Kuharski mojster Bine Volčič je združil moči z lastnikoma KluBar gastropuba Gregom Dolžanom in Klemenom Malovrhom. / Foto: Primož Pičulin

Meso, pivo in Bine Volčič

Gostilna Repnik v Kamniku je gostila zanimivo tekmovanje v peki na žaru, streljaj stran pa Glavni trg Kamniški festival piva. Kranjski KluBar v svojo kombinacijo lokala in koncertnega prizorišča mnogih znanih glasbenikov dodaja tudi posebno kulinarično komponento in tako postaja t. i. gastropub.

Razširjena ponudba sedaj vsebuje še ulično hrano, ki bo nastajala pod taktirko znanega in priljubljenega kuharskega mojstra Bineta Volčiča. Ta je z veseljem združil moči z lastnikoma KluBara Klemenom Malovrhom ter Gregom Dolžanom, za jedi ter njihova imena pa je našel navdih v domačem okolju. Kot pravi Bine: »Že več let se vozim iz Kranja v Ljubljano in popoldne hitim spet domov, pa v Kranju ali okolici do danes nisem nikjer našel kraja, kjer bi pojedel kaj dobrega pa na hitro, saj se mi vedno kam mudi … Zdaj pa sem v tem projektu našel priložnost, da razbijem mit, da je ulična hrana samo nekvalitetna in nezdrava. In končno lahko zdaj sit pridem domov.«

Del jedilnika, ki vsebuje vse od sendvičev in burgerjev do toplih jedi, juh, sezonskih solat in sladic – favorit je tiramisu, je kuharska ekipa ponudila na petkovem uradnem odprtju, na katerem ni manjkalo znanih obrazov, ki so ob vokalno-kitarski spremljavi glasbenikov Hama ter Petra Dekleve uživali v novih okusih.

Gostilna Repnik pa je bila prizorišče zanimivega izziva: izbirali so najboljšega Antonovega mojstra žara. Pet žarov, pet paketov Antonovih mesnih dobrot in župani sosednjih občin v vlogah mojstrov žara. Vsak si je izžrebal tudi pomočnico – znano Slovenko, dobil pa še dodatno pomoč organizatorja. Druženje je imelo tudi dobrodelno noto.

Svoje znanje peke na žaru so predstavili kamniški župan Matej Slapar, župan Občine Komenda Slavko Poglajen, župan Občine Trzin Peter Ložar ter Franc Jerič, župan Občine Mengeš. Toni Dragar, župan Občine Domžale, pa se dogodka ni mogel udeležiti in ga je pri peki zamenjal predstavnik podjetja Meso Kamnik. Na koncu je zmagal mesni krožnik trzinskega župana Petra Ložarja, ki mu je pri peki pomagala blogerka Tamara Fortuna.

Glavni trg pa je gostil Kamniški festival piva. Okušali smo piva štirih domačih pivovarjev ter še šestih z drugih koncev Slovenije. Ker se k pivu dobro podajo predvsem hamburgerji, tudi teh ni manjkalo. Nastopili sta skupini The Dreams in B-kompleks, v večernih urah pa so se oglasili še ljubitelji oziroma lastniki motorjev Gold Wing.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 22. junij 2019 / 14:09

Dvojna energija, vzporedna pot

Živa in Filip Mlinarič, Lana in Inja Černe, Mija in Nuša Pogačnik: trije pari dvojčkov v letošnji generaciji odličnih učencev iz radovljiške občine

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 20. avgust 2013 / 07:00

Požar je uničil Porentov dom

V Kranjski Gori je v nedeljo zjutraj zagorela brunarica ob Porentovem domu, ogenj pa se je hitro razširil tudi na dom, ki je popolnoma uničen.

Zanimivosti / torek, 20. avgust 2013 / 22:39

Pod gorami je hladno

Kranjska Gora je na vrhuncu poletja polna obiskovalcev z vseh koncev sveta. Večina išče užitke v hladnem zavetju gora in bujnega zelenja, ki v krajih pod Triglavom vztraja avgustovski pripeki navkljub...

Razvedrilo / torek, 20. avgust 2013 / 22:30

Skromno, a odločno do devetdesetih

Rozalija Robič, Judita Ksenija Mezeg, Vida Kosmač, Friderika Burnik in Ana Košir so gospe, ki jih je pred kratkim ob občinskem prazniku v Kranjski Gori z obiskom in priložnostnim darilom razveselil žu...

Razvedrilo / torek, 20. avgust 2013 / 22:22

Piškoti za dve sedmici

Bioterme Mala Nedelja ležijo v osrčju Prlekije, v okolici Ljutomerja. Odkar imamo avtocesto, Gorenjcem ti kraji niso več tako daleč.

Zanimivosti / torek, 20. avgust 2013 / 14:57

Trniči z Velike planine

Te slane, posušene in posebej okrašene sirčke hruškaste oblike poznajo samo na Veliki planini, in čeprav se navodila za njihovo izdelavo iz ust prekaljene pastirice slišijo dokaj preprosto, jih zna iz...