Devetnajst učencev Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice mora v štirinajstdnevno karanteno. (Fotografija je simbolična.) / Foto: Gorazd Kavčič

Okužena tudi hčerka medicinske sestre

Iz Splošne bolnišnice Jesenice obveščajo vse, ki so bili v zadnjih dneh v njihovi bolnišnici hospitalizirani, na pregledih ali na obisku in jih niso poklicali iz območne epidemiološke službe, da prenos na podlagi omenjene okužbe ni bil možen. Ker je virus še vedno prisoten v našem vsakdanu, pa še vedno svetujejo vsem, da so pozorni na znake, kot so povišana telesna temperatura, kašelj in bolečine v grlu, ter se v primeru težav posvetujejo z zdravnikom.

Jesenice – Potem ko so pri medicinski sestri iz Splošne bolnišnice Jesenice potrdili okužbo s koronavirusom, je bila po zadnjih podatkih NIJZ na testiranju pozitivna tudi njena hčerka. To pomeni, da bo 19 učencev drugega razreda Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice in razredničarka moralo v 14-dnevno karanteno. Doma so sicer ostali že danes. Dobra novica pa je ta, da so testi 40 zaposlenih in 18 pacientov v Splošni bolnišnici Jesenice negativni, medtem ko rezultate brisov za osem zaposlenih, ki so jih testirali popoldne, še čakajo.

Okužbo s koronavirusom so pri medicinski sestri z internističnega oddelka potrdili včeraj. Ker se je slabo počutila in kašljala, so jo testirali in test je bil pozitiven. Po mnenju epidemiologinje se najverjetneje ni okužila od pacienta, temveč v družinskem krogu; imeli so namreč obisk iz tujine. Ker je bila prej na dopustu, je delala samo en dan, preden je zbolela, kljub temu je bila tisti dan v stiku s pacienti na gastroenterološkem oddelku.

Po besedah v. d. direktorja bolnišnice Mirana Remsa so takoj sklicali krizni sestanek, zaprli bolnišnico za obiskovalce in odvzeli bris 40 zaposlenim in 18 bolnikom, epidemiologinja pa je začela iskati kontakte okužene.

Kot je dejal ravnatelj Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice Robert Kerštajn, v šoli ni panike, pouk v preostalih razredih je danes potekal normalno. O okužbi ga je v četrtek zvečer obvestila razredničarka, eden od staršev ji je namreč poslal sporočilo, da je bil pozitiven na testiranju za koronavirus. Kerštajn je takoj stopil v stik z epidemiologinjo, ki mu je svetovala, naj še isti večer pokliče vse starše otrok iz oddelka, ki ga obiskuje hčerka omenjene, in jim sporoči, naj otroci ostanejo doma.

»Takoj smo temeljito prezračili in razkužili učilnico. V šoli imamo seveda tako kot vse šole v Sloveniji sprejete vse preventivne ukrepe in jih izvajamo že od vstopa prvih učencev v šolo 18. maja. Gre za ukrepe, kot so uporaba zaščitne maske za otroke nad 12 let, socialna distanca, razkuževalna sredstva. V šolo ne prihajajo starši, pri kosilih imamo poseben protokol. Po besedah epidemiologinje smo lahko vzor in glede tega ni težav,« je dejal Kerštajn.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / torek, 15. julij 2008 / 07:00

Leščani so praznovali

14. julij, praznik krajevne skupnosti Lesce, so zaznamovali s številnimi prireditvami in podelitvijo priznanj zaslužnim občanom.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / petek, 5. junij 2020 / 20:00

Okužena tudi hčerka medicinske sestre

Jesenice – Potem ko so pri medicinski sestri iz Splošne bolnišnice Jesenice potrdili okužbo s koronavirusom, je bila po zadnjih podatkih NIJZ na testiranju pozitivna tudi njena hčerka. To...

Kranj / petek, 5. junij 2020 / 19:09

Odločanje so preložili

Potem ko je večina razpravljajočih mestnih svetnikov napovedala, da ne bodo podprli podražitve oskrbe s pitno vodo, se je kranjski župan Matjaž Rakovec odločil za umik predloga do naslednje seje.

Preddvor / petek, 5. junij 2020 / 19:07

Postopek zoper župnika ustavljen

Postopek zoper nekdanjega preddvorskega župnika Branka Setnikarja sta ustavila tako država kot Cerkev.

Kronika / petek, 5. junij 2020 / 16:08

Gasilci zbirajo donacije

Gasilska društva bodo pomanjkanje denarja reševala z zbiranjem donacij.

Zanimivosti / petek, 5. junij 2020 / 16:07

Visok jubilej smučarske tekme pod Mangartom

Log pod Mangartom – V sredo je bila spominska slovesnost ob 75. obletnici smučarske tekme pripadnikov 10. gorske divizije ameriške vojske, ki je bila na zasneženem strmem melišču pod Mangartom 3. j...