Evropski denar za ureditev treh kolesarskih poti

S pomočjo evropskih sredstev bodo uredili kolesarske povezave od Kamnika do Ljubljane, med Kamnikom in Godičem ter od Železnikov do Selc.

Kamnik, Železniki – Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je minuli teden odobrila evropski denar za več projektov ureditve kolesarskih poti po Sloveniji. Podprla je tudi tri projekte z Gorenjske: najobsež­nejši bo ureditev regionalne kolesarske povezave od Kamnika do Ljubljane, poleg tega pa so sredstva odobrili še za kolesarski povezavi Kamnik–Godič in Železniki–Selca.

Projekt regionalne kolesarske povezave Kamnik–Mengeš–Trzin–Ljubljana bo Občina Kamnik izvajala v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije. Vreden je 3,8 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa bo zanj prispeval nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Investicija obsega 13,7 kilometra kolesarske povezave, od tega bo na novo zgrajenih oz. rekonstruiranih 6,5 kilometra kolesarskih poti. S projektom želijo zagotoviti trajnostno mobilnost za dnevni dostop prebivalcev na delovno mesto in mesto šolanja v omenjenih občinah.

Nepovratna sredstva so odobrili tudi za ureditev kolesarske povezave od Plenšaka nad Železniki do Selc, ki jo bo izvajala Občina Železniki v okviru Dogovora za razvoj Gorenjske razvojne regije. Za projekt, vreden 1,6 milijona evrov, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov. Kolesarska povezava bo dolga dobrih sedem kilometrov.

Od tega bo na novo zgrajenih 4,3 kilometra kolesarskih poti – deloma ob regionalni cesti in deloma ločeno. S ciljem, da se bo gradnja lahko čim prej začela, je Občina Železniki v začetku aprila že objavila razpis za izbiro izvajalca del, odpiranje prispelih ponudb načrtujejo 12. maja. »Upamo, da ne bo zapletov in da bomo pogodbo z najugodnejšim ponudnikom podpisali junija, v juliju pa se bo potem začela gradnja,« so napovedali na občini. Pričakujejo, da bo gradnja potekala dobro leto dni in bo končana septembra prihodnje leto.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila sredstva tudi za projekt kolesarske povezave med Kamnikom in Godičem. Skupna višina sredstev, ki so jih za projekt odobrili v okviru Dogovora za razvoj Osrednjeslovenske razvojne regije, znaša dober milijon evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 733 tisoč evrov. Občina bo v okviru projekta zgradila oziroma uredila kolesarsko povezavo v skupni dolžini 3,2 kilometra, od tega je novogradnje 2281 metrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / četrtek, 17. avgust 2017 / 07:25

Pet elementov v TKM – les (1. del)

Elementu lesa pripadajo jetra in žolčnik, čas pomladi, obdobja rasti in razvoja. Energija lesa nam pomaga pri spremembah, ki jih uvajamo v svoje življenje.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 29. april 2021 / 23:54

Evropski denar za ureditev treh kolesarskih poti

S pomočjo evropskih sredstev bodo uredili kolesarske povezave od Kamnika do Ljubljane, med Kamnikom in Godičem ter od Železnikov do Selc.

Zanimivosti / četrtek, 29. april 2021 / 23:51

Najprej hotel, zdaj še luksuzne suite

Zakonca Bidovec sta pred dobrimi tremi leti v starem mestnem jedru Rovinja pred propadom rešila staro hišo, jo povsem prenovila in odprla hotel, nedolgo nazaj sta se lotila še ene prenove ...

Razvedrilo / četrtek, 29. april 2021 / 23:45

Preprosto Zvezdana

Zvezdana Mlakar nas vsakič znova preseneča s svojo zvedavostjo, zgovornostjo in iskrenostjo v Zvezdani, večerni pogovorni oddaji na Televiziji Slovenija. Z leti je oddaja dobila precej moškega občinst...

Gospodarstvo / četrtek, 29. april 2021 / 23:39

Na Brdu manjka le še hotel

Prenova Elegans hotela Brdo poteka skladno z načrti in bo končana pravočasno ter v predvidenem proračunu, zagotavlja direktor Javnega gospodarskega zavoda Brdo Marjan Hribar.

Izleti GG / četrtek, 29. april 2021 / 14:58

Železna pot – via ferrata

Kakšno srečo sva imela z Nejcem, ko sva prejšnji konec tedna na malce turobno soboto parkirala v Gozdu - Martuljku in ugotovila, da sva ena in edina obiskovalca precejšnje novitete – ferat...