Znova več helikopterskih reševanj

V sredo je dežurna ekipa za reševanje v gorah poletela na tri intervencije, v ponedeljek na dve.

Kranjska Gora – Lepo vreme v gore še vedno privablja številne planince, žal se nekateri pri tem tudi poškodujejo ali znajdejo v brezizhodnem položaju. V sredo so tako gorski reševalci izvedli štiri intervencije, v treh so aktivirali tudi helikopter. Policisti še naprej pozivajo k previdnosti in odgovornemu ravnanja v gorah.

Dopoldan je na poti proti Slemenovi špici planinka zdrsnila in se udarila v glavo. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa za reševanje v gorah z Brnika s posadko helikopterja Slovenske vojske. Prav tako so gorski reševalci iz Kranjske Gore ob pomoči helikopterja popoldan pomagali tujima planincema, ki sta se zaplezala na težko dostopnem pobočju Zadnjega Prisanka. Helikopter Slovenske vojske je predvčerajšnjim poletel tudi na Triglav, kjer je na planinski poti od Malega Triglava proti Domu Planika planinec zdrsnil po melišču in se poškodoval. Pomoč gorskih reševalcev je ta dan potrebovala tudi obolela oseba na Osojnici.

V ponedeljek sta se v gorah poškodovali dve osebi. Pri sestopu z Malega Triglava si je otrok pri padcu poškodoval koleno. Gorski reševalci iz Bohinja so ga na kraju oskrbeli in na klasičen način prenesli do Doma Planika, od koder ga je v jeseniško bolnišnico odpeljala dežurna ekipa za reševanje v gorah s posadko helikopterja Slovenske vojske. Na poti s Triglava proti Domu Planika se je poškodoval planinec. Tudi njega so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 24. maj 2021 / 16:32

Računajo tudi na državo

Občina Radovljica se bo prijavila na razpis za sofinanciranje nadaljevanja celovite rekonstrukcije radovljiškega kopališča. V prvi fazi obnova garderob, sanitarij in restavracije ter terapevtski bazen...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 6. februar 2014 / 14:52

Nostalgija iz Prešernovih časov

Kranjski Prešernov smenj je v enajstih letih postal ena najbolj zanimivih prireditev ob kulturnem prazniku, letos pa bo še bogatejši. V Žirovnici bodo dali poudarek 170-letnici nastanka Zdravljice.

Gorenjska / četrtek, 6. februar 2014 / 14:50

Deložacije so bolj redke

Občine se v primerih, ko najemniki neprofitnih občinskih stanovanj ne plačujejo najemnine, bolj poredko odločajo za deložacijo. Še najpogostejše so v tržiški občini.

Kronika / četrtek, 6. februar 2014 / 14:45

Uprava bi morala ukrepati

»Uprava LTH bi morala sprožiti insolventni postopek že daleč nazaj. V letu 2008 je v poslovanju že vladala anarhija, prihajalo je do večjih zamikov pri plačah, med dobavitelji pa so se delale razlike,...

Škofja Loka / četrtek, 6. februar 2014 / 14:43

Prihodnost povezati z dediščino

Več kot sto ljudi se je prejšnji teden v dvoranici starološkega gradu udeležilo ustanovnega zbora novega društva, Kulturno-zgodovinskega društva Lonka Stara Loka.

Razvedrilo / četrtek, 6. februar 2014 / 14:42

Rock Otočec je eden, in če ga ni, druge ljubezni ni

Franci je konec januarja praznoval petdeseti rojstni dan, pred tem pa je javnost izvedela, da letos Rock Otočca ne bo.