Kot animatorke so se preizkusile tudi Marcela Koželj, Patricija Zorko in Patricija Rajković.

V finale tudi Gorenjke

Rimske terme so v začetku leta najprej gostile predstavitev deklet, ki sodelujejo pri izboru za mis Slovenije 2020, nedavno pa letošnji polfinalni izbor za najlepšo Slovenko – in dobili smo tiste z vstopnico za finale. Teh je sedaj 21, med njimi kar štiri Gorenjke.

Na začetku je bilo med vsemi kandidatkami devet Gorenjk, potem je epidemija covida-19 povzročila premik načrtovanih aktivnosti na splet in počasi smo že lahko zaznali, da se bo število deklet do končnega finala zmanjševalo. Polfinalni izbor so ravno tako gostile pred kratkim in po končani epidemiji covida-19 Rimske terme - in dobili smo finalistke. Na začetku je bilo med 36 kandidatkami za najlepšo Slovenko devet Gorenjk, finalistk je sedaj 21, med njimi pa bomo lahko navijali za štiri gorenjske predstavnice. Vstopnico za zadnje dejanje so prejele Estera Bešter iz Selc, Patricija Zorko iz Kranja, Patricija Rajković z Jesenic in Marcela Koželj iz Cerkelj.

Polfinalno prireditev je javnost lahko spremljala preko prenosa v živo na družbenih omrežjih izbora. Dekleta so se predstavila najprej v kolekciji oblačil in modnih dodatkov More Than Beauty, potem je prišla na vrsto predstavitev lastnih eko oblek, ki so jih polfinalistke ustvarjale doma, kreirale in sešile same iz Tosaminega odpadnega materiala. Nato so še žrebale med vprašanji, ki so jih zanje pripravili člani strokovne žirije, ter odgovarjale nanje in ljudje so jih lahko tako spoznali še bolje.

Ker je epidemija življenje precej digitalizirala, so pri projektu Miss Slovenije čas izkoristili še za to, da so dekletom omogočili možnost za razvijanje spretnosti tudi s tega področja.

V nadaljevanju kandidatke čaka še kar nekaj izzivov, športni dan, v načrtu je tudi tradicionalni pohod na Triglav. So se pa že minulo soboto v Rimskih termah preizkušale kot animatorke: njihov tokratni izziv je bil, da so po skupinah pripravila animacijo za obiskovalce, najboljša ekipa pa je bila nagrajena z vikend paketom v Rimskih termah. Je šlo pa dogodku tokrat na roko vreme, zato je bilo v soboto na zunanjih bazenih Rimskih term živahno. Čeprav se nova živahnost od pretekle razlikuje. Dogodek se je namreč odvil ob omejenem številu obiskovalcev kopalnih površin in ob upoštevanju pravil in priporočil, ki so postala del naše nove vsakdanjosti. So pa za dodatno odlično vzdušje poleg finalistk poskrbeli še član Poskočnih muzikantov Dejan Krajnc, Kranjskogorčan Denis Porčič - Chorchyp, srečali pa smo tudi znanega domačega akterja resničnostnih oddaj Franka Bajca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / nedelja, 23. september 2012 / 07:00

V šole vnašajo nemir in konflikte

V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) Slovenije nasprotujejo predlagani reorganizaciji dveh kranjskih šolskih centrov, saj pogrešajo strokovne argumente za njuno združitev.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Študentski žur

Na že tradicionalnem vseslovenskem brucovanju se je preteklo sredo na Gospodarskem razstavišču zabavalo šest tisoč mladih iz vseh koncev Slovenije.

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

V Revozu spet nočna izmena

Konec novembra je v novomeškem Revozu z delom znova začela nočna izmena za proizvodnjo clia II. Za povečanje proizvodnje so zaposlili in izobrazili 400 novih delavcev. Nočna izmena bo...

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Žuželka z dvema obrazoma

Test: Nissan Micra C+C 1.4 16V Acenta

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Moč za enakovredno tekmo

Novi Volkswagnov lahki dostavnik crafter, ki nastaja skupaj z novo generacijo mercedes-benza sprinterja, je po daljši zamudi končno zapeljal na slovenske ceste. Novinec sodi v težnostn...

Prosti čas / torek, 12. december 2006 / 06:00

Nova konfekcija

Španski Seat povečuje svojo modelno družino z novo Alteo XL.