Obiskovalci festivala si bodo ogledali tudi pisane travnike.

Festival alpskega cvetja

Prihajajoči konec tedna se v Bohinju začenja tradicionalni, letos že petnajsti Mednarodni festival alpskega cvetja. Tokrat je rdeča nit dvotedenskega festivala rek Za vsako bolezen rož'ca raste, potekal pa bo delno v živo in delno virtualno.

Bohinj – Prireditev se bo začela s petkovim uvodnim virtualnim dogodkom in nato še s sobotnim dogajanjem v živo. V Bohinjski Bistrici bodo tako med 8. in 15. uro pripravili tržnico z živo glasbo, pri vodnjaku v Nemškem Rovtu bodo ob 10. uri pokazali, katere divje rastline so primerne za pripravo hrane in kako, s parkirišča pred Gostilno Danica pa ob 16. uri organizirali čebelarsko vodeno doživetje z naslovom Rajža do Rožičevega čebelnjaka. Delavnica in pohod sta plačljiva.

Sledi niz virtualnih dogodkov, med katerimi so različne delavnice za otroke in odrasle, predavanja, izobraževanja, okrogle mize in celo koncert v naravi pa tudi premiera filma o najdebelejši slovenski smreki Bohinjska kraljica, ki ga bodo pred spleta predavali v nedeljo ob 19. uri.

V torek v centru TNP Bohinj v Stari Fužini ob 16. uri organizirajo družinski sprehod po travniku z biologinjo, od 17. ure naprej pa bo tam na ogled razstava z naslovom Invazivne tujerodne vrste, naše nezaželene sosede.

V ponedeljek, 7. junija, bo ob 16. uri na sporedu strokovno vodenje po šotnem barju Goreljek, ob 17. uri pa v Centru TNP v Stari Fužini vezenje cvetličnih motivov; obe delavnici sta brezplačni, prav tako kot predavanje o vpeljavi pridelave ohranjevalnih semenskih mešanic za obnovo degradirane travne ruše v sredo, 9. junija, prav tako v centru TNP v Stari Fužini.

Festival bodo zaključili s sobotno tržnico z živo glasbo v Stari Fužini in virtualnim dogodkom drugi konec tedna v juniju.

Organizator Turizem Bohinj pri tem poudarja, da lahko obiskovalci na festivalu njihove pisane travnike, dišeče zelene gozdove, pestro mrežo pohodniških poti, dih jemajoče razglede, dobrote in mojstrovine z lokalne tržnice ter okusne cvetlične menije v polni meri doživijo na organiziranih dogodkih ali individualno. V ta namen so pripravili digitalne vodnike, virtualne dogodke pa bodo domačini predstavili v slovenskem jeziku, pri čemer bodo nekateri izmed njih imeli angleške napise. Virutalni dogodki bodo objavljeni na spletni strani, dogodku na Facebooku in seznamu predvajanja na YouTubu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 25. september 2009 / 07:00

Dan lekarn na temo Zdravila in mladostniki

Kranj - Ob petem dnevu slovenskih lekarn bodo danes v vseh javnih lekarnah v Sloveniji na voljo informativne knjižice in informativni lističi o pravilni ter varni uporabi zdravil...

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 27. maj 2014 / 00:23

Osumljenec še vedno na begu

Policija še vedno išče 39-letnega Janeza Žnidarja, osumljenega umora 37-letne ženske, ki je v petek umrla pod njegovimi streli. Opozarjajo, da je nevaren in lahko tudi oborožen.

Razvedrilo / torek, 27. maj 2014 / 00:38

Na počitnice s kinematografi Cineplexx gre gospa Tadeja

V mesecu aprilu je potekala velika nagradna igra kinematografov Cineplexx in potovalne agencije Svet križarjenj. Na križarjenje po Sredozemlju in z 500 evri žepnine gre obiskovalka kinematografa Cinep...

Zanimivosti / ponedeljek, 26. maj 2014 / 14:41

Najlepša preproga

V trgovinah je pestra ponudba raznobarvnih preprog, a za najlepše z ubranimi barvami poskrbi narava – konkretno: drevored divjega kostanja, ki se spomladi odene v rdečkaste cvetove. Posnet...

Radovljica / ponedeljek, 26. maj 2014 / 14:25

Zbiratelji razstavljali, menjali, brskali in kupovali

Preteklo soboto so se v Lescah srečali gorenjski zbiratelji. Na ogled in v izmenjavo so bili na voljo predvsem kovanci, razglednice in znamke.

GG Plus / ponedeljek, 26. maj 2014 / 14:24

Za sobivanje letal in ptic

Spomladi, ko se letalski promet zgosti in se ptice vračajo iz toplejših krajev, se nevarnost trkov letal s pticami na letališčih močno poveča. Na brniškem letališču so s številnimi ukrepi število trko...