Paradižnik, bazilika in mocarela

Paradižnik, bazilika in mocarela; dobitna kombinacija! Kjerkoli se pojavijo skupaj, nikoli ne razočarajo. Naj si bo to pri govedini ali na rezinah jajčevca.

Za pripravo govejih zrezkov s paradižnikom in papriko potrebujemo: 600 g govejih zrezkov, 2 stroka česna, 1 rdečo papriko, pol kilograma paradižnikov, 2 žlički gorčice, 1 šopek narezane bazilike, 1 žličko majarona, sol in poper, 1 žlico olivnega olja, 4 rezine mocarele.

Goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Česen olupimo in sesekljano, papriko in paradižnik pa narežemo na manjše koščke. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke. Dodamo česen ter narezano papriko in paradižnik. Začnimo z baziliko in majaronom. Ponev pokrijemo in vse skupaj pustimo kuhati pri nizki temperaturi približno 1,5 ure oziroma toliko časa, da se meso zmehča, omaka pa se zgosti. Čas kuhanja je odvisen predvsem od starosti in kosa govedine. Pred serviranjem vsak zrezek obložimo z rezino mocarele.

Za pripravo jajčevcev s paradižniki potrebujemo: 2 jajčevca, 2 paradižnika, 1 šopek bazilike, 1 strok česna, 100 g mocarele, 2 žlici olivnega olja, sol.

Paradižnik narežemo na drobne koščke ter ga zmešamo z nasekljano baziliko in sesekljanim česnom. Jajčevce narežemo na približno 1,5 cm debele kolobarje ter jih razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem. Po površini jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 20 minut. Po tem času jajčevce obložimo s paradižnikovim nadevom in naribano mocarelo. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še od 5 do 10 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo raztopi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 24. december 2021 / 14:36

Med Dnevi cepljenja opravili več kot 76.500 cepljenj

Ljubljana – V Sloveniji so med Dnevi cepljenja opravili 76.544 cepljenj proti covidu-19, je danes povedal minister za zdravje Janez Poklukar. Ocenjuje, da so z akcijo prihranili približno 2000 hosp...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 18. julij 2018 / 22:10

Za dober začetek Vztrajanje

S filmom Mihe Knifica Vztrajanje se je v Kranju začel cikel četrtkovih filmskih projekcij na prostem. V strahu pred slabim vremenom so tokrat gledalci napolnili dvorano Stolpa Škrlovec.

Nasveti / sreda, 18. julij 2018 / 22:09

Puding, liker in kompot iz borovnic

Ker je letos res prava sezona borovnic, je prav, da jo na polno izkoristimo. Ko pridemo iz gozda, se še kako prileže rižev puding z borovnicami, iz preostalih borovnic pa lahko pripravimo borovniče...

Razvedrilo / sreda, 18. julij 2018 / 22:09

Mladi glasbeni ambasadorji

Skupina kar stopetindvajsetih mladih ameriških glasbenikov se je v okviru evropske koncertne turneje ustavila tudi v Škofji Loki, kjer je z raznolikim programom navdušila občinstvo na Cankarjevem trgu...

Šport / sreda, 18. julij 2018 / 22:08

Veselile so se tudi domače plavalke

V Plavalnem klubu Gorenjska banka Radovljica so minuli konec tedna pripravili 42. Mednarodni miting Telekom 2018, na njem pa so se uspešno predstavile tudi domače tekmovalke.

Gorenjska / sreda, 18. julij 2018 / 22:07

Gorenjski dodatna razvojna sredstva

V petek podpisali dodatek k dogovoru za razvoj gorenjske regije o 21 regijskih projektih, ki jih bodo s 23,6 milijona evrov podprla tri ministrstva.