Slikarka Maja Šubic predstavlja aktualno delo z naslovom Call me (Pokliči me). / Foto: Tina Dokl

Profesorji in dijaki

Škofja Loka – V Sokolskem domu je na ogled Jubilejna umetniška razstava nekdanjih profesorjev in dijakov Gimnazije Škofja Loka, ki so jo pripravili v sklopu prireditev ob 70-letnici šole. Na ogled so likovni, literarni in skladateljski prispevki v domačem in širšem slovenskem okolju znanih slikarjev, kiparjev, literatov, filozofov, profesorjev, profesionalnih in ljubiteljskih umetnikov, ki so v preteklosti obiskovali ali poučevali na gimnaziji. Kipar in profesor likovne umetnosti na gimnaziji Matej Plestenjak je k sodelovanju povabil 36 avtorjev. Razstava bo na ogled do sredine maja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / sreda, 4. julij 2012 / 07:00

Dogovor o nakupu še v zraku

STC Stari vrh je lani tekoče posloval uspešno, a podjetje še vedno bremenijo dolgovi zaradi nakupa sedežnice. Kmalu dogovor s Hypo Leasingom?

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.