Paradižnik, bazilika in mocarela

Paradižnik, bazilika in mocarela; dobitna kombinacija! Kjerkoli se pojavijo skupaj, nikoli ne razočarajo. Naj si bo to pri govedini ali na rezinah jajčevca.

Za pripravo govejih zrezkov s paradižnikom in papriko potrebujemo: 600 g govejih zrezkov, 2 stroka česna, 1 rdečo papriko, pol kilograma paradižnikov, 2 žlički gorčice, 1 šopek narezane bazilike, 1 žličko majarona, sol in poper, 1 žlico olivnega olja, 4 rezine mocarele.

Goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Česen olupimo in sesekljano, papriko in paradižnik pa narežemo na manjše koščke. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke. Dodamo česen ter narezano papriko in paradižnik. Začnimo z baziliko in majaronom. Ponev pokrijemo in vse skupaj pustimo kuhati pri nizki temperaturi približno 1,5 ure oziroma toliko časa, da se meso zmehča, omaka pa se zgosti. Čas kuhanja je odvisen predvsem od starosti in kosa govedine. Pred serviranjem vsak zrezek obložimo z rezino mocarele.

Za pripravo jajčevcev s paradižniki potrebujemo: 2 jajčevca, 2 paradižnika, 1 šopek bazilike, 1 strok česna, 100 g mocarele, 2 žlici olivnega olja, sol.

Paradižnik narežemo na drobne koščke ter ga zmešamo z nasekljano baziliko in sesekljanim česnom. Jajčevce narežemo na približno 1,5 cm debele kolobarje ter jih razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem. Po površini jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 20 minut. Po tem času jajčevce obložimo s paradižnikovim nadevom in naribano mocarelo. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še od 5 do 10 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo raztopi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sreda, 12. avgust 2015 / 10:02

Večere z okusom nadaljuje I.C.E.

Kranj – Večere z okusom v KluBaru po koncertu Tulia Furlaniča nadaljuje zasedba I.C.E.. Matej in Renata bosta v soboto, 15. avgusta, ob 20. uri predstavila nekaj »ledenih« skladb v akustič...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 18. februar 2007 / 06:00

Barovec in havajka

Naj bi se družila Atomičarka Tejči in sanjski Adel, kar je zelo zanimivo, saj če pogledamo svetlolasko in jo primerjamo s temnolaso sanjsko II, Nino Osenar, ki je bila takr...

Zanimivosti / nedelja, 18. februar 2007 / 06:00

Anketa: Vstopnina bo odgnala turiste

Zadnje dni je bila vroča tema pogovorov vstopnina v cerkev na Blejskem otoku. Zato smo za mnenje o tem tokrat povprašali na Bledu.

Gospodarstvo / nedelja, 18. februar 2007 / 06:00

Slovenske regije v številkah

Vse kaže na to, da Gorenjska v merilu Slovenije vse bolj zaostaja. Kupna moč Gorenjcev je nad slovenskim povprečjem, močno pa zaostajamo pri dodani vrednosti.