredu.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / ponedeljek, 7. september 2009 / 07:00

Priznanje Mojstru poštevanke

Ljubljana - Pred nekaj dnevi so na Ljubljanskem gradu razglasili dobitnike plaket in posebnih priznanj iz natečaja Ustvarjalni učitelj leta 2008/09, tokrat že enajstega po vrsti...

Nasveti / ponedeljek, 7. september 2009 / 07:00

Jedi za poletne dni

Marinirani losos Sestavine: 70 dag svežega lososa, sol, natrt poper, malo sladkorja, 1 vejica listov kopra, pol žličke gorčičnih semen. Koprova go...

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. september 2009 / 07:00

Podelili zadružna priznanja

Iz Gorenjske so priznanja prejeli Zdravko Hafner, Janko Jeglič in Janez Šušteršič ter kmetijsko gozdarski zadrugi Škofja Loka in Sava Lesce.

Gospodarstvo / ponedeljek, 7. september 2009 / 07:00

Končno rast gospodarstva

Po dveh četrtletjih negativne rasti se je BDP v drugem četrtletju letos (v primerjavi s prejšnjim) povečal za 0,7 odstotka. Avgustovska inflacija ničodstotna.

Kronika / ponedeljek, 7. september 2009 / 07:00

Nesreče

Vsak dan delovna nesreča Koroška Bela - V jeseniškem Acroniju so imeli v prvi polovici minulega tedna kar tri delovne nesreče. V...