Topla predjed: gobe z jajci, postrežene s pastinakovim pirejem z rumenjakom in luštrekom. Pri pripravi in postrežbi so sodelovali dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. /Foto: Tina Dokl

Gozdni okusi Radol'ce

Konec tedna so se z večerjo v Dragi začeli letošnji Okusi Radol'ce. Tema letošnjih menijev je gozd, zato bo tokrat na krožnikih veliko divjačine, kostanja, gob, gozdnih zelišč in celo želod.

Tudi letošnji no­­v­ember bo v restavracijah na ob­močju radov­ljiške občine v znamenju prireditve Okusi Ra­dol'ce. Lokalni meniji po enotni ceni 19 evrov za vsaj tri hode so v devetih izbranih restavracijah na voljo že od petka, tema letošnjih Okusov pa je gozd.

Prireditev se je tradicionalno začela z otvoritveno večerjo, na kateri so združili moči kuharski mojstri iz vseh sodelujočih restavracij. Letos so to Gostilna Avguštin, restavraciji Kunstelj in Vila Podvin, Gostišče Tulipan, gostilni Lectar in Tavčar, gostitelj letošnje otvoritvene večerje Gostišče Draga ter prvič sodelujoči restavraciji Center in Tabor.

Četrtkovo dogajanje v Dragi se je začelo s tržnico lokalnih dobaviteljev. Obiskovalci so lahko na stojnicah pred gostiščem izbirali med pestro ponudbo domačih izdelkov in pridelkov ter v prijetnem vzdušju uživali v degustacijah hrane in pijače.

Ko se je zvečerilo, pa so postregli z otvoritveno večerjo. Hladno predjed, poimenovali so jo srna in smreka, so skupaj pripravili mojstri Vile Podvin in Gostilne Avguštin. Posebno veliko zanimanja je vzbudila želodova juha, pod katero se je podpisala Restavracija Center. Sledila je po naslovu preprosta, po izvedbi pa inovativna topla predjed: gobe z jajci. Skupaj sta jo pripravili gostilni Lectar in Tavčar. Glavna jed je bila v domeni Gostišča Draga in enega od stebrov Okusov Radol'ce – Gostilne Kunstelj. Goste je navdušil jelenov osso buco s kostanjevim štrukljem, bučnim pirejem, hrustljavim ohrovtom in jerebiko. Sladico, gozdne skrivnosti so jo poimenovali, pa so pripravili v Gostišču Tulipan.

Za primerno vinsko sprem­ljavo je poskrbel Aleš Čebašek, Vinoteka Sodček.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / petek, 12. junij 2015 / 14:26

Tržnica znanj v Medvodah

Medvode – Vrhunec Tedna vseživljenjskega učenja ob Sori in Savi bo Tržnica znanj v Medvodah, ki bo jutri od 9. do 12. ure potekala na parkirišču pred Občino Medvode. Okrog štirideset ustanov in pos...

Objavljeno na isti dan


Avtomobilizem / torek, 22. april 2008 / 07:00

Nabrušeni kremplji

Jaguarjeva XF vstopa v bitko s prestižnimi tekmeci.

Mularija / torek, 22. april 2008 / 07:00

Vtisi o zanimivi oddaji

Učenci OŠ Poljane so nam poslali nekaj vtisov o prireditvi, ki jo je na šoli organiziral Radio Sora.

Kronika / torek, 22. april 2008 / 07:00

Smrt mlade voznice pri Bledu

Črn vikend na slovenskih cestah tudi za Gorenjce: pri Bledu je umrla 21-letnica iz okolice Bleda, v Dekanih pa zakonca iz Srednje vasi pri Šenčurju.

Kronika / torek, 22. april 2008 / 07:00

Preveč promilov pokazalo 21 voznikom

Kranj, Škofja Loka - V noči s petka na soboto je štirinajst policistov in tri starešine na območju policijskih postaj Škofja Loka in Kranj izvedli poostren nadzor prometa po meto...

Kronika / torek, 22. april 2008 / 07:00

Motorista spodneslo na pesku

Volča - V nedeljo okoli 16. ure se je na lokalni cesti Volča–Malenski vrh huje ponesrečil 48-letni motorist iz okolice Škofe Loke. Peljal se je iz smeri Malenskega vrha proti Vol...