Šampiona kakovosti za Štirnov sirup

Kranj – V okviru priprav na mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki bo v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta, je že potekalo mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, pijač in embaliranih vod. Trideset podjetij in drugih ponudnikov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške je dalo na ocenjevanje 110 izdelkov, izmed katerih je strokovna komisija pod vodstvom prof. dr. Janeza Hribarja iz Biotehniške fakultete v Ljubljani izbrala najboljše in jih nagradila s šampionom kakovost ter z velikimi zlatimi, zlatimi, srebrnimi in bronastimi medaljami. Podelila je šest šampionov kakovosti, od tega je dva – za zeliščni sirup ingver brez dodanega sladkorja in za zeliščni sirup ingver – prejela Dragica Štirn s Suhe pri Predosljah, ki se z izdelavo sokov ukvarja v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Štirnova je poleg tega prejela za sirupa še veliko zlato in srebrno medaljo. Kmetija Princ s Hudega pri Tržiču je za svoje sokove prejela tri velike zlate medalje, tri zlate, tri srebrne in še šest bronastih medalj, Nektar Natura iz Kamnika eno zlato in dve bronasti medalji, družba Voda 902 iz Podloma pri Stahovici pa eno veliko zlato medaljo, tri zlate ter po eno srebrno in bronasto medaljo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 8. avgust 2024 / 15:39

Spretne roke iz Moravč

Moravče – Slovenci marsikaj znamo. V Moravčah so se pod streho Rokodelskega centra pred leti zbrali posamezniki, ki znajo s svojimi idejami in spretnimi rokami narediti marsikaj. Zanje so roke najb...

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 21. december 2010 / 07:00

Anketa: Enotni kot nikoli prej in potem

Dvajset let je, odkar smo se na plebiscitu izrekli za svojo lastno državo. Kako danes na to gledajo državljani, so se naša takratna pričakovanja izpolnila?

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Ekstremna kuhinja nenavadnih kombinacij

Včasih so jo poimenovali kar 'hudičeva', potem pa so gostje sem in tja malce čudno pogledali, češ saj vendar prihaja novo leto, december je bolj prazničen, čemu torej tako ime. Pa jim je ekipa zn...

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Muškatna juha z ingverjem in kapesanto

Juha, primerna za zimske dni, pravi kuharski mojster Tomaž Polenec.

GG Plus / torek, 21. december 2010 / 07:00

Harmonija barv in okusa

Kranjski Brioni. Restavracija, bistro, kavarna in lounge bar.

Nasveti / torek, 21. december 2010 / 07:00

Jaslice

Nisem prepričan, ali je božič največji cerkveni praznik, sem pa toliko bolj, da je najlepši. Verjetno, ker je decembra, ki ga imamo za tako lep mesec in ker se je usedel čisto na koncu leta, ko že vsi...