Topla predjed: gobe z jajci, postrežene s pastinakovim pirejem z rumenjakom in luštrekom. Pri pripravi in postrežbi so sodelovali dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. /Foto: Tina Dokl

Gozdni okusi Radol'ce

Konec tedna so se z večerjo v Dragi začeli letošnji Okusi Radol'ce. Tema letošnjih menijev je gozd, zato bo tokrat na krožnikih veliko divjačine, kostanja, gob, gozdnih zelišč in celo želod.

Tudi letošnji no­­v­ember bo v restavracijah na ob­močju radov­ljiške občine v znamenju prireditve Okusi Ra­dol'ce. Lokalni meniji po enotni ceni 19 evrov za vsaj tri hode so v devetih izbranih restavracijah na voljo že od petka, tema letošnjih Okusov pa je gozd.

Prireditev se je tradicionalno začela z otvoritveno večerjo, na kateri so združili moči kuharski mojstri iz vseh sodelujočih restavracij. Letos so to Gostilna Avguštin, restavraciji Kunstelj in Vila Podvin, Gostišče Tulipan, gostilni Lectar in Tavčar, gostitelj letošnje otvoritvene večerje Gostišče Draga ter prvič sodelujoči restavraciji Center in Tabor.

Četrtkovo dogajanje v Dragi se je začelo s tržnico lokalnih dobaviteljev. Obiskovalci so lahko na stojnicah pred gostiščem izbirali med pestro ponudbo domačih izdelkov in pridelkov ter v prijetnem vzdušju uživali v degustacijah hrane in pijače.

Ko se je zvečerilo, pa so postregli z otvoritveno večerjo. Hladno predjed, poimenovali so jo srna in smreka, so skupaj pripravili mojstri Vile Podvin in Gostilne Avguštin. Posebno veliko zanimanja je vzbudila želodova juha, pod katero se je podpisala Restavracija Center. Sledila je po naslovu preprosta, po izvedbi pa inovativna topla predjed: gobe z jajci. Skupaj sta jo pripravili gostilni Lectar in Tavčar. Glavna jed je bila v domeni Gostišča Draga in enega od stebrov Okusov Radol'ce – Gostilne Kunstelj. Goste je navdušil jelenov osso buco s kostanjevim štrukljem, bučnim pirejem, hrustljavim ohrovtom in jerebiko. Sladico, gozdne skrivnosti so jo poimenovali, pa so pripravili v Gostišču Tulipan.

Za primerno vinsko sprem­ljavo je poskrbel Aleš Čebašek, Vinoteka Sodček.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Mularija / sreda, 6. avgust 2008 / 07:00

Otroška peresa

Srečanje z vesoljčki Neke poletne noči nisem mogla zaspati. Ležala sem v postelji in zaslišala korake. Vprašala sem se, kdo bi lahko bil in odprla okno. Na dvorišču j...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / sobota, 29. julij 2017 / 20:26

Anketa o zelenem turizmu

Škofja Loka – Občina Škofja Loka je del Zelene sheme slovenskega turizma, ki je celovito zasnovan nacionalni sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji na vseh stebrih: okoljsk...

Kronika / sobota, 29. julij 2017 / 20:25

Zbirali prostovoljne prispevke

Kranj – Kranjski policisti so obravnavali prijavo o zbiranju prostovoljnih prispevkov pred trgovskim centrom. Prispevke naj bi zbiralo več oseb, šlo pa naj bi za tujce, ki jih še niso izsledili.

Kronika / sobota, 29. julij 2017 / 20:25

Številne nesreče kolesarjev

Kranj – Gorenjski policisti so ta teden obravnavali več prijav nesreč kolesarjev. V eni od prijav gre za nesrečo na Cesti Staneta Žagarja v Kranju in z udeležbo dveh kolesarjev, ki naj bi se zgodil...

Slovenija / sobota, 29. julij 2017 / 20:25

Šentjakob ostaja dvojezičen

Spor, ki je več kot deset let delil krajane Šentjakoba / St. Jakoba v Rožu in okoliških vasi, je uspešno in razumno rešen. Poskus nekaterih krajevnih politikov, da bi v občini izbrisali javne znake...

Gorenjska / sobota, 29. julij 2017 / 20:17

Tuji turisti o Gorenjski

Po mnenju tujih turistov je Gorenjska zelo lepa, domačini pa dovolj dobro govorijo angleško, da se z njimi lahko sporazumejo.