Priznanja za žgane pijače
Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju bi morala biti v sredini maja tradicionalna državna razstava kmečkih prehranskih izdelkov z naslovom Dobrote slovenskih kmetij, a so jo zaradi epidemije novega koronavirusa prestavili na kasnejši datum. Čeprav še vedno ni znano, kdaj bo razstava, se ocenjevanja izdelkov v posameznih skupinah nadaljujejo. Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja žganih pijač. Tudi letos so se gorenjski žganjarji izkazali. Janko Jeglič iz Podbrezij bo dobil zlato priznanje za liker Matijovčev ta strden in za Matijovčev gin, Aleš Jerala, prav tako iz Podbrezij, zlato priznanje za žganje tepkovec, Janez Kožuh od Svetega Florijana nad Škofjo Loko zlato za zeliščni liker, Franjo Kovačič iz Domžal zlato za medeno žganje, Ines in Janez Sterle s Koroške Bele pa zlato za liker Gvažarjov rušovc ter srebrno priznanje za žganje z zelišči Stoletnik. Anton in Bernarda Skok iz Loke pri Mengšu bosta dobila srebrno in bronasto priznanje za hruškovo žganje.