Lokalno dostopnejše tudi za domačine

Bohinjska Bistrica – Da bi še spodbudili povpraševanje po lokalnih in izdelkih oziroma pridelkih in omogočili lažji dostop do njih ne le turistom, ampak tudi domačinom, so se v Bohinju odločili, da lahko tudi tamkajšnji občinski zavod za turizem opravlja dejavnost prodaje lokalnih izdelkov in pridelkov. V Bohinju so prepričani, da je za prihodnost ključno povezovanje turizma in kmetijstva, kar so poudarili tudi v spomladi sprejeti strategiji za razvoj kmetijstva, na eni od zadnjih sej pa so s tem namenom še spremenili odlok o javnem zavodu Turizem Bohinj. V okviru zavoda sicer že deluje Center za kakovost destinacije Bohinj, ki izvaja tudi aktivnosti, povezane s promocijo in krepitvijo znamke KTZ Bohinjsko/From Bohinj. Z certifikatom Bohinjsko/From Bohinj, ki zagotavlja visoko kakovost in geografsko poreklo, sicer nagrajujejo pridelke, kulinarične izdelke, jedi in pijače, izdelke domače in umetnostne obrti ter izdelke sodobnega in industrijskega oblikovanja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / petek, 4. julij 2014 / 18:25

Kup težav s Katarino

Komedija Milana Grgića Zbudi se, žena gre v režiji Konrada Pižorna – Kondija v izvedbi dramske skupine KUD Fran Saleški Finžgar Senica je navdušila številno občinstvo. Ta vikend še tri ponovitve.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.