Paradižnik, bazilika in mocarela

Paradižnik, bazilika in mocarela; dobitna kombinacija! Kjerkoli se pojavijo skupaj, nikoli ne razočarajo. Naj si bo to pri govedini ali na rezinah jajčevca.

Za pripravo govejih zrezkov s paradižnikom in papriko potrebujemo: 600 g govejih zrezkov, 2 stroka česna, 1 rdečo papriko, pol kilograma paradižnikov, 2 žlički gorčice, 1 šopek narezane bazilike, 1 žličko majarona, sol in poper, 1 žlico olivnega olja, 4 rezine mocarele.

Goveje zrezke potolčemo, solimo in popramo ter premažemo z gorčico. Česen olupimo in sesekljano, papriko in paradižnik pa narežemo na manjše koščke. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke. Dodamo česen ter narezano papriko in paradižnik. Začnimo z baziliko in majaronom. Ponev pokrijemo in vse skupaj pustimo kuhati pri nizki temperaturi približno 1,5 ure oziroma toliko časa, da se meso zmehča, omaka pa se zgosti. Čas kuhanja je odvisen predvsem od starosti in kosa govedine. Pred serviranjem vsak zrezek obložimo z rezino mocarele.

Za pripravo jajčevcev s paradižniki potrebujemo: 2 jajčevca, 2 paradižnika, 1 šopek bazilike, 1 strok česna, 100 g mocarele, 2 žlici olivnega olja, sol.

Paradižnik narežemo na drobne koščke ter ga zmešamo z nasekljano baziliko in sesekljanim česnom. Jajčevce narežemo na približno 1,5 cm debele kolobarje ter jih razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem. Po površini jih posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 20 minut. Po tem času jajčevce obložimo s paradižnikovim nadevom in naribano mocarelo. Pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še od 5 do 10 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo raztopi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 28. december 2018 / 16:34

Razstava jaslic na Miljah

Na Miljah je v Hiši čez cesto do svetih treh kraljev, 6. januarja, na ogled peta razstava jaslic.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / / 22:07

Odprli mojstranški ferati

Na prireditvi ob dnevu Alpske konvencije so v soboto slovesno odprli mojstranški ferati, dve z jeklenicami, lestvami in klini opremljeni planinski plezalni poti na vzpetino Grančišče nad Mojstrano.

Razvedrilo / / 22:06

Vikend zabave

Ta konec tedna je bil Preddvor v znamenju Vikenda zabave: obiskovalci so uživali v dalmatinskih napevih ter ob narodno-zabavni glasbi.

Kronika / / 22:05

Preverjali znanje o prometu

V Osnovni šoli Poljane se je v soboto odvijalo 25. državno tekmovanje Kaj veš o prometu, na katerem so učenci preverjali svoje znanje s področja prometnih predpisov ter se preizkusili v spretnostni vo...

Šport / / 22:05

Za velikim uspehom so leta garanja

Brigita Strelec iz Trboj, kegljačica kranjskega Triglava, je na svetovnem prvenstvu osvojila srebrno in bronasto medaljo, kar sta njeni prvi posamični medalji na velikih tekmovanjih.

Rekreacija / / 22:05

Na Visokem več kot tristo tekačev

Na Visoškem teku, ki je bil prvič del povezave Gorenjska, moj planet, sta bila najhitrejša Gregor Kustec in Majda Trček. Naslednje prizorišče bo Radovljica z Radol'ško 10ko.