Eden vrhuncev poletja v Žirovnici bo v nedeljo, 11. julija. Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom, ki se mu bosta letos pridružila Tomi M. in Gušti. / Foto: Urša Peternel (arhiv)

Poletni festival KašArt v Žirovnici

V Žirovnici to poletje pripravljajo prvi poletni festival KašArt, dogodki se bodo odvijali na treh edinstvenih lokacijah: v Vrbi, Završnici in Doslovčah.

Obetajo se Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom in prijatelji v Vrbi, koncert Magnifica v Završnici in pet Pravljičnih večerov pred Finžgarjevo rojstno hišo v Doslovčah.

Žirovnica – V žirovniški občini se začenja poletni festival KašArt, v sklopu katerega bodo v juliju in avgustu potekali Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom in prijatelji, koncert Magnifica in Pravljični večeri. Lokacije bodo edinstvene: Prešerna noč bo potekala v Vrbi, koncert Magnifica v Završnici, Pravljični večeri pa pred Finžgarjevo rojstno hišo v Doslovčah.

Prvi dogodek bo že ta četrtek, 1. julija, s Pravljičnim večerom pred Finžgarjevo rojstno hišo s Tomom Križnarjem in Bojano Pivk Križnar. Na naslednjih štirih četrtkovih večerih (vsakič ob 19.30) pa bodo gostje Janez Bogataj (15. julija), Lara Jankovič in Blaž Jurjevčič (29. julija), Chris Eckman in Jana Beltran (19. avgusta) ter Brina (26. avgusta). Kot pravijo v Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica, druženje ob pripovedovanju in poslušanju zgodb ter glasbe predstavlja pomemben del slovenskega ljudskega izročila. Vse Pravljične večere bo odprla pravljičarka Irena Leskovšek.

Eden bolj obiskanih poletnih koncertov je vsako leto Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom in prijatelji v Vrbi, ki pritegne ljubitelje glasbe in akustičnih koncertov na prostem od blizu in daleč. Letos se bosta Aleksandru Mežku na odru pridružila Tomi Meglič (Siddharta) in Gušti (nekdanji član skupine Big Foot Mama). Koncert bo potekal v nedeljo, 11. julija, ob 19.30 na parkirišču pred Prešernovo rojstno hišo v Vrbi, vstop bo brezplačen.

V Završnici, in sicer ob jezeru v gozdu, pa se avgusta obeta še en čaroben koncert, ki ga organizirajo prvič, namenjen pa bo šeststo obiskovalcem. Nastopil bo Magnifico, predskupina pa bo skupina Masharik. Koncert bo v petek, 6. avgusta, ob 19.30.

Organizator festivala KašArt 2021 je Zavod za turizem in kulturo Žirovnica v sodelovanju z Občino Žirovnica in ministrstvom za kulturo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 17. avgust 2007 / 07:00

Petek za četrti Jazz kamp

Danes zvečer se bo na Pungertu začel 4. Jazz kamp Kranj. Preverjen recept preteklih let bo letos zaznamovala tudi novost.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / petek, 2. julij 2021 / 23:58

Lady Di, šestdeset let

Če bi še živela, bi slovita britanska princesa Diana v teh dneh praznovala svojo šestdesetletnico. Sicer pa ta dama, ki je postala ena najprepoznavnejših ikon druge polovice dvajsetega stoletja, v...

Železniki / petek, 2. julij 2021 / 23:09

Ustvarimo dom znanja

V Železnikih so predvčerajšnjim počastili občinski praznik, ki ga praznujejo 30. junija.

Gorenjska / petek, 2. julij 2021 / 22:00

Cepljenih proti covidu-19 manj od pričakovanj

Epidemiološke razmere v državi se še naprej umirjajo, vlada dodatno sprošča ukrepe. Precepljenost proti covidu-19 do konca junija pa ni dosegla načrtovanih šestdeset odstotkov. Kaj nas čaka jeseni?

Kamnik / petek, 2. julij 2021 / 10:01

Začenjajo se Kul petki

Kamnik – Ob poletnih petkih se bo kamniški Park Evropa tudi letos spremenil v udobno dnevno sobo z ležalniki, mizicami in glasbeno spremljavo. Obiskovalci si bodo poleg okusnih grižljajev lahko pri...

Slovenija / petek, 2. julij 2021 / 09:56

Slovenija prevzela predsedovanje

Z včerajšnjim srečanjem predstavnikov slovenske vlade in Evropske komisije na Brdu pri Kranju je Slovenija od Portugalske prevzela polletno predsedovanje Svetu Evropske unije.