Tajski okusi na Bledu
Ob Blejski promenadi so v začetku septembra odprli novo restavracijo Arroi, ki je na Bled in sploh na Gorenjsko prinesla svež veter: tajsko kulinariko, a na višjem nivoju. V nadaljevanju (vsaj tako načrtujejo) se bodo tajskim pridružili tudi japonski okusi, kot sta nam zaupala njena idejna in organizacijska očeta Danijel Katrašnik in Mark Žabkar Marič.
Arroi pravzaprav pomeni slastno, okusno, kar so lahko spoznali tudi gostje ob njenem uradnem odprtju. Solata z morskimi sadeži, solata s papajo, kariji, sveže ocvrti zavitki, priljubljeni »sticky rice« oziroma lepljivi ali sladki riž z mangom, ki je navdušil prav vse; odlično tajsko sadje, na primer pitaja – gostje so se ponjo vračali z nasmejanimi obrazi. Manjkal ni niti tradicionalni ples, v pozni popoldan pa sta prisotne pospremila didžejka in zvok saksofona.
Kot smo omenili, restavracija deluje že od avgusta, a uradno in v manjšem obsegu – razmeram primerno – je odprtje doživela torej septembra. Pravijo, da sledijo filozofiji avtentičnosti, kar se tiče surovin, zlasti zelenjave in sadja. In da je tovrstna odločitev v teh časih zanimiv izziv, podobno kot imeti v kuhinji za štedilnikom pravega Tajca – kar jim je uspelo. Upajo tudi na japonskega kuharja, tako da bodo v nekaj mesecih že lahko svojim gostom postregli tudi japonske jedi.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

