Ana Roš / Foto: Žiga Intihar (arhiv Tuša)

Novo poglavje Ane Roš

Se spomnite reklame, v kateri je nastopal znani slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu? Ali pa Marka Pavčnika, ki smo ga sicer spoznali tudi s pomočjo domačih televizijskih kuharskih šovov, njegovo kuhinjo pa lahko okušate v Pavusu Gradu Tabor Laško? Pavčnik nam je s pomočjo televizijskega medija nedavno v kombinaciji z enim od trgovskih velikanov predstavljal nože. Bine Volčič je bil obraz izbranih gospodinjskih aparatov, razvil in predstavil je javnosti svojo posebno omako – seveda v sodelovanju spet z določenim velikim podjetjem. Podobno se nam je s plakatov s sendviči na črpalkah enega bencinskih servisov smehljal še en kuharski mojster gorenjskih korenin – Uroš Štefelin. Njegovo ime se pojavlja še pri kakšnem tovrstnem sodelovanju. Volčič se je povezal tudi z eno večjih slovenskih turističnih agencij in ste v njegovi družbi lahko raziskovali in okušali. Medtem ko nas je, na primer, Janez Bratovž iz znamenite restavracije JB iz Ljubljane opazoval s posebnega prodajnega panoja za pašteto pri Slovencih priljubljene blagovne znamke. Oglaševal je sicer gurmanski okus paštete, ki mu je sam dal pečat. Pa še kakšen takšen »sladkorček« tovrstnih sodelovanj bi zagotovo našli, če bi se poglobili.

Zadnji pa je še čisto svež. Ana Roš iz Hiše Franko je pred kratkim predstavila domači javnosti slovensko različico svoje monografije, pred nekaj dnevi pa smo izvedeli, da se je povezala s Tušem. Sedaj Ana Roš in omenjeni trgovec na prodajne police prinašata vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu pravijo, da bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt kot primer dobre prakse podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

»Kupcem bomo predstavili izdelke, ki bodo nastajali z navdihom in izkušnjami ene najboljših svetovnih chefinj Ane Roš iz Hiše Franko. Njeni dve Michelinovi zvezdici bosta povezali sestavine slovenskih pridelovalcev hrane in dolgoletne izkušnje izbranih slovenskih proizvajalcev, ki so pripravljeni slediti naši viziji ponudbe,« pravi generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš, Roševa, ki bo kreirala nove izdelke, pa dodaja: »Kriza za slabiča pomeni konec, pogumnemu pa odpre nova vrata in skozi ta vrata stopamo danes. Veseli me, da začenjamo ustvarjati nekaj novega, drugačnega. Nekaj, kar bo vsak dan blizu vsakomur; nekaj, kar bo prinašalo znane vsebine, a na povsem drugačen in prepoznaven način.« Tako na police najprej prihajajo skutni njoki iz albuminske skute kobariške Mlekarne Planika. Sledile bodo polnjene testenine in kruh, v nadaljevanju pa tudi drugi okusi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / sreda, 7. oktober 2020 / 10:07

Tanja odgovarja

Pozdravljena, draga Tanja, že na veliko vprašanj ste mi odgovorili, vsi vaši odgovori so bili pravilni in meni v zelo veliko pomoč. Sedaj imam vprašanje z materialnega področja. Že dolgo č...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sreda, 21. junij 2023 / 18:12

Prometna jara kača

Za letošnje poletje po Evropi napovedujejo izjemno turistično sezono. Sezono presežkov. Morda res, če odslikamo že nekaj junijskih koncev tedna, ko so se po naših cestah vile kolone pločev...

Mularija / sreda, 21. junij 2023 / 18:10

Volku delamo krivico

Gledališka skupina Kajzarce, najmlajši člani Kulturnega društva (KD) Kruh Križe, je sredi junija v kulturni dvorani v Križah pripravila premiero gledališke predstave Volk ni tak! po besedilu Manice Ma...

Gospodarstvo / sreda, 21. junij 2023 / 15:23

Pri škodah padajo neslavni rekordi

Upravljavci lovišč v Gorenjskem lovsko upravljavskem območju so v zadnjih dveh letih za škodo po divjadi izplačali oškodovancem 52.561 evrov, od tega 30.361 evrov lani, kar je bila doslej najvišja odš...

Škofja Loka / sreda, 21. junij 2023 / 15:21

Večina parkirišč ni zasedena

Z analizo parkirnega utripa so v škofjeloški občini v zadnjih tednih ugotavljali zasedenost parkirnih prostorov, večina pa ni nikoli povsem polna.

Kranjska Gora / sreda, 21. junij 2023 / 14:46

Filmi pod lipo

Kranjska Gora – Muzej Kranjska Gora znova vabi pod Liznjekovo lipo. Tudi letos so v sodelovanju s SAGAR kolektivom skrbno izbrali filme, kakršne boste zaman iskali v velikih kinematografih...