Prodajajo Adrijino upravno stavbo

Zgornji Brnik – Stečajni upravitelj propadlega letalskega prevoznika Adria Airways je pred dnevi objavil vabilo za zbiranje zavezujočih ponudb za upravno stavbo družbe s pripadajočimi zemljišči. Kot je razvidno iz objave na Ajpesu, je izhodiščna cena postavljena na 4,1 milijona evrov brez davka na dodano vrednost, rok za oddajo ponudb pa je 30. junij. Poslovna stavba na Zgornjem Brniku 130h je bila zgrajena leta 2009, ima štiri etaže in okoli 4.400 kvadratnih metrov površin. V njej so pisarne, skladišče, parkirna mesta, preostala zemljišča okoli stavbe pa predstavljajo zagrajeno parkirišče.

Poteka tudi zbiranje ponudb za prodajo preostalega premoženja Adrie Airways. Med drugim tudi za 1454 kosov pisarniške in druge podobne opreme ter šest projektorjev in štiri televizije. Za premoženje je izklicna cena postavljena na 199 tisoč evrov. Za 92 umetniških del večinoma slovenskih avtorjev pa je izklicna cena postavljena na nekaj manj kot 21 tisočakov. Umetniška dela je sicer mogoče kupiti tudi v sklopih oziroma posamezno.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 4. julij 2020 / 11:11

Oživljena zgodovina, v muzejih in v knjigah

Na začetku poletja 2020 se veliko govori o tem, kam bo šel kdo v teh koronavirusnih časih na dopust. Za plačilo turistične nastanitve smo dobili vavčerje, kultura pa je pri nas tako poceni, da si jo l...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 28. april 2021 / 23:43

Manj prihodkov, manj projektov

V Kranju so lani zaradi zamude države pri objavi nekaterih razpisov realizirali le okoli sedeminsedemdeset odstotkov načrtovanih prihodkov, zato je na drugi strani trpela tudi izvedba večjih projektov...

Komenda / sreda, 28. april 2021 / 23:40

Podžupana Marinko in Štebe

Komendski župan Stanislav Poglajen je za podžupana imenoval svetnika Aleša Marinka in znova Igorja Štebeta.

Gospodarstvo / sreda, 28. april 2021 / 23:36

Vsak na svoji strani

Več kot leto dni po odhodu trinajstih dimnikarjev iz podjetja Dimnikarstvo Dovrtel so dimnikarji obeh strani še vedno sprti, vložena je tudi tožba.

Preddvor / sreda, 28. april 2021 / 23:34

Pospešeno obnavljajo grad

Občina Preddvor je za obnovo dela strehe, fasade ter oken in vrat gradu Dvor kandidirala tudi za sredstva Ministrstva za kulturo.

Škofja Loka / sreda, 28. april 2021 / 23:29

Glasovali bodo v projektu #Naša Loka

V sredo in nedeljo, 5. in 9. maja, bo potekalo glasovanje v projektu #Naša Loka, kar uresničuje participativni proračun.