Na obeh regijskih tekmovanjih se je pomerilo več kot dva tisoč prostovoljnih gasilcev. / Foto: Maša Likosar

Prislužili so si vstopnice za Celje

Znani so potniki na državno gasilsko tekmovanje prihodnje leto v Celju. Ta mesec so namreč v Kranju in Šenčurju izvedli regijski gasilski tekmovanji za vse kategorije.

Šenčur, Kranj – Na regijsko tekmovanje so se uvrstile najboljše tri skupine oziroma desetine iz vsake starostne skupine iz vseh desetih gorenjskih gasilskih zvez: Naklo, Bled - Bohinj, Kranjska Gora, Jesenice, Radovljica, Škofja Loka, Kokra, Mestne občine Kranj, Cerklje na Gorenjskem in Tržič. Na obeh regijskih tekmovanjih se je v vajah z motorno brizgalno, s hidrantom, vedrovko, vaji raznoterosti, razvrščanju in štafetnem teku na štiristo metrov brez ovir pomerilo več kot dva tisoč prostovoljnih gasilcev. Najboljše skupine so si prislužile vstopnico za državno tekmovanje, ki bo potekalo tretji konec tedna v maju naslednje leto v Celju.

Na regijskem tekmovanju za mladino v Kranju, ki ga je Gasilska zveza (GZ) Gorenjske organizirala v sodelovanju z GZ Mestne občine Kranj, je tekmovalo 79 ekip, na državno tekmovanje pa se jih je uvrstilo 14. Med pionirkami je izstopala ekipa Hrušice, ki je vajo z vedrovko izvedla v nadpovprečno hitrem času, med mladinci pa se je v vaji z ovirami izkazala ekipa Mavčiče 1.

V šenčurskem športnem parku, kjer je v organizaciji GZ Gorenjske in GZ Kokra potekalo regijsko tekmovanje za člane, članice, starejše gasilce in starejše gasilke, se je med seboj pomerilo 129 ekip, na državno tekmovanje pa se je uspelo uvrstiti 22 ekipam. V kategoriji člani B so v vaji z motorno brizgalno blesteli gasilci Lancovega.

»Namen tovrstnih tekmovanj je preverjanje operativne sposobnosti prostovoljnih gasilcev, spoznavanje z vajami in orodjem, ki ga uporabljamo tudi ob intervencijah. Ne nazadnje pa gre tudi za kanček tekmovalnosti in druženje,« je povedal vodja obeh tekmovanj Marko Pipan, predsednik Komisije za tekmovanja pri GZ Gorenjske in poveljnik GZ Kokra. Tekmovalce je s svojo prisotnostjo počastil tudi podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink, ki je bil z izvedbo obeh tekmovanj zelo zadovoljen. »Pogoji, tako vreme kot tekmovalne površine, so bili tekmovalcem naklonjeni. Vse desetine so bile odlično pripravljene, a na koncu so se na državno tekmovanje uvrstile tiste ekipe, ki so dobile bitko s časom in pokazale strokovno podkovanost,« je dejal Derlink.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 28. maj 2013 / 13:01

Nova Slovenija želi v sam vrh

»Smo četrta politična sila v državi, delamo pa za preboj na tretje mesto. Naš realen cilj na naslednjih volitvah je deset odstotkov glasov,« je na taboru Nove Slovenije povedala predsednica stranke Lj...

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 8. maj 2013 / 07:00

Gorenjski derbi pripadel Dobu

Kranj - V 23. krogu druge slovenske nogometne lige je bil na sporedu gorenjski obračun med Roltekom Dobom in Garminom Šenčurjem, ki se je končal z zmago domačih s 3 : 1. Kalcer R...

Zanimivosti / sreda, 8. maj 2013 / 07:00

Otroške slike v kmetijski zadrugi

Na Osnovni šoli Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem so organizirali že 5. mednarodni Unesco likovni natečaj. Sto izbranih slik bo do sredine maja na ogled v prostorih Kmetijske zadruge Cerklje.

Prosti čas / sreda, 8. maj 2013 / 07:00

Kdor ima čas

Živimo v zanimivem obdobju. Vedno se nam mudi in čas je postal dragocen. Nadobudni člani narodnozabavnega ansambla iz Selške doline so potemtakem z izborom svojega imena zadeli žebljico na glavico. Im...

Šport / sreda, 8. maj 2013 / 07:00

Spet usoden podaljšek

Nogometaši Triglava so po sredinem pokalnem remiju z Mariborom v sobotnem ligaškem srečanju z aktualnim državnim prvakom izgubili z 1 : 2, že danes pa sledi tretje medsebojno srečanje v tednu dni.

Zanimivosti / sreda, 8. maj 2013 / 07:00

Župnik gasilec blagoslovil kolege in žago

V Jereki v Bohinju so se že pri deseti tradicionalni Florijanovi maši zbrali bohinjski gasilci.