Polil vnetljive tekočine in iz jeklenke izpuščal plin

Radovljica – Radovljiški policisti so pred dnevi prejeli prijavo o nasilnem vedenju moškega v enostanovanjskem objektu. Zelo resno je grozil z vžigom zmesi zelo vnetljivih snovi, s čimer je povzročil nevarnost za stanovalce in premoženje. V intervenciji so gasilci izvedli evakuacijo nekaj oseb, policisti pa so moškega prijeli in ga pridržali. Pri prijetju se ni upiral. Policisti so osumljenca kasneje s kazensko ovadbo zaradi več kaznivih dejanj privedli na pristojno sodišče, kjer so zanj odredili pripor.

»Moški je osumljen povzročitve splošne nevarnosti, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter suma povzročitve lahkih telesnih poškodb osebi v zasebnem prostoru med prepirom nekaj dni pred zadnjo intervencijo,« je razložil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Splošno nevarnost je osumljenec povzročil s politjem vnetljivih tekočin in z namernim izpuščanjem kuhinjskega plina iz jeklenke v prostor. Ob tem je grozil z vžigom teh zelo vnetljivih snovi, so pojasnili na policiji. V preiskavi so Radovljičanu zasegli tudi okoli pol kilograma prepovedane droge konoplja ter več sadik konoplje in pripomočke za pridelavo te droge. V preteklosti je že bil obravnavan za različna kazniva dejanja, so še dodali.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 12. julij 2022 / 12:03

Diamantna Jernej Oblak in Nejc Urh

Splošno maturo je v spomladanskem roku letos uspešno opravilo 5194 dijakov četrtih letnikov oziroma 95,41 odstotka, vse možne točke je zbralo 18 maturantov.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / petek, 23. november 2007 / 07:00

Nagrade Čufarjevih dnevov

Jesenice - Strokovna žirija je podelila tri Čufarjeve plakete in sicer za najboljšo žensko vlogo Miri Rebernik Žižek za vlogo Jean v predstavi Denar z neba (KD...

Prosti čas / petek, 23. november 2007 / 07:00

V spomin Jimiju Hendrixu

Legendarni kitarist Jimi Hendrix velja za največjega jazzerja med rockerji, ne presenečajo pa tudi številne jazzovske predelave njegovih skladb.

Prosti čas / petek, 23. november 2007 / 07:00

Dobrodelni koncert za tekače

Danes bo ob 19. uri v Festivalni dvorani na Bledu letni koncert tekaško-smučarskega kluba Bled.

Splošno / petek, 23. november 2007 / 07:00

Predvolilna anketa na Godešiču, Gostečah in Sv. Lenartu

V Klicnem centru slepih v Škofji Loki so v torek in sredo popoldne poklicali vseh 363 objavljenih številk v telefonskem imeniku iz teh naseljih.

Kronika / petek, 23. november 2007 / 07:00

Policistu ukradli orožje

Kranjska Gora - Policijska uprava Kranj je v sredo sporočila, da je neznani storilec minulo soboto popoldne vlomil v več prostorov stanovanjskega bloka v Čičarah v Kranjski Gori...