Boštjan Konečnik / Foto: osebni arhiv

Frajtonarica je prava in priljubljena

Pesem Boštjana Konečnika Frajtonar'ca je prava stvar je bila v začetku 21. stoletja velika uspešnica. Pravzaprav bi lahko rekli, da je bila tudi prelomna pesem, saj je harmoniki odprla pot v takratne diskoteke in klube ter inštrument tako približala mladini.

Skladba Frajtonar'ca je prava stvar je nastala pred več kot dvajsetimi leti, pravi koroški harmonikar Boštjan Konečnik, ki pa je na glasbeni sceni prisoten že skoraj trideset let. Najprej je bila pesem v narodno-zabavnih ritmih, njegova velika želja pa je bila, da ji doda nekaj modernega, saj je tudi sam poslušal veliko drugih, zabavnih glasbenih žanrov in v njih užival. Takrat se je na priporočilo Boštjana Podlesnika povezal z Martinom Lesjakom in začela se je uspešna zgodba, ki traja še danes.

»V tistem obdobju, ko je nastala uspešnica Frajtonar'ca je prava stvar, sem igranja na harmoniko učil didžeja Boruta Vipotnika, ki je glasbo vrtel v takrat zelo popularni diskoteki Brooklyn. Prosil sem ga, da jo zavrti in mi pove, kakšen bo odziv, glede na to, da harmonika med mladimi ni bila tako priljubljena kot danes,« razloži Konečnik, kako je pesem našla pot v diskoteke in so jo obiskovalci dobro sprejeli. Tako je čez 14 dni že imel prvi nastop v diskoteki. »Tisto noč sem Frajtonar'ca je prava stvar zaigral vsaj petkrat,« se spominja harmonikar. In od takrat je skladba priljubljena, v živo pa jo je Boštjan igral v skoraj vseh diskotekah in klubih po Sloveniji.

Za dvajseto obletnico je skladbo malo predelal in na­stala je Frajtonar'ca je prava stvar 2021. Posneta je v dveh različicah: v narodno-zabavni, v kateri slišimo tudi bendžo in saksofon, ter v remiksu. Za aranžma sta poskrbela Martin Lesjak in Mike Orešar, glasba in besedilo pa sta Konečnikovo delo.

Tokratno priložnost pa je izkoristil tudi za zahvalo vsem, ki so ga in ga še vedno podpirajo na njegovi poti, prav posebno pa se je zahvalil Stojanu Auerju, ki je bil prvi, ki ga je povabil na veliki oder.

Tudi Boštjan Konečnik seveda komaj čaka, da bo lahko spet nastopal.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 6. julij 2009 / 07:00

Blokov v Lescah še ne bo

Po ostrem nasprotovanju krajanov na javni obravnavi je župan Janko S. Stušek umaknil spremembe prostorskih dokumentov, ki bi omogočale gradnjo večstanovanjskih objektov.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 29. april 2021 / 23:54

Evropski denar za ureditev treh kolesarskih poti

S pomočjo evropskih sredstev bodo uredili kolesarske povezave od Kamnika do Ljubljane, med Kamnikom in Godičem ter od Železnikov do Selc.

Zanimivosti / četrtek, 29. april 2021 / 23:51

Najprej hotel, zdaj še luksuzne suite

Zakonca Bidovec sta pred dobrimi tremi leti v starem mestnem jedru Rovinja pred propadom rešila staro hišo, jo povsem prenovila in odprla hotel, nedolgo nazaj sta se lotila še ene prenove ...

Razvedrilo / četrtek, 29. april 2021 / 23:45

Preprosto Zvezdana

Zvezdana Mlakar nas vsakič znova preseneča s svojo zvedavostjo, zgovornostjo in iskrenostjo v Zvezdani, večerni pogovorni oddaji na Televiziji Slovenija. Z leti je oddaja dobila precej moškega občinst...

Gospodarstvo / četrtek, 29. april 2021 / 23:39

Na Brdu manjka le še hotel

Prenova Elegans hotela Brdo poteka skladno z načrti in bo končana pravočasno ter v predvidenem proračunu, zagotavlja direktor Javnega gospodarskega zavoda Brdo Marjan Hribar.

Izleti GG / četrtek, 29. april 2021 / 14:58

Železna pot – via ferrata

Kakšno srečo sva imela z Nejcem, ko sva prejšnji konec tedna na malce turobno soboto parkirala v Gozdu - Martuljku in ugotovila, da sva ena in edina obiskovalca precejšnje novitete – ferat...