Paradižnik, bazilika in mocarela

Paradižnik, bazilika in mocarela; dobitna kombinacija! Kjerkoli se pojavijo skupaj, nikoli ne razočarajo. Naj si bo to pri govedini ali na rezinah jajčevca.

Za pripravo govejih zrezkov s paradižnikom in papriko potrebujemo: 600 g govejih zrezkov, 2 stroka česna, 1 rdečo papriko, pol kilograma paradižnikov, 2 žlički gorčice, 1 šopek narezane bazilike, 1 žličko majarona, sol in poper, 1 žlico olivnega olja, 4 rezine mocarele.

Goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Česen olupimo in sesekljano, papriko in paradižnik pa narežemo na manjše koščke. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke. Dodamo česen ter narezano papriko in paradižnik. Začnimo z baziliko in majaronom. Ponev pokrijemo in vse skupaj pustimo kuhati pri nizki temperaturi približno 1,5 ure oziroma toliko časa, da se meso zmehča, omaka pa se zgosti. Čas kuhanja je odvisen predvsem od starosti in kosa govedine. Pred serviranjem vsak zrezek obložimo z rezino mocarele.

Za pripravo jajčevcev s paradižniki potrebujemo: 2 jajčevca, 2 paradižnika, 1 šopek bazilike, 1 strok česna, 100 g mocarele, 2 žlici olivnega olja, sol.

Paradižnik narežemo na drobne koščke ter ga zmešamo z nasekljano baziliko in sesekljanim česnom. Jajčevce narežemo na približno 1,5 cm debele kolobarje ter jih razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem. Po površini jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 20 minut. Po tem času jajčevce obložimo s paradižnikovim nadevom in naribano mocarelo. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še od 5 do 10 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo raztopi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / petek, 11. december 2015 / 16:51

V Medvodah bodo prižgali praznične luči

Medvode – Praznično dogajanje se začenja tudi v Medvodah. V Zavodu za šport in turizem Medvode so pripravili številne dogodke, ki se bodo zvrstili med 11. in 31. decembrom. Prva prireditev bo danes...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 28. april 2015 / 00:30

Na Primožu bodo pospravljali les

Na Svetem Primožu, priljubljeni pohodniški točki nad Kamnikom, bodo maja začeli pospravljati les po lanskoletnem žledolomu, zaradi česar pohodnike opozarjajo na previdnost. Pot bo namreč postala gradb...

Zanimivosti / torek, 28. april 2015 / 00:24

Zgodbe sina bohinjskega krojača

Bohinjski rojak Lovro Sodja je plesal in pel na baletnih in opernih odrih ter poučeval glasbo na slovenskih in koroških glasbenih šolah.

Domžale / torek, 28. april 2015 / 00:18

Med tovarnami slamnikov

V Domžalah še vedno ostajajo stavbe in območja, ki pripovedujejo slamnikarske zgodbe. Povezali so jih v tematsko pot in jih opisali v posebnem vodniku, s tem pa združili dvanajst postaj dediščine, na...

Kranjska Gora / torek, 28. april 2015 / 00:11

Zaposleni kot prostovoljci

V sklopu Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo so v Hotelu Lek pripravili prijeten dan za učence Osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice.

Kamnik / torek, 28. april 2015 / 00:08

Po denar na Kickstarter

Prejšnji torek se je na Kickstarterju začelo zbiranje denarja za nov slovenski projekt SipaBoards, izdelek ekipe iz Kamnika. Gre za samonapihljivo sup desko z električnim pogonom, za zagon proizvodnje...