Boštjan Smukavec - Bifti, zvezda kratkega filma, tokrat ob odlični glasbi vabi v radovljiške muzeje, galerije in gostilne.

»Vzem'te si cajt za Radolco«

... je glavno sporočilo novega promocijskega videospota, s katerim Radovljičani to poletje Slovence vabijo v svoje mesto – mesto čokolade, muzejev, odlične kulinarike, pestrega kulturnega dogajanja in številnih dogodivščin. Promocijski video, ki ga še do konca tega tedna lahko vidimo v oglasnih blokih javne televizije, si je zamislil domačin Petja Kogovšek, glavno vlogo v njem pa ima prepričljivi Boštjan Smukavec - Bifti.

»Petnajst sekund za Radolco? Krasen trg, muzika celo poletje, imamo muzeje, galerije, oštarije ... Pa ne moreš tega tako hitro povedat'! Nemogoče!« se ob navdihujočem glasbenem ritmu basista Anžeta Langusa - Dagija, prav tako Radovljičana, za glavo drži Boštjan Smukavec - Bifti, tokrat v vlogi zvezde TV-spota na slikovitem Linhartovem trgu.

Na Turizmu Radovljica so si ga zamislili, da z njim v mesto in okolico privabijo goste iz vse Slovenije. »Osrednje sporočilo predstavlja kratek igrani video spot, ki Radovljico predstavlja kot mesto s pestro ponudbo kulture, muzejev in kulinarike, za katero si je treba vzeti čas. Namenjen je torej vsem, ki radi odkrivajo mesta, kulturo, prireditve, dogajanje, kulinariko,« je pojasnila Blanka Grašič z zavoda Turizem in kultura Radovljica.

Kratek promocijski video s pomenljivim naslovom Radovljica, vzem'te si cajt je tako med 10. in 23. majem mogoče zaslediti v oglasnih blokih Televizije Slovenija. Oglaševalska akcija s promocijskim videom pa poteka tudi na omrežjih Facebook in Youtube, na kanalu VisitRadol'ca. Z enakim sporočilom se pridružuje še radijski oglas, je še povedala Grašičeva. »V drugi polovici maja ga lahko poslušate na različnih radijskih postajah.«

Prihodnji mesec pa načrtujejo lansiranje še enega promocijskega spota, v katerem bodo v ospredje postavili raznoliko ponudbo športnih doživetij v naravi, ki jih omogoča destinacija Radovljica.

Promocijski video Radovljica, vzem'te si cajt je bil posnet na Linhartovem trgu. Režijo in scenarij zanj je pripravil domačin, Radovljičan Petja Kogovšek, tudi znani Koreninc iz skečev. Njegov je tudi izbor ekipe, to so fantje, s katerimi tudi sicer največkrat dela. Kot je povedala Grašičeva, so prav s to ekipo pred časom že naredili video za priljubljene jesenske Okuse Radol'ce, z njimi pa sodelujejo tudi pri promocijskem spotu za aktivnosti v naravi.

V ekipi sodelujeta producent Matjaž Valentar (Webshocker) in snemalec Jure Niedorfer (The Mine), glavno vlogo je, kot že omenjeno, odigral Boštjan Smukavec - Bifti, v spotu pa je nastopil tudi glasbenik Anže Langus - Dagi, ki je za videospot odstopil tudi svojo avtorsko glasbo.

Sredstva za promocijsko kampanjo je javni zavod Turizem in kultura Radovljica pridobil z uspešno prijavo na Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji, ki ga je v začetku leta objavila Slovenska turistična organizacija.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sreda, 17. junij 2009 / 07:00

Ohraniti jezero tudi za naše vnuke

Na okrogli mizi o Blejskem jezeru so želeli opozoriti na še vedno zaskrbljujoče stanje jezera, ki ga med drugim ogrožajo tudi pritiski po pozidavi obale.

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 21. marec 2008 / 07:00

Letošnji teden vseživljenjskega učenja že maja in junija

Bistvena novost letošnjega Tedna vse življenjskega učenja v Sloveniji (TVU) je zgodnejši termin. Iz oktobra se seli v maj in junij. V občini Jesenice, kjer se po številnih odmevnih dogodkih že ne...

Splošno / petek, 21. marec 2008 / 07:00

Odgovori na pobude

(Iz gradiva za sejo občinskega sveta)

Splošno / petek, 21. marec 2008 / 07:00

Županov kotiček

Župan Tomaž Tom Mencinger je za četrtek, 27. marca, sklical 16. redno sejo občinskega sveta. Na dnevnem redu je petnajst točk.

Splošno / petek, 21. marec 2008 / 07:00

Mladi parlamentarci o zabavi in prostem času

Zveza društev prijateljev Jesenice, ki povezuje člane v občinah Kranjska Gora, Jesenice in Žirovnica, je letos izvedbo 13. medšolskega otroškega parlamenta zaupala Osnovni šoli 16. decembra Mojst...

Splošno / petek, 21. marec 2008 / 07:00

Okolju prijazno spomladansko čiščenje

Spomladansko čiščenje je namenjeno temeljiti ureditvi in očiščenju stanovanja, kar lahko hitro prerase v kemično vojno z madeži, prahom in drugo umazanijo. Obstaja pa tudi drugačna možnost.