V gostinski ponudbi več domačih izdelkov
Bled – Strateški razvojno-inovacijski partnerstvi, eno deluje na področju Trajnostne pridelave hrane in drugo na področju Turizma, sta v sredo na 19. Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij na Bledu podpisali memorandum o krepitvi sodelovanja med slovensko agroživilsko verigo in gostinsko-turističnim sektorjem. Sporazum predstavlja pomemben korak k večji vključitvi slovenskih kmetijskih pridelkov in živilskih izdelkov v turistično in gostinsko ponudbo.
Vrh kmetijskih in živilskih podjetij je pripravila Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije, potekal je na temo Slovenija – zelena miza Evrope, udeležila pa se ga je tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, ki se je ob tem zavzela za trajnejše in učinkovitejše povezovanje pridelave in predelave hrane ter za povezovanje kmetijsko-živilskega sektorja z gastronomijo in turizmom. Slovenija bo leta 2021 tudi Evropska gastronomska regija, pri tem pa je njen cilj, da bi bila prepoznavna po kakovostni, inovativni in avtentični ponudbi hrane.