Primož Šubic (skrajno levo) je komaj zbral osebje Lager bara in tako je najverjetneje nastala zgodovinska fotografija. (Foto: Tina Dokl)

Pravi kmet ne rabi fitnesa

Če bi potencialne slovenske misice in mistri vedeli, da je nagrada na izboru Lepotice in Fanta slovenskega podeželja najprej obisk Brazilije, potem šele John Deere, bi si vsi omislili kmetijo.

Občina Cerklje na Gorenjskem je bila letos izbrana za gostiteljico in častno pokroviteljico Praznika slovenskega podeželja 2006. Prireditev je trajala tri dni, v soboto pa so tretjič izbrali lepotico slovenskega podeželja in drugič fanta slovenskega podeželja za leto 2007.

Obiskovalci prireditve so lahko dekleta in fante s podeželja spoznali z njihovih najbolj simpatičnih strani, in ker pač ne gre za običajen lepotni izbor, smo se v dvorani na račun žirije pa tudi tekmovalcev na trenutke pošteno nasmejali. Morda je bila prireditev rahlo predolga, vseeno pa je pohvalno, da so navijači svojih fantov in lepotic prišli iz vse Slovenije. S harmoniko, majicami, napisi, zastavami domačih občin ter velikimi panoji ter glasnim vzklikanjem imena so še dodatno poudarili priljubljenost njihovega favorita. Med ducatom simpatičnih deklet in postavnih fantov slovenskega podeželja, so na koncu s pomočjo glasovanj in prištetih glasov žirije izbrali lepotico in fanta. Tako je pri deklicah pristala lenta prvouvrščene v rokah prisrčne 19-letne Irene Gerbič iz Stahovice pri Kamniku, ki je zaključila srednjo ekonomsko šolo. Doma imajo 32 hektarov veliko kmetijo, krave dojilje, ukvarjajo pa se tudi z gozdarstvom. Irena je tudi aktivna članica podeželske mladine Kamnik. Drugouvrščena Barbara Divjak prihaja iz Posavja in je Ireninih let, tretjeuvrščena Angela Ferme pa je doma s Trojan in šteje 18 let.

Pri fantih pa je šla lenta v roke Vilka Peserla, 25-letnega mehanika kmetijske mehanizacije iz Lenarta v Slovenskih Goricah. Na domači kmetiji se ukvarjajo s poljedelstvom in živinorejo, Vilko najraje opravlja dela s traktorjem. Navdušuje ga tudi nogomet, sem in tja pa tudi keglja. Doma si je zgradil hišo in čeprav je delo na kmetiji včasih naporno in bi raje včasih poležaval v senci, je zadovoljen z njim. Drugouvrščeni fant Miha Celestina prihaja iz Podkuma in je star 23 let, tretji pa iz Savinjske doline. Erik Remic je pri 24 letih študent prava v Ljubljani, doma pa se ukvarjajo z rejo krav molznic in oddajo mleka ter gozdarstvom. Ima prav poseben hobi: zbira metulje.

Za glasbeno razpoloženje so v soboto skrbeli Alpski kvintet, Skuter, Nina, G-Spot in Saška Lendero, ki je na noge dvignila vso cerkljansko dvorano.

Na isti večer pa se je dogajalo tudi v okolici Šenčurja, saj je prenovljeni Lager Bar privabil precej povabljenih in tudi radovednežev. Tokrat je bila glasba celo v živo. Nastopil je Riko (in piloti), kot presenečenje pa je "veter skozi vrata" prinesel Staneta Vidmarja.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / ponedeljek, 23. september 2013 / 12:14

Občina zaradi vile toži državo

Tržič – Na zadnji seji tržiškega občinskega sveta je svetnica Vida Raztresen (SDS) zastavila vprašanje v zvezi z izgubo Vile Bistrica. Znano je namreč, da prizadevanja občine za razveljavitev denac...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / sreda, 23. marec 2022 / 18:35

Zasavski Triglav

Kum (1220 m n. m.) – Zasavski velikan, katerega radijski oddajnik je njegov zaščitni znak. Zasavski Triglav, s katerega je ob lepem vremenu videti prostranstvo majhne Slovenije.

Kronika / sreda, 23. marec 2022 / 18:32

Nevarno zapeljal na avtocesto in pobegnil

Kranj – V petek popoldne se je na gorenjski avtocesti na priključku Kranj zahod v smeri Karavank zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil. Dva avtomobila sta poškodovana obstala na kraju, dom...

Bled / sreda, 23. marec 2022 / 18:31

Zasip pomagal Ukrajini

Zasip – Tudi člani Krajevne organizacije Rdečega križa Zasip so se odzvali krizo v Ukrajini in ukrajinskim beguncem priskočili na pomoč. Kot je sporočila Alenka Dežman, sekretarka Krajevne organiza...

Razvedrilo / sreda, 23. marec 2022 / 15:00

Rad prebira časopise

Jože Homan se je rodil 19. marca 1942. V soboto je praznoval osemdeseti rojstni dan.

Jezersko / sreda, 23. marec 2022 / 14:58

Premiera filma Češka koča in češko-slovensko planinsko sodelovanje

Jezersko – V letu 2020 je bila 120. obletnica odprtja Češke koče. S kočo, ki so jo leta 1900 dali zgraditi člani češke podružnice Slovenskega planinskega društva v Pragi, je povezana zgodovina češk...