Topla predjed: gobe z jajci, postrežene s pastinakovim pirejem z rumenjakom in luštrekom. Pri pripravi in postrežbi so sodelovali dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. /Foto: Tina Dokl

Gozdni okusi Radol'ce

Konec tedna so se z večerjo v Dragi začeli letošnji Okusi Radol'ce. Tema letošnjih menijev je gozd, zato bo tokrat na krožnikih veliko divjačine, kostanja, gob, gozdnih zelišč in celo želod.

Tudi letošnji no­­v­ember bo v restavracijah na ob­močju radov­ljiške občine v znamenju prireditve Okusi Ra­dol'ce. Lokalni meniji po enotni ceni 19 evrov za vsaj tri hode so v devetih izbranih restavracijah na voljo že od petka, tema letošnjih Okusov pa je gozd.

Prireditev se je tradicionalno začela z otvoritveno večerjo, na kateri so združili moči kuharski mojstri iz vseh sodelujočih restavracij. Letos so to Gostilna Avguštin, restavraciji Kunstelj in Vila Podvin, Gostišče Tulipan, gostilni Lectar in Tavčar, gostitelj letošnje otvoritvene večerje Gostišče Draga ter prvič sodelujoči restavraciji Center in Tabor.

Četrtkovo dogajanje v Dragi se je začelo s tržnico lokalnih dobaviteljev. Obiskovalci so lahko na stojnicah pred gostiščem izbirali med pestro ponudbo domačih izdelkov in pridelkov ter v prijetnem vzdušju uživali v degustacijah hrane in pijače.

Ko se je zvečerilo, pa so postregli z otvoritveno večerjo. Hladno predjed, poimenovali so jo srna in smreka, so skupaj pripravili mojstri Vile Podvin in Gostilne Avguštin. Posebno veliko zanimanja je vzbudila želodova juha, pod katero se je podpisala Restavracija Center. Sledila je po naslovu preprosta, po izvedbi pa inovativna topla predjed: gobe z jajci. Skupaj sta jo pripravili gostilni Lectar in Tavčar. Glavna jed je bila v domeni Gostišča Draga in enega od stebrov Okusov Radol'ce – Gostilne Kunstelj. Goste je navdušil jelenov osso buco s kostanjevim štrukljem, bučnim pirejem, hrustljavim ohrovtom in jerebiko. Sladico, gozdne skrivnosti so jo poimenovali, pa so pripravili v Gostišču Tulipan.

Za primerno vinsko sprem­ljavo je poskrbel Aleš Čebašek, Vinoteka Sodček.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Poplačali vso doslej dokazano škodo

Ljubljana - Te dni bosta minili dve leti, odkar so roparji v SKB banki v Ljubljani nasilno odprli 427 sefov, od katerih je bilo 390 oddanih v najem. Banka je doslej rešila 93 ods...

Objavljeno na isti dan


Kronika / nedelja, 8. september 2019 / 16:46

Delavec padel s cisterne

Kamnik – V ponedeljek okoli 8. ure je v podjetju na območju Kamnika delavec pri vzorčenju padel s cisterne tovornega vozila in se pri tem lažje poškodoval. O dogodku so policisti obvestili delovneg...

Kronika / nedelja, 8. september 2019 / 16:45

Zasegli konopljo

Radovljica – Radovljiški kriminalisti so v torek zasegli 27 sadik konoplje in pripomočke za njeno gojenje. Sledi kazenska ovadba.

Kronika / nedelja, 8. september 2019 / 16:45

Osumljen najmanj desetih tatvin

Jesenice – Jeseniški kriminalisti so s kazensko ovadbo na sodišče privedli Jeseničana, ki ga sumijo storitve več tatvin. V zadnjih dveh tednih naj bi ukradel denar iz blagajne gostinskega obrata in...

Gospodarstvo / nedelja, 8. september 2019 / 16:44

Izbor mlade kmetice in gospodarja leta

Kranj – Časopisno založniška družba Kmečki glas in tednik Kmečki glas bosta ob pomoči Mestne občine Slovenj Gradec, zavoda Spotur in Društva kmetic Mislinjske doline pripravila v petek, 13. septemb...

Gospodarstvo / nedelja, 8. september 2019 / 16:44

Srečanje pridelovalcev koruze

Žabnica – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, kmetija Šifrer iz Žabnice ter semenarske hiše bodo v petek, 13. septembra, ob 10. uri pripravili na njivi Šifrerjeve kmetije v Žabnici tradicionalno sreča...