Domžalčani, ki so v četrtek slavili v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo na Malti, so v nedeljo zvečer na domačem igrišču ob Kamniški Bistrici proti Rudarju osvojili le točko. / Foto: Gorazd Kavčič

Nogometaši Triglava so presenetili prvake

Za največjo senzacijo prvega kroga v Prvi slovenski ligi Telekom so poskrbeli nogometaši Triglava, ki so v Mariboru premagali domačine.

Kranj – V soboto se je začelo tekmovanje v Prvi slovenski nogometni ligi Telekom za tekmovalno sezono 2019/2020. Nogometaši kranjskega Triglava so gostovali v Ljudskem vrtu pri ekipi aktualnih prvakov ter z zmago z 1 : 2 pripravili prijetno presenečenje. V 22. minuti je po podaji nekdanjega igralca Maribora, sicer Kranjčana Aleša Mertlja, zadel David Tijanič, nato pa v 85. minuti še Egzon Kryeziu po podaji novinca pri Triglavu Španca Aliaga Verua za 0 : 2. Čast Mariborčanov je rešil Mulahusejnović v 88. minuti, ko je postavil končni rezultat. Sodnik tekme Dejan Balažič je pokazal pet rumenih kartonov, od tega kar štiri nogometašem Triglava (Veron Šalja, Luka Majcen, Tom Žurga in Luka Čadež).

V nedeljo zvečer so se na igrišče podali tudi nogometaši Domžal. Gostili so ekipo Rudarja iz Velenja. Čeprav so bili na papirju favoriti, so se morali na koncu zadovoljiti s točko. Rudar je namreč najprej povedel z 0 : 1 in nato še z 1 : 2, Domžalčani pa so lovili zaostanek. Najprej je z roba kazenskega prostora za domače zadel Gregor Sikošek. Po prekršku nad Senijadom Ibričićem je sodnik dosodil kazenski strel, zanesljiv realizator pa je bil prav Ibričić.

V nedeljo se je še ena tekma končala neodločeno z 2 : 2. To je bila tekma med Celjem in Muro. Nogometaši Olimpije so v mestnem obračunu z 2 : 0 premagali Bravo. Z enakim rezultatom se je končala tudi sobotna tekma med novincem NK CherryBox 24 Tabor Sežana in NK Aluminij.

V naslednjem krogu, ki se igra konec tedna, se bodo srečali: Aluminij – Triglav (petek), CherryBox 24 Tabor Sežana – Celje, Rudar – Maribor (sobota), Mura – Bravo in Olimpija – Domžale (nedelja).

Sicer pa so Domžale že v četrtek zvečer na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ta'Qaliju premagale malteški Balzan s 4 : 3 (1 : 2). Povratna tekma bo ta četrtek ob 20.45 v Domžalah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 24. maj 2012 / 07:00

Znak kakovosti za osem gorenjskih dobrot

Na razstavi Dobrote slovenskih kmetij so znak kakovosti prejeli Miha Golob, Jože Bobnar, Romana in Vinko Kimovec, Tomislav Nastran, Mija Cof, Danijela Dolinar, Mojca Hlebanja in Slavica Šinkovec.

Objavljeno na isti dan


Lukovica / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Obnovljeni vodni zbiralnik v Žirovšah

Žirovše - Minuli teden so v lukovški občini s slovesnostjo odprli pomembno pridobitev na področju oskrbe z vodo. Zaradi neurejenih razmer v vodovodnih ceveh po vsem Črnem Grabnu...

Šport / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Stresne ravninske etape

Tadej na Tour de France (2)

Medvode / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Brez koalicije se počuti bolje

Mesec julij je v znamenju praznika občine Medvode, priložnost za pogovor z županom Stanislavom Žagarjem. Občino v tem mandatu prvič vodi brez koalicije.

Medvode / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Apartmaji za potrebe golfistov

Kot kaže, se bo s spremembo zazidalnega načrta najbolj jugozahodna vrsta predvidenih sedmih individualnih hiš v naselju Brezovec spremenila v sedem objektov s po štirimi apartmaji za potrebe golfistov...

Medvode / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Vrtec z novo ravnateljico

Z avgustom bo mesto ravnateljice Vrtca Medvode prevzela Škofjeločanka Romana Epih. V vrtec je vpisanih več otrok, kot je prostora.