Zasebne pobude o rabi prostora

V prvi obravnavi je bil na seji občinskega sveta na Jezerskem predlog odloka, ki bo tudi zasebnim vlagateljem omogočal pobude za namensko rabo prostora v občinskem prostorskem dokumentu.

Jezersko – Na seji občinskega sveta na Jezerskem so sprejeli odlok o zaključnem računu proračuna za preteklo leto, imenovali člane odborov za gospodarske in negospodarske dejavnosti in za kmetijstvo ter svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. V prvem branju so se lotili tudi odloka o določitvi stroškov lokacijske preveritve in takse za obravnavo zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v občinskem prostorskem načrtu (OPN).

Kot je pojasnil župan Andrej Karničar, bo po tem odloku za odstopanje od prostorskega načrta lahko posameznik vložil pobudo, če ne bo želel čakati na spremembe OPN. V teh primerih so predvidena nadomestila od 1500 do 2500 evrov, s čimer naj bi bila zagotovljena tudi odgovornost vlagatelja. Predlagani odlok predvideva tudi takso za spremembo namenske rabe, ki naj bi znašala od petdeset do tristo evrov, na Jezerskem predlagajo nižjo, od petdeset do sto evrov. Mnenja svetnikov so bila sicer pri tem deljena, toda odloku so prižgali zeleno luč za nadaljnjo obravnavo. Župan Karničar ob tem še dodaja, da je tudi na Jezerskem še več neizkoriščenih stavbnih zemljišč, zato je treba preveriti možnosti gradnje najprej na njih, preden se začne pozidava kmetijskih zemljišč.

Ta čas potekajo aktivnosti za občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za Sibirijo, to je območje od Planšarskega jezera naprej, kjer bodo na podlagi sprejetega občinskega prostorskega načrta med drugim urejali smučišče. Letošnja zima Jezerskemu, ki v okviru Parka Jezersko domačinom in obiskovalcem ponuja več kilometrov tekaških prog, ni bila ravno naklonjena. Letos so imeli zgolj trinajst tekaških dni. »Srečo smo imeli le s turnosmučarskim tekmovanjem za memorial Luke Karničarja in Rada Markiča, saj je ravno takrat padel sneg,« je povedal Andrej Karničar. Za tekaške proge in ostala smučišča je predvideno zasneževanje, gradbeno dovoljenje že imajo, za prihodnje leto pa računajo, da bodo sistem lahko že zagnali.

Na seji občinskega sveta je župan povabil tudi na pomladno očiščevalno akcijo, ki bo 12. aprila. To je priložnost za olepšanje kraja in tudi za druženje občanov, ob tem pove Karničar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 14. julij 2022 / 16:20

Likovni duet, ki navdušuje s pozitivno energijo

V Galeriji Atrij je na ogled zanimiva razstava pomenljivega naslova Likovni duet del dveh avtoric različnih generacij – Ane Leban Januš in Daše Grum.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 29. junij 2012 / 07:00

Severa in Gal za otroke

Na terasi Layerjeve hiše v Kranju je v organizaciji Leo kluba Brdo potekal dobrodelni koncert Severe in Gala Gjurina. Z zbranimi sredstvi bo dvajset otrok iz socialno šib...

Prosti čas / petek, 29. junij 2012 / 07:00

Eroika zapela s simfoniki

Poletno gledališče Studenec so v soboto napolnili člani tria Eroika, ki so si oder delili s 60-članskim simfoničnim orkestrom.

Škofja Loka / petek, 29. junij 2012 / 07:00

Občini praznujeta

Škofja Loka, Železniki - Jutri, 30. junija, občinska praznika slavita občini Škofja Loka in Železniki. Slavnostna akademija ob škofjeloškem občinsk...

Prosti čas / petek, 29. junij 2012 / 07:00

Menorška pripovedka (1)

V družbi Gorenjskega glasa in turistične agencije Intelekta smo se tokrat podali na tedensko raziskovanje španske Menorce.

Humor / petek, 29. junij 2012 / 07:00

Pesem domovini za praznik

Mlad neuveljavljen umetnik s psevdonimom W. T. Fak je v samozaložbi izdal zbirko ene same pesmi na A4 formatu papirja. Vse od preteklega petka je iskal nekoga, da mu jo objavi. Vsa vrata so mu bila za...