S prizidkom k Osnovni šoli Simona Jenka Smlednik bodo med drugim pridobili tri matične učilnice druge in tretje triade, tri kabinete za pedagoge in garderobe za telovadnico. / Foto: Peter Košenina

Prizidek k dvema šolama

Občina Medvode že gradi modularni prizidek k Osnovni šoli Preska, prizidali in rekonstruirali pa bodo tudi Osnovno šolo Simona Jenka Smlednik.

Medvode – Občina Medvode je na javni razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje občinskih naložb v osnovne in glasbene šole ter vrtce prijavila modularni prizidek k OŠ Preska in prizidek k OŠ Simona Jenka Smlednik. S tretjo prijavo pa kandidirajo z drugimi občinami za sofinanciranje nadzidka OŠ Jela Janežiča Škofja Loka.

Prizidek k OŠ Preska je zgrajen, čakajo še opremo in zunanjo ureditev. Hkrati se pripravlja dokumentacija za pridobitev uporabnega dovoljenja. Z dozidavo dveh matičnih učilnic za prvo triado se bodo nekoliko izboljšali prostorski pogoji za izvajanje pouka. Neto tlorisna površina prizidka bo 186 kvadratnih metrov. Za rekonstrukcijo in prizidavo OŠ Simona Jenka Smlednik pa je občina pred kratkim objavila javno naročilo. »Na osnovi projekcije vpisovanja otrok se je pokazalo, da bo šola kmalu premajhna za vse učence. V izogib vpeljavi dvoizmenskega pouka je treba izvesti rekonstrukcijo, s čimer se bodo pridobile nove, dodatne učilnice,« pojasnjujejo na Občini Medvode. Kot pravijo, bodo s prizidkom zagotovili tri matične učilnice druge in tretje triade, tri kabinete za pedagoge, garderobe za telovadnico in povezovalni hodnik do novega objekta. Komunikacijske površine bodo razširjene za ureditev garderob in kot razširjeni prostor učilnic. Velikost prizidka je 444 kvadratnih metrov neto tlorisne površine, izvedene v pritlični etaži. Vse napeljave bodo vezane na obstoječi objekt. Poleg nove gradnje bodo rekonstruirali del jedilnice. Izvedena bo tudi zunanja ureditev. Začetek gradnje je načrtovan v letošnjem letu.

Vrednost prizidka v Preski je nekaj manj kot 351 tisoč evrov, v Smledniku pa dobrih 930 tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Avtomobilizem / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Prvi sadež

Fiat Freemont je prvi rezultat italijansko-ameriške zaroke.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 1. marec 2008 / 07:00

Pia Demšar uspešna na odprtem prvenstvu Italije

Radovljica - V italijanski Battipaglii je bilo prvo odprto prvenstvo Italije v taekwondoju. Med 253 tekmovalci iz 30 klubov in štirih držav se je izkazala Pia Demšar

Radovljica / sobota, 1. marec 2008 / 07:00

Slabši pogoji za vadbo

Člani športno-plezalnega odseka pri Planinskem društvu Radovljica so na nedavnem občnem zboru pregledali rezultate lanskega dela in sprejeli program za letos.

Radovljica / sobota, 1. marec 2008 / 07:00

Radovljičanke pišejo zgodovino

Plavalci PK Žito Gorenjka praznujejo letos 75-letnico delovanja. Na bogati športni poti so nanizali veliko uspehov, tokrat pišemo o njihovih nastopih na olimpijskih igrah.

Radovljica / sobota, 1. marec 2008 / 07:00

Letališče ni tujek v tem okolju

Na decembrski skupščini Aerokluba Alpskega letalskega centra Lesce je vodenje prevzel Tone Čerin. Cilj novega vodstva je, da aeroklub ostane največji in postane najboljši v Sloveniji.

Radovljica / sobota, 1. marec 2008 / 07:00

Malo po kitajsko

V knjižnici Osnovne šole Antona Janše v Radovljici smo v sodelovanju s knjižnico Antona Tomaža Linharta ob koncu januarja pripravili Kitajski dan.