Izjeme pri vpisu v register

Kranj – Elektronsko izpolnjevanje in oddajanje zbirnih vlog za neposredna plačila se bo končalo 6. maja, kmetje pa bodo lahko oddali vlogo tudi v zamudnem roku od 7. do 31. maja, vendar bodo v tem primeru deležni znižanega plačila. Za dobrobit živali – drobnico je treba vlogo oddati do vključno 5. maja. Pogoj za oddajo vloge so tudi urejeni podatki v registru kmetijskih gospodarstev. Z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pred dnevi sporočili, da bodo kmetijskim gospodarstvom, ki zaradi epidemije covida-19 ne bodo mogli pravočasno izvesti sprememb v registru, priznali »izjemno okoliščino«, kar pomeni, da jim ne bodo znižali plačila, četudi bodo vlogo oddali v zamudnem roku. »Izjemne okoliščine« bodo deležni le, če se bodo v primeru vlaganja zahtevka za drobnico prijavili na upravni enoti za urejanje podatkov v registru do 4. maja, v primeru vlaganja zahtevkov za druga plačila pa do 5. maja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / ponedeljek, 4. julij 2016 / 12:03

Medvoški lovci praznujejo

Lovska družina Medvode je obeležila sedemdesetletnico delovanja.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.