Tri odseke sanirajo v Dolini. / Foto: arhiv Občine Tržič

Nadaljujejo sanacijo po ujmi

Občina Tržič nadaljuje sanacijo po ujmi leta 2018 s ciljem, da jo letos tudi zaključi. Gradbena dela so v juliju že začeli izvajati, zaključili jih bodo novembra. Gradbišč bo skupaj devet.

Do preklica so zapore ceste na relaciji Slap–Čadovlje–Dolina–Jelendol ob delavnikih med 7. in 17. uro, ob sobotah med 8. in 16. uro. Ob nedeljah ne delajo in je cesta prevozna, prav tako bo prevozna na praznik, 15. avgusta. Pri prevozu domačinov pomagajo s kombiprevozi s pomočjo gasilcev. Dostop z avtomobili je možen do parkirišča pri Info točki v Čadovljah. Možen je tudi daljši obvoz čez Lom.

Tržič – Kot je povedal tržiški župan Borut Sajovic, so po več mesecih načrtovanj iz državnega sanacijskega načrta pridobili skoraj 1,8 milijona evrov. K temu bo za plačilo davka na dodano vrednost, načrtovanje, projektiranje in nekatera nepredvidena dela treba dodati še okrog osemsto tisoč evrov iz občinskega proračuna.

»Sanirajo se trije odseki v Dolini z dvema mostovoma (od tega bo eden zgrajen na novo) in cestiščem. Po izhodu iz predora bomo pred Čadovljami sanirali še cesto in del struge od kapelice proti parkirišču. Med Čadovljami in Slapom pa bomo dokončno sanirali posledice ujme na cesti okrog elektrarne; preozek in dotrajan most bomo popravili, utrdili pomemben del obrežja nad jezom elektrarne proti Čadovljam. Tu z novo dodatno premostitvijo pridobivajo varnost in prostor pešci ter kolesarji. Na tem in tudi ostalih odsekih te doline v cesto vgrajujejo elektro napeljavo, obnavljajo javno razsvetljavo in pa telefonijo, saj je bila ta v intenzivnih vremenskih pojavih redno poškodovana, oskrba domačinov pa motena. Ker so se v Čadovljah poslabšali nekateri zasebni vodni viri, bomo v cesto nad elektrarno začeli vgrajevati prve metre novega vodovoda,« je pojasnil župan Sajovic, zadovoljen tudi, da bodo lahko nadaljevali sanacijska dela v Lomu pod Storžičem: »V načrtu so štirje odseki ureditve vozišč, plazenj, podorov in hudourniškega potoka. Sanira se tudi poškodovani odsek v smeri proti lomski šoli.«

Nadaljevali bodo lani začeto sanacijo ceste od križišča Grahovše–Potarje v smeri Grahovš. Sanirali bodo plazine in zemeljske udore ter v celoti obnovili cesto. Zadnji odsek sanacije bo v starem delu vasi pod Brdom, kjer so v strugi Lomščice lani že zgradili podporne zidove, zdaj pridejo na vrsto poškodovane brežine in cesta.

»Obsežna dela prinašajo tudi veliko zapor in nevšečnosti v vsakdanjem življenju. Zagotovo bo v delu vsaj nekoliko moten in prizadet planinsko-turistični obisk koč in planšarij. Trudimo se, da bi bilo zapor čim manj, vendar zaradi varnosti, obsežnosti, kvalitete del in roka dokončanja v novembru drugače žal ne gre. Sanacijska državna sredstva pa so na voljo samo še letos. Zato prosim za razumevanje, strpnost in potrpljenje,« je pozval župan.

Medtem ko za cesto na relaciji Slap–Čadovlje–Dolina–Jelendol do preklica veljajo popolne zapore v določenih urah dneva, pa bodo na gradbiščih v Lomu zaradi bolj odprtega terena urejeni obvozi ali delne polovične zapore. Popolne zapore bodo samo pri zaključnem asfaltiranju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sreda, 5. oktober 2011 / 07:00

Ex Tempore v Preddvoru

Likovno društvo Preddvorski samorastniki, društvo Galerie / Verein Ante - Pante iz avstrijske Koroške in društvo Sončni hribček iz Olševka pri Preddvoru so pripravili celodnevno slikarsko delavnico, k...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:42

Priznanja za najboljše dijake

Radovljiški župan Ciril Globočnik je sprejel letošnje zlate maturante in dijake, ki so bili odlični v vseh letnikih srednje šole.

GG Plus / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:39

Stari grad mu je prirasel k srcu

Metod Ferbar iz Smlednika, ki je širši javnosti znan tudi kot nekdanji načelnik Upravne enote Kranj, je novi častni občan občine Medvode.

Zanimivosti / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:34

Poleti posežemo po lahkotnejših knjigah

Knjižnice v poletnem času beležijo povečano izposojo knjig, saj dopustniki prosti čas radi preživijo ob prebiranju tako strokovne literature kot klasičnega ali lahkotnejšega leposlovja. Katere knjige,...

Gorenjska / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:33

Za maturo vsi (še) niso plesali

Nekaj plesov so maturanti letos imeli, v nekaterih srednjih šolah so se odločili, da jih zaradi epidemije covida-19 prestavijo na september, nekateri pa so se morali maturantskemu plesu odpovedati.

Tržič / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:32

Zaključujejo sanacijo deponije

Konec letošnjega leta bodo na Komunali Tržič zaključili sanacijo deponije Kovor, strošek sanacije bo okrog dva milijona evrov.