Paradižnik, bazilika in mocarela

Paradižnik, bazilika in mocarela; dobitna kombinacija! Kjerkoli se pojavijo skupaj, nikoli ne razočarajo. Naj si bo to pri govedini ali na rezinah jajčevca.

Za pripravo govejih zrezkov s paradižnikom in papriko potrebujemo: 600 g govejih zrezkov, 2 stroka česna, 1 rdečo papriko, pol kilograma paradižnikov, 2 žlički gorčice, 1 šopek narezane bazilike, 1 žličko majarona, sol in poper, 1 žlico olivnega olja, 4 rezine mocarele.

Goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Česen olupimo in sesekljano, papriko in paradižnik pa narežemo na manjše koščke. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke. Dodamo česen ter narezano papriko in paradižnik. Začnimo z baziliko in majaronom. Ponev pokrijemo in vse skupaj pustimo kuhati pri nizki temperaturi približno 1,5 ure oziroma toliko časa, da se meso zmehča, omaka pa se zgosti. Čas kuhanja je odvisen predvsem od starosti in kosa govedine. Pred serviranjem vsak zrezek obložimo z rezino mocarele.

Za pripravo jajčevcev s paradižniki potrebujemo: 2 jajčevca, 2 paradižnika, 1 šopek bazilike, 1 strok česna, 100 g mocarele, 2 žlici olivnega olja, sol.

Paradižnik narežemo na drobne koščke ter ga zmešamo z nasekljano baziliko in sesekljanim česnom. Jajčevce narežemo na približno 1,5 cm debele kolobarje ter jih razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem. Po površini jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 20 minut. Po tem času jajčevce obložimo s paradižnikovim nadevom in naribano mocarelo. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še od 5 do 10 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo raztopi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 14. december 2010 / 07:00

Mima je preplula Atlantik

Člani kranjskega jadralnega kluba so v naročju svoje jadrnice Mima prepluli Atlantik. Matjaž in Anže Kurnik, Ivan in Nejc Marjek, Janez Hočevar in Mladen Kranjc so srečno prepluli 2700 NM od Kana...

Objavljeno na isti dan


Kultura / petek, 30. december 2022 / 17:31

Za silvestrovo v gledališče

Za zadnji dan v letu komedije in vedro vzdušje.

Bled / petek, 30. december 2022 / 17:28

Brezplačni zimski avtobus na Pokljuko

Bled – Javni zavod Turizem Bled tudi v letošnji zimi organizira brezplačne avtobusne prevoze na Pokljuko, ki bodo na voljo ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju med 24. decembrom in 12. marce...

Kamnik / petek, 30. december 2022 / 17:28

Božični pohod

Turistično društvo Tuhinjska dolina je v sodelovanju s Termami Snovik pripravilo božični pohod od jaslic do jaslic z Marijo in Jožefom.

Nasveti / petek, 30. december 2022 / 17:26

Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.) Če se počutite izključene, je zdaj čas, da se znebite tega nesrečnega občutka. Obiščite stare prijatelje in vklopite šarm in nosta...

Zanimivosti / petek, 30. december 2022 / 17:25

Darilo eden drugemu

Vsi mi smo najlepše darilo eden drugemu. Bistvo praznikov niso draga darila, ampak prijaznost, sočutje in ljubezen. Ne zapirajmo se drug pred drugim na način, kot je napisano na klopi: paz...