Paradižnik, bazilika in mocarela

Paradižnik, bazilika in mocarela; dobitna kombinacija! Kjerkoli se pojavijo skupaj, nikoli ne razočarajo. Naj si bo to pri govedini ali na rezinah jajčevca.

Za pripravo govejih zrezkov s paradižnikom in papriko potrebujemo: 600 g govejih zrezkov, 2 stroka česna, 1 rdečo papriko, pol kilograma paradižnikov, 2 žlički gorčice, 1 šopek narezane bazilike, 1 žličko majarona, sol in poper, 1 žlico olivnega olja, 4 rezine mocarele.

Goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Česen olupimo in sesekljano, papriko in paradižnik pa narežemo na manjše koščke. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke. Dodamo česen ter narezano papriko in paradižnik. Začnimo z baziliko in majaronom. Ponev pokrijemo in vse skupaj pustimo kuhati pri nizki temperaturi približno 1,5 ure oziroma toliko časa, da se meso zmehča, omaka pa se zgosti. Čas kuhanja je odvisen predvsem od starosti in kosa govedine. Pred serviranjem vsak zrezek obložimo z rezino mocarele.

Za pripravo jajčevcev s paradižniki potrebujemo: 2 jajčevca, 2 paradižnika, 1 šopek bazilike, 1 strok česna, 100 g mocarele, 2 žlici olivnega olja, sol.

Paradižnik narežemo na drobne koščke ter ga zmešamo z nasekljano baziliko in sesekljanim česnom. Jajčevce narežemo na približno 1,5 cm debele kolobarje ter jih razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem. Po površini jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 20 minut. Po tem času jajčevce obložimo s paradižnikovim nadevom in naribano mocarelo. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še od 5 do 10 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo raztopi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / sobota, 16. december 2017 / 15:00

Danes na Jesenicah Multikultinarika

Jesenice – V jeseniškem Kolpernu bo danes popoldne z začetkom ob 17. uri potekala prireditev Multikultinarika. Organizator je Človekoljubno dobrodelno društvo Up z Jesenic, na dvajsetih stojnicah p...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Napotki policije za varnost med prazniki

Bližata se praznika 27. april - dan upora proti okupatorju, in 1. maj - praznik dela.

Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Posluh za krajevne skupnosti

"Z dveletnim proračunom imajo predsedniki krajevnih skupnosti večji pregled nad denarjem, lažje spremljajo in načrtujejo naložbe, bolj so motivirani za delo," pravi Bojan Homan, kranjski podžupan, pos...

Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Prejeli smo: Novelacija razvojnega programa

Komisija za razvoj občine je decembra 2007 začela pripravljati novelacijo razvojnega programa za obdobje 2007 do 2013. Razvojni program za omenjeno obdobje je bil sicer že sprejet na občinskem svetu v...

Radovljica / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Ureditev Šercerjeve ulice

V zadnji številki Deželnih novic so radovljiški krajani s Šercerjeve ulice občinski upravi zastavili več vprašanj o prometni ureditvi te ulice, na katera na kratko odgovarjamo.

Radovljica / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Festival Avsenik letos prvič v Begunjah

Ob 55-letnici Avsenikove glasbe bo avgusta letos v Begunjah program prireditev Festival Avsenik 2008.