Letošnji zlati maturanti in dijaki, ki so bili vsa štiri leta odlični, z radovljiškim županom Cirilom Globočnikom / Foto: Gorazd Kavčič

Priznanja za najboljše dijake

Radovljiški župan Ciril Globočnik je sprejel letošnje zlate maturante in dijake, ki so bili odlični v vseh letnikih srednje šole.

Radovljica – Ob nedavnem občinskem prazniku je radovljiški župan Ciril Globočnik posebej sprejel tudi letošnje zlate maturante in tiste dijake, ki so bili odlični v vseh letnikih srednje šole. Priznanja in denarno na­grado za nadaljnje izobraževanje so prejeli Ema Babić, Zala Blaznik, Žan Bohinc, Lea Holc, Neja Jeraj Sedej, Pia Kavčič, Peter Franc Letonja, Eva Maier, Aljaž Medič, Nina Pfajfar, Eva Rekar, Lara Ropič Bizjak, Kaja Rupar, Brina Skaza, Maja Šlibar, Ema Šumi, Inja Valant in Nina Zrimšek.

Odličnjakom in zlatim maturantom, ki jih je bilo tokrat na sprejemu pri županu največ doslej, skupaj kar osemnajst, je čestital za odlično zaključeno šolanje na srednjih šolah in gimnazijah, za dobro delo in podporo pa se je zahvalil tudi njihovim mentorjem in staršem, brez katerih, tako je prepričan župan Globočnik, tako izjemnih uspehov dijakov ne bi bilo.

»Prepričan sem, da boste dobro delo nadaljevali tudi v prihodnje,« je najuspešnejše v letošnji generaciji dijakov, ki so zaključili srednješolsko izobraževanje, nagovoril župan. Ob tem je izrazil upanje, da se jih bo, kljub temu, da jih bo pot vodila v različne konce Slovenije in v tudi v tujino, po končanem študiju čim več vrnilo v domačo občino Radovljica, ki, kot je posebej izpostavil župan, ceni in potrebuje sposobne in izobražene ljudi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 5. oktober 2018 / 10:48

Sporno ravnanje z otroki

V enem od zasebnih zavodov za varstvo otrok v Ljubljani naj bi z otroki ravnali skrajno neprimerno. Marjan Podobnik se je po osemnajstih letih vrnil na čelo SLS.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:42

Priznanja za najboljše dijake

Radovljiški župan Ciril Globočnik je sprejel letošnje zlate maturante in dijake, ki so bili odlični v vseh letnikih srednje šole.

GG Plus / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:39

Stari grad mu je prirasel k srcu

Metod Ferbar iz Smlednika, ki je širši javnosti znan tudi kot nekdanji načelnik Upravne enote Kranj, je novi častni občan občine Medvode.

Zanimivosti / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:34

Poleti posežemo po lahkotnejših knjigah

Knjižnice v poletnem času beležijo povečano izposojo knjig, saj dopustniki prosti čas radi preživijo ob prebiranju tako strokovne literature kot klasičnega ali lahkotnejšega leposlovja. Katere knjige,...

Gorenjska / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:33

Za maturo vsi (še) niso plesali

Nekaj plesov so maturanti letos imeli, v nekaterih srednjih šolah so se odločili, da jih zaradi epidemije covida-19 prestavijo na september, nekateri pa so se morali maturantskemu plesu odpovedati.

Tržič / ponedeljek, 17. avgust 2020 / 14:32

Zaključujejo sanacijo deponije

Konec letošnjega leta bodo na Komunali Tržič zaključili sanacijo deponije Kovor, strošek sanacije bo okrog dva milijona evrov.