Limonina krema in jogurtovi kozarčki
Limonina krema spominja na limonino marmelado, ki je vsestransko uporabna. Uporabimo jo lahko za prelive, nadeve, namaze in kot polnila za različna peciva. Kar je ne porabimo takoj, jo prelijemo v kozarce in shranimo v hladilniku. Danes bomo z njo sestavili jogurtove kozarčke, naslednjič pa bomo iz nje napravili sočno limonino rulado.
Za pripravo limonine kreme potrebujemo: 100 g limoninega soka, 100 g sladkorja, 4 rumenjake, 1 naribano limonino lupinico, 100 g masla.
V kozico stresemo sladkor, limonino lupinico in limonin sok. Dobro premešamo, da se sladkor stopi. Primešamo rumenjake in med stalnim mešanjem segrevamo na srednje veliki temperaturi, dokler se omaka ne zgosti. Ko se krema zgosti, dodamo narezano maslo in mešamo, da se stopi. Kremo prelijemo v posodo in jo pokrijemo s folijo za živila ter pustimo, da se ohladi.
Za pripravo jogurtovega kozarčka potrebujemo: 0,5 kg grškega jogurta, 200 g limonine kreme, 100 g jagod, 100 g zdrobljenih piškotov.
Na dno kozarca nadevamo žlico zdrobljenih piškotov, ki jih prekrijemo z delom limonine kreme. Po limonini kremi razporedimo na rezine narezane jagode in čeznje nadevamo del grškega jogurta. Na grški jogurt ponovno razporedimo zdrobljene piškote, limonino kremo in jagode. Zaključimo z grškim jogurtom.
Nasvet: Grški jogurt uporabimo zaradi svoje kremne strukture in visoke vsebnosti kakovostnih beljakovin.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

