Ana Roš / Foto: Žiga Intihar (arhiv Tuša)

Novo poglavje Ane Roš

Se spomnite reklame, v kateri je nastopal znani slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu? Ali pa Marka Pavčnika, ki smo ga sicer spoznali tudi s pomočjo domačih televizijskih kuharskih šovov, njegovo kuhinjo pa lahko okušate v Pavusu Gradu Tabor Laško? Pavčnik nam je s pomočjo televizijskega medija nedavno v kombinaciji z enim od trgovskih velikanov predstavljal nože. Bine Volčič je bil obraz izbranih gospodinjskih aparatov, razvil in predstavil je javnosti svojo posebno omako – seveda v sodelovanju spet z določenim velikim podjetjem. Podobno se nam je s plakatov s sendviči na črpalkah enega bencinskih servisov smehljal še en kuharski mojster gorenjskih korenin – Uroš Štefelin. Njegovo ime se pojavlja še pri kakšnem tovrstnem sodelovanju. Volčič se je povezal tudi z eno večjih slovenskih turističnih agencij in ste v njegovi družbi lahko raziskovali in okušali. Medtem ko nas je, na primer, Janez Bratovž iz znamenite restavracije JB iz Ljubljane opazoval s posebnega prodajnega panoja za pašteto pri Slovencih priljubljene blagovne znamke. Oglaševal je sicer gurmanski okus paštete, ki mu je sam dal pečat. Pa še kakšen takšen »sladkorček« tovrstnih sodelovanj bi zagotovo našli, če bi se poglobili.

Zadnji pa je še čisto svež. Ana Roš iz Hiše Franko je pred kratkim predstavila domači javnosti slovensko različico svoje monografije, pred nekaj dnevi pa smo izvedeli, da se je povezala s Tušem. Sedaj Ana Roš in omenjeni trgovec na prodajne police prinašata vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu pravijo, da bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt kot primer dobre prakse podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

»Kupcem bomo predstavili izdelke, ki bodo nastajali z navdihom in izkušnjami ene najboljših svetovnih chefinj Ane Roš iz Hiše Franko. Njeni dve Michelinovi zvezdici bosta povezali sestavine slovenskih pridelovalcev hrane in dolgoletne izkušnje izbranih slovenskih proizvajalcev, ki so pripravljeni slediti naši viziji ponudbe,« pravi generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš, Roševa, ki bo kreirala nove izdelke, pa dodaja: »Kriza za slabiča pomeni konec, pogumnemu pa odpre nova vrata in skozi ta vrata stopamo danes. Veseli me, da začenjamo ustvarjati nekaj novega, drugačnega. Nekaj, kar bo vsak dan blizu vsakomur; nekaj, kar bo prinašalo znane vsebine, a na povsem drugačen in prepoznaven način.« Tako na police najprej prihajajo skutni njoki iz albuminske skute kobariške Mlekarne Planika. Sledile bodo polnjene testenine in kruh, v nadaljevanju pa tudi drugi okusi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / četrtek, 12. februar 2009 / 07:00

Drsečo brežino bodo sanirali

Golnik - Že pred časom se je na koncu Golnika na cesti Golnik–Križe udrla brežina, zaradi udora pa je ogroženo tudi cestišče. Ker betonsko temeljenje na tem delu ceste po zagotov...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / torek, 7. julij 2015 / 00:07

Najbolje k zdravniku v javni mreži

Pred odhodom na počitnice Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) zavarovanim osebam svetuje, da za čas bivanja v tujini pravočasno uredijo tudi svoje zdravstveno zavarovanje, s čimer se lah...

Gospodarstvo / torek, 7. julij 2015 / 00:05

Ni razvoja brez sodelovanja

S projektom Velika planina – inovativni turistični produkt so študentje zasnovali učno pot Po stopinjah pastirjev in predlagali vključitev Domžalskega doma v mrežo Centra šolskih in obšolskih dejavnos...

Gospodarstvo / torek, 7. julij 2015 / 00:03

Bonami na svetovni razstavi

Rejec Stane Bergant iz Kokre je z žrebcem Bonamijem sodeloval na svetovni razstavi haflingerjev v tirolskem Ebbsu.

Kranj / torek, 7. julij 2015 / 00:01

Bil je dan Logistične brigade

Ni aktivnosti Slovenske vojske brez Logistične brigade, so poudarili na osrednji slovesnosti v Vojašnici Petra Petriča v Kranju.

Gorenjska / ponedeljek, 6. julij 2015 / 23:27

Zadnje slovo Slavka Avsenika

V torek bo zadnje slovo Slavka Avsenika v Begunjah na Gorenjskem. Cerkveni in civilni pogreb z žalno svečanostjo bo potekal od 16. ure do predvidoma 18.30.