Razpis za Dobrote slovenskih kmetij

Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju bo od 15. do 17. maja državna razstava Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo predstavili na ocenjevanjih nagrajene kmečke prehranske izdelke. Na ocenjevanju lahko z izdelki sodelujejo kmetije, ki so vpisane v register kmetijskih gospodarstev oziroma imajo v register vpisane trajne nasade ali čebelnjak, pri tem pa registrirana dopolnilna dejavnost ni pogoj za sodelovanje na ocenjevanju. Letos bo ocenjevanje potekalo v prehranskih skupinah izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olje, kis, sokovi, žgane pijače, suho sadje, vino, sadjevec – sadno vino, domače marmelade in džemi, kompoti, konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki, med in čaj. Strokovne komisije bodo izbrale izdelke, za katere bodo njihovi izdelovalci prejeli zlato, srebrno ali bronasto priznanje za kakovost.

Zadnji rok za prijavo je petek, 21. februar, do 15. ure. Prispevek za ocenjevanje znaša skupaj z davkom na dodano vrednost za prvi izdelek 30 evrov, za vsakega nadaljnjega pa 25 evrov. Vsi, ki bi želeli z izdelki sodelovati na razstavi, naj se oglasijo na sedežu enote za kmetijsko svetovanje, kjer bodo tudi izpolnili elektronsko prijavnico. Dodatna pojasnila dajeta Vanja Bajd Frelih na telefonski številki 04/511 27 01 in Ana Beden na številki 04/535 36 17.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 11. maj 2010 / 07:00

Preddvorčanke prvakinje Interne lige 2010

V nedeljo, 9. maja, je na OŠ Matije Čopa potekal finalni turnir 1. sezone Interne lige v košarki za deklice letnika 1998 in mlajše. Naslov prvakinj so osvojile košarkarice iz OŠ Preddvor.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Juha, žar in sladoled Slovencem najbolj dišijo

Inštitut Marketagent.com je s spletno raziskavo na vzorcu pesto aktivnih uporabnikov interneta v starosti med 20 in 59 leti proučeval, kakšno hrano imajo Slovenci najraje. Najljubša predjed Slove...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Matjaževa Štefka

Eni jo poimenujejo mleta pečenka, največ jo poznajo pod imenom pečenka Štefani, kranjskega kuharja Matjaža Erzarja pa smo ujeli ravno pri pripravi njegove "Štefke", kakor je smeje ljubkovalno poimenov...

GG Plus / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Letos okušali vina vinarja Rodice

Že drugo leto zapored je skupina krvodajalcev z Gorenjskega (z Golnika) obiskala transfuzijsko postajo v Izoli in darovala kri. Prvič jih je bilo v skupini sedem, sedaj že več kot trideset. Tako...

Bled / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Osemdeset let najimenitnejšega blejskega hotela

Domačinka Jula Molnar je leta 1919 kupila hotel Luisenbad in ga leta 1922 preimenovala v Toplice. Po prenovi je bil novi Grand hotel Toplice odprt leta 1931.

Zanimivosti / četrtek, 14. april 2011 / 07:00

Anketa: Podružnične šole polne prednosti

Društvo učiteljev podružničnih šol je v Motniku konec tedna pripravilo strokovni posvet na temo Gibanje je jezik otrok, mi pa smo nekaj učiteljic vprašali, kakšne so prednosti in slabosti dela v teh m...