Župan Ciril Kozjek s soprogo Slavico / Foto: Gorazd Kavčič

Županov jubilej

Župan Občine Šenčur Ciril Kozjek je v torek, 29. junija, praznoval sedemdeset let. Ob okroglem jubileju so mu občani zaželeli vse najboljše ter mu pripravili tudi posebno povorko.

Na mnogih področjih aktivni župan Ciril Kozjek je med občani zelo spoštovan ter priljubljen, tako da so topla voščila ob jubileju deževala z vseh strani.

Vse se je začelo že dan pred rojstnim dnem, saj so ga najožji prijatelji presenetili s posebnim darilom, čebelnjakom na Olševku. Župana namreč že od nekdaj veseli čebelarstvo, včasih je tako skrbel za kar 140 panjev. Kot pravi, je nato zaradi številnih ostalih obveznosti – še pred županovanjem je tako denimo v podjetju Iskratel vodil oddelek za vzdrževanje telekomunikacijske opreme ter tudi veliko potoval, predvsem po Rusiji – za to zmanjkalo časa, sedaj pa bo spet z zadovoljstvom zadihal v svetu medu in čebel.

Na predvečer rojstnega dne je župana razveselila in prijetno presenetila prav posebna barvita povorka, sestavljena iz vozil občinskih prostovoljnih gasilskih društev pa tudi predstavnikov številnih ostalih društev. Povorka se je ob taktih domačega Pihalnega orkestra ponosno vila vse od gasilskega doma v županovem rodnem kraju Voklo pa do županove hiše, kjer se je v prešernem razpoloženju ob nastopu folklornikov ter postavitvi visokega mlaja v čast županu praznovanje v družbi njegovih družinskih članov, prijateljev ter sokrajanov nadaljevalo v prijeten poletni večer. Nadvse je bil vesel tudi obiska prijateljev iz Šaleške doline, s katerimi skupaj igrajo namizni tenis. V tem športu župan dosega izjemne uspehe tako na državnem kot mednarodnem nivoju.

Nazdravil je tudi z župani sosednjih občin, ki so mu prav tako zaželeli vse dobro, prijetno druženje vseh županov pa je še okrepilo že tako dobre prijateljske odnose med sosednjimi občinami. Obiskali so ga tudi lužanski otroci z Alenko Kern in ga s pesmijo Vse najboljše ganili do srca. Veliko mu pomeni ožja družina, ki mu vseskozi stoji ob strani, tako je praznoval tudi s soprogo Slavico ter s svojo materjo, ki šteje okroglih devetdeset let, z otroki in vnuki. Župan se je vsem občanom, prijateljem, družini ter vsem ljudem dobre volje iskreno zahvalil za lepe želje, voščila in darove, ob tem pa obljubil, da bo ostal aktiven še naprej, tako v svojem poklicu kot tudi v trenutkih prostega časa.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / četrtek, 20. junij 2013 / 14:57

Miro Kačar bo častni občan

Železniki - Železnikarski občinski svetniki so na zadnji seji potrdili letošnje občinske nagrajence. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je na razpis pravočasno prejela 1...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / torek, 31. januar 2012 / 07:00

Pri Prešernovih nagradah ni naših in vaših

Natanko čez teden dni, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, bodo v Cankarjevem domu podelili letošnje Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada. Tudi letos bo nagrajencev osem. Kako p...

Avtomobilizem / torek, 31. januar 2012 / 07:00

Sledenje modnim zapovedim

Subaru z novim modelom XV meša štrene športnim terencem.

Kultura / torek, 31. januar 2012 / 07:00

V Layerjevi hiši razstava del Miha Perčiča

V sredo je bilo v Layerjevi hiši v Kranju odprtje razstave grafičnega opusa avtorja Miha Perčiča z naslovom Žverce vesolja.

GG Plus / torek, 31. januar 2012 / 07:00

Prešernova filozofija

Snovanja pred Prešernovim dnevom 2012 spet v celoti odpiramo Prešernu in prešernoslovju. V čast nam je tudi, da lahko v njih kot prvi objavimo nova prevoda dveh Prešernovih pesmi v nemščino: Kam in Pe...

Prosti čas / torek, 31. januar 2012 / 07:00

Žirovniški častni konzul

Vasi pod Stolom bodo svojo bogato zgodovino odslej predstavljale na čisto poseben način - skozi komedijo Žirovniški častni konzul.