Paradižnik, bazilika in mocarela

Paradižnik, bazilika in mocarela; dobitna kombinacija! Kjerkoli se pojavijo skupaj, nikoli ne razočarajo. Naj si bo to pri govedini ali na rezinah jajčevca.

Za pripravo govejih zrezkov s paradižnikom in papriko potrebujemo: 600 g govejih zrezkov, 2 stroka česna, 1 rdečo papriko, pol kilograma paradižnikov, 2 žlički gorčice, 1 šopek narezane bazilike, 1 žličko majarona, sol in poper, 1 žlico olivnega olja, 4 rezine mocarele.

Goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Česen olupimo in sesekljano, papriko in paradižnik pa narežemo na manjše koščke. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke. Dodamo česen ter narezano papriko in paradižnik. Začnimo z baziliko in majaronom. Ponev pokrijemo in vse skupaj pustimo kuhati pri nizki temperaturi približno 1,5 ure oziroma toliko časa, da se meso zmehča, omaka pa se zgosti. Čas kuhanja je odvisen predvsem od starosti in kosa govedine. Pred serviranjem vsak zrezek obložimo z rezino mocarele.

Za pripravo jajčevcev s paradižniki potrebujemo: 2 jajčevca, 2 paradižnika, 1 šopek bazilike, 1 strok česna, 100 g mocarele, 2 žlici olivnega olja, sol.

Paradižnik narežemo na drobne koščke ter ga zmešamo z nasekljano baziliko in sesekljanim česnom. Jajčevce narežemo na približno 1,5 cm debele kolobarje ter jih razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem. Po površini jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 20 minut. Po tem času jajčevce obložimo s paradižnikovim nadevom in naribano mocarelo. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še od 5 do 10 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo raztopi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sreda, 9. maj 2018 / 09:41

Po čem so osebni podatki?

Pred kratkim je britansko podjetje Cambridge Analytica razglasilo, da bo prenehalo poslovati. Novica ne bi bila vredna objave v našem regionalnem časopisu, če ne bi poznali vzroka za razgl...

Objavljeno na isti dan


Mengeš / sobota, 18. november 2023 / 20:07

Nova prometna ureditev

S prenovljeno Slovensko cesto središče Mengša dobiva novo podobo, občina v kratkem pričakuje uradni zaključek investicije in uveljavitev cone 30.

Kronika / sobota, 18. november 2023 / 20:05

»Serviserji« kradli

Žirovnica – Policijska uprava Kranj znova opozarja pred drznimi storilci, ki za žrtve običajno izberejo starejše občane. Izdajajo se jim za različne serviserje ali izvajalce del in jih na ta način...

Zanimivosti / sobota, 18. november 2023 / 20:04

Na Brezjah simpozij o jaslicah

Brezje – Frančiškanski samostan na Brezjah in Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije bosta v soboto, 25. novembra, na Brezjah priredila simpozij ob 800. obletnici postavitve jaslic svetega Frančiška...

Zanimivosti / sobota, 18. november 2023 / 20:03

Labodi

Labodi so največje vodne ptice, ki si za domovanje izbirajo močvirja, plitva jezera in počasi tekoče čiste reke. Precej se jih zadržuje tudi na Zbiljskem jezeru in na Savi v soteski Zarica. So rast...

GG Plus / sobota, 18. november 2023 / 19:57

Ljubezen z Evo