Čokoladna rulada s kokosom

Peka v pečici ni ravno najbolj ekonomični način priprave hrane. Če se le da, vedno spečem več stvari hkrati, če že enkrat ogrevam pečico. Včasih to ne gre ali pa je že tako dovolj vroče in ni potrebe, da bi prostor še dodatno segrevali s pečico. A si vseeno želimo nekaj sladkega. V tem primeru nas iz zagate reši čokoladna rulada s kokosom.

Za pripravo čokoladne rulade s kokosom potrebujemo: za čokoladno testo: pol kilograma navadnih piškotov, 100 g mletega sladkorja, 2 žlici temnega kakava, 100 g temne čokolade, 1,5 dl mleka, 3 žlice ruma; za kokosov nadev: 200 g kokosove moke, 150 g masla ali margarine, 100 g mletega sladkorja, 2 žlici kisle smetane, 1 žlico ruma.

Najprej se lotimo priprave čokoladnega dela: Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo. Piškote zmeljemo v drobtine. V skledo stresemo mlete piškote, sladkor in kakav. Premešamo in prilijemo rum, stopljeno čokolado in mleko. Vse skupaj zgnetemo v lepljivo testo, ki ga postavimo za pol ure v hladilnik.

Medtem ko se testo hladi, pripravimo kokosov nadev. Maslo ali margarino in sladkor penasto zmešamo. Primešamo kislo smetano in prelijemo rum. Nazadnje vmešamo še kokosovo moko.

Na kuhinjski pult položimo list peki papirja in na njem razvaljamo čokoladno testo. Testo razvaljamo v pravokotnik, pol centimetra na debelo. Testo enakomerno prekrijemo s kokosovim nadevom in zvijemo v rulado. Rulado nato zavijemo v prozorno folijo za živilo in jo za nekaj ur postavimo v hladilnik. Ohlajeni ruladi odstranimo folijo ter jo narežemo na centimeter debela kolesa.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / četrtek, 22. november 2012 / 07:00

Nova generacija Honde CR-V z več elegance

Novi CR-V je pridobil nekaj dodatnih centimetrov dolžine, ki zdaj znaša 4,57 metra, za tri centimetre pa so ga znižali, da je videti bolj športno. V notranjosti si potniki lahko obetajo več prost...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 5. april 2016 / 07:00

Bo šel naziv najlepšega v roke Gorenjcu?

Letos izbor za mistra Slovenije 2016 poteka že osmič. Trenutno smo pri polfinalnih dogodivščinah. Lani je uspel preboj med finaliste trem Gorenjcem: Mihi Repincu iz Bohinja, Matjažu Mavriju Bonclju iz...

Gospodarstvo / torek, 5. april 2016 / 07:00

Skupščina Združenja

Begunje – Danes, v torek, bo v gostilni Avsenik letno srečanje članov Združenja turističnih kmetij Slovenije, na katerem bodo obravnavali poročila o lanskem delu in letošnji program dela. Po uradne...

Nasveti / torek, 5. april 2016 / 07:00

Sladkorno bolezen obvladajmo skupaj

Svetovni dan zdravja, ki je letos posvečen obvladovanju sladkorne bolezni, obeležujemo 7. aprila.

Kronika / torek, 5. april 2016 / 07:00

Pretep zaradi umazane ceste

Kaniška Bistrica – V Kamniški Bistrici sta se v petek zaradi onesnaženja ceste sprla občana. Besedno obmetavanje se je kmalu razvilo še v fizično obračunavanje, zato so morali vmes poseči policisti...

Kronika / torek, 5. april 2016 / 07:00

Onesnažen potok

Strahinj – V petek zvečer so v potoku med Cegelnico in Strahinjem v dolžini 900 metrov opazili velik madež motornega odpadnega olja. Gasilci so odpadno olje pobrali iz potoka in na gladini vode nam...