Bohinj v znaku sira, vina in tradicije
V Bohinju bo jutri 6. Mednarodni praznik sira in vina, v nedeljo pa že 62. Kravji bal.
Bohinj – Kako v Bohinju prepoznate prihod jeseni? Tako, da se živina vrne s planin. In takrat Bohinjci že 62 let zapored pripravljajo tradicionalni Kravji bal, ki se mu je pred šestimi leti priključil še Mednarodni festival sira in vina. Na festivalu tudi letos ne bo manjkalo dobre hrane in dobre kapljice, saj se ga bo udeležilo veliko razstavljavcev, pripravljajo pa tudi pester spremljevalni program s priznanimi kuharskimi šefi Urošem Štefelinom, Igorjem Jagodicem in Jorgom Zupanom. Predstavili se bodo tudi sirarji iz Srbije. Prireditev bo trajala od 12. do 21. ure.
V nedeljo pa se obeta pravi bohinjski praznik v Ukancu z začetkom ob 10. uri na tradicionalnem prireditvenem prostoru. Tudi na Kravjem balu bo bogat program z ansamblom Igor in zlati zvoki, posebnimi glasbenimi gosti Fanti s Praprotna, godbo Bohinj z gosti, bohinjskimi dobrotami, predstavitvijo bohinjskih cik, otroškim balom, tradicionalno parado z basengo in še marsičem. V skladu s trajnostno usmeritvijo Bohinja bo na voljo tudi vrsta okolju prijaznejših oblik prevoza do prireditvenega prostora, od ladjice do organiziranega pohoda in brezplačnih avtobusov. Vozni redi so objavljeni na spletnih straneh občine, Turizma Bohinj in Turističnega društva Bohinj.