Podelili stanovska priznanja
Turistično-gostinska zbornica Slovenije je podelila priznanja najboljšim v turizmu in gostinstvu. Številne nagrade v Kranjsko Goro in na Bled.
Ljubljana – Na nedavno končanih Dnevih slovenskega turizma je v okviru letošnjega Gostinsko-turističnega zbora (GTZ) priznanja za kakovost in uspešnost podelila tudi Turistično-gostinska zbornica (TGZS). Med prejemniki priznanj, ki sta jih podelila Fedja Pobegajlo, vršilec dolžnosti direktorja TGZS, in Srečko Koklič, vodja projekta GTZ Slovenije, so bili tudi gorenjski gostinsko-turistični delavci, predvsem iz destinacij Bled in Kranjska Gora.
V družbi Sava Hoteli Bled so zadovoljni z letošnjo bero nagrad in priznanj. Dobili so jih: Miha Ogris (bronasta medalja v tekmovanju hotelskih receptorjev), Janez Povhe (zlata medalja na tekmovanju v poznavanju slovenskih vin), Milan Mašović (zlata medalja na tekmovanju v pripravi jedi po naročilu Magic Box in zlata medalja v finalu Tuševa zvezdna kuhinja), Tatjana Dobnikar (zlata medalja na tekmovanju v mešanju pijač) ter Aleksander Roganović, Dženana Musič, Matej Golja, Miloš Stošić in Janez Povhe kot vodja ekipe, ki je prejela bronasto medaljo na tekmovanju v pripravi in postrežbi menija.
Turistično-gostinska zbornica je družbi Sava podelila tudi srebrno priznanje za najboljši kamp ter nagrado za inovativni produkt, ki so jo prejeli za Riklijevo bosonogo pot.
Iz destinacije Kranjska Gora so priznanja za posebne dosežke in doprinos k dvigu kakovosti storitev prejeli: Ramiza Ališić, glavna sobarica v Hotelu Špik v Gozdu - Martuljku, in Janja Bučić, vodja kuhinje v Hotelu Korona v Kranjski Gori. V roke vodje igralniško-zabaviščnega centra Korona Saše Pretnarja je šlo priznanje za investicijo v prenovo igralniško-zabaviščnega centra Korona, ki pomembno prispeva k dvigu kakovosti slovenske turistične ponudbe.
Na letošnjem Gostinsko-turističnem zboru so se na različnih tekmovanjih pomerili tudi študentje in dijaki. V ekipnem tekmovanju dijakov srednjih živilskih šol – pekarstvo so Kaja Klačnar, Kristjan Uranker in Tilen Lenček (Biotehniški center Naklo, mentorica Barbara Orešnik) prejeli srebrno medaljo, študent VSŠ Bled Tim Guadagnino pa je prejel srebrno medaljo na tekmovanju študentov Sloveniaskills v kuharstvu.