Jazz kamp so lani odprli Boško Petrović trio in pianist Georgie Fame. (Foto: Zoran Kozina)

Petek za četrti Jazz kamp

Danes zvečer se bo na Pungertu začel 4. Jazz kamp Kranj. Preverjen recept preteklih let bo letos zaznamovala tudi novost.

Kakopak. Brata Gregor in Primož Grašič, ki zadnja leta dokazujeta, da jazz v Kranju nima samo obilo poganjkov in koreninic, ampak ima tudi hišno številko, za naslednji teden napovedujeta 4. Jazz kamp Kranj. Med 17. in 26. avgustom se nam znova obetajo številni glasbeni užitki, ki jih obetajo znana imena slovenskega in svetovnega jazza, ki jih bomo srečevali na koncertih na vrtu Cafe Galerije Pungert na koncu starega dela mesta. »Tudi letos se bomo držali temeljne smeri, ki je bila zastavljena že na prvem kampu,« je povedal Grega Grašič in mi v nadaljevanju predstavil, kaj se bo dogajalo na letošnjem kampu.

Mladi željni jazzovskega izpopolnjevanja bodo v dopoldanskem času deležni individualnih ur s posameznimi profesorji, v popoldanskih urah bodo na vrsti skupinski nastopi v zasedbah ali v orkestru. Paleta mentorjev posameznih delavnic ostaja bogata, kot v prejšnjih letih: prof. Erich Bachtraegl, prof. Heinz Von Hermann, Boško Petrović, Primož Grašič, Alojz Krajnčan, Dominik Krajnčan, Aleš Avbelj, Emil Spanyi, Matjaž Mikuletič, prof. Ines Reiger in Mario Mavrin. Letošnja koncertna ponudba bo že prvi dan v petek postregla s poslastico, sestavom Carlos Werneck project. Brazilski basist, živeč v Franciji bo čez konec tedna vodil tudi basovsko delavnico. V soboto se bodo predstavili mentorji glasbenih delavnic, v nedeljo pa bo zaigral Big band Krško, ki bo pred tem tri dni pridobival izkušnje z različnimi profesorji. V ponedeljek bomo poslušali kvintet bobnarja Marjana Loborca, v torek avstrijske Blues Breakerse, v sredo pa bo gostovala Poletna šola jazza iz Grožnjana, ki jo vodi legendarni vibrafonist Boško Petrovič. Prvi del pobratenja med grožnjanskim in kranjskim festivalom so slednji ped dvema tednoma že izpeljali z nastopom v tem istrskem mestu. V četrtek bo sledila skupina Dubravko Vorih & New tribe, petek bo v znamenju Uroša Petriča in Ratko Divjak Tria. Naslov večera Tribute to Ray Charles je zgovoren. »Letošnja novost je, da bodo naslednjo soboto dopoldan v znamenju jazza tudi vrtovi nekaterih kranjskih lokalov, saj se bo igralo tako na Pungertu, v vrtu pred cvetličarno Mak na Glavnem trgu kot na vrtu gostilne Stari Mayr, kavarne Dr. Fig na Prešernovi ulici … Kot v preteklih letih se bo jazzovsko druženje končalo z večernim zaključnim koncertom udeležencev Jazz kampa,« razlaga Grega in dodaja, da jazzovskega tedna v Kranju ne more odplakniti nihče več, razen … razen slabega vremena.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 17. april 2007 / 07:00

MTV-jalo se je

MTV Adria je prejel Viktorja in kot še nekateri drugi zmagovalni nominiranci, so za prejet kipec priredili zabavo. Povabili so sodelavce, partnerje, glasbenike in medije...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 4. april 2010 / 07:00

Igrali so na orglice

Pri Avseniku v Begunjah so priredili 5. mednarodno srečanje orgličarjev.

Kamnik / nedelja, 4. april 2010 / 07:00

Smolnikar ne bo več kandidiral

Anton Tone Smolnikar po končanem četrtem mandatu ne bo več na čelu kamniške občine, njegova odločitev pa je mnoge presenetila. Kandidatov še zelo malo.

Kranj / nedelja, 4. april 2010 / 07:00

Očistimo Slovenijo v enem dnevu

Ekološka karavana se je ustavila v Kranju. Promovirali so vseslovensko čistilno akcijo, ki bo v soboto, 17. aprila.

GG Plus / nedelja, 4. april 2010 / 07:00

Naša velikonočno-pomladna razstava

Avlo Gorenjskega glasa smo že drugo leto zapored polepšali z izdelki, ki so jih ustvarile roke naših naročnikov.

Kronika / nedelja, 4. april 2010 / 07:00

Želijo si reševalni helikopter

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je v četrtek obiskal Letalsko policijsko enoto. Ocenil je, da opravlja izjemno pomembno delo.