Gospodinjstvom stiskalnice za pločevinke

Kranj – Direktor Komunale Kranj Matjaž Berčon je ob letošnjem svetovnem dnevu Zemlje županom občin Kranj, Šenčur, Naklo, Preddvor in Jezersko, v katerih Komunala Kranj izvaja zbiranje odpadkov, simbolično izročil stiskalnice za zmanjševanje prostornine pločevink in plastenk. V Kranju jo je prejel in preskusil podžupan Janez Černe. Stiskalnice bodo postopoma na dom prejela tudi vsa gospodinjstva v omenjenih občinah. Osnovni namen je zmanjšanje prostornine odpadkov: manjša prostornina odpadne embalaže pomeni manjši zabojnik za odpadke, so razložili v komunalnem podjetju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 6. julij 2012 / 07:00

Dva tisoč razočaranih upokojencev

Več kot 2.200 gorenjskim upokojencem so se zaradi uveljavitve zakona o uravnoteženju javnih financ znižale pokojnine.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.