Predsednik PVD Sever Gorenjska Jože Mencin

Predsednik ostaja Mencin

Na dobro obiskanem volilnem občem zboru Policijskega veteranskega društva Sever Gorenjska so zbrani zaploskali nagrajencem, funkcijo predsednika pa so še naprej zaupali Jožetu Mencinu.

Kranj – Občni zbor Policijskega veteranskega društva Sever Gorenjska (PVD Sever Gorenjska), ki je minulo soboto potekal v dvorani kranjske občine, je bil še posebno slovesen, saj so hkrati potekale volitve, podelili pa so tudi priznanja Združenja društev Sever (ZDS).

Nekaj več kot šestdeset članov in številni gostje so najprej z zanimanjem prisluhnili policistki Anji Petrošanec, ki je navdušila z glasbenimi točkami, zbrane pa je pozdravil tudi kranjski podžupan Janez Černe. Podpredsednik ZDS Alojzij Klančišar in predsednik društva Jože Mencin sta nato segla v roke dobitnikom priznanj. Bronaste znake so si zaslužili Zdenko Renko, Franjo Lubej, Srečko Cencelj in Vinko Otovič, srebrnega Katarina Kejžar, zlate pa Irena Meglič, Jurij Rebolj, Miha Ješe in Franc Čebulj.

Kot je povedal predsednik društva Jože Mencin, je minulo leto potekalo v znamenju številnih državnih, regijskih in lokalnih spominskih slovesnosti ob 27. obletnici osamosvojitvene vojne, zaradi česar je društvo posebno pozornost namenjalo seznanjanju strokovne in zunanje javnosti o vlogi in aktivnostih članov društva, o razvoju demokratičnih procesov v Sloveniji v predosamosvojitvenem obdobju ter tudi kasneje v času priprav in neposrednih bojnih aktivnostih v osamosvojitveni vojni. Različnih aktivnosti, med drugim tudi humanitarnih, so pripravili celo več kot so načrtovali. Na zadnji lanski dan je bilo v društvu 330 članov.

Dobro delo upravnega in nadzornega odbora ter častnega razsodišča je zagotovo vplivalo, da so za novo obdobje člani potrdili podobne sestave na čelu s predsednikom Jožetom Mencinom. Zaradi spremembe zakonodaje so člani še prej potrdili nekaj manjših sprememb statuta društva, med načrti društva pa so poleg sodelovanja s programsko sorodnimi društvi poudarili aktivnosti, ki bodo skozi vse leto potekale v znamenju tridesete obletnice letnice akcije Sever. Osrednje slovesnosti, ki jo bo pripravila Zveza policijskih veteranskih društev Sever, bo decembra potekala v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 19. april 2013 / 07:00

Prepoznal tajnega sodelavca policije

Z večurnim zaslišanjem tajnega sodelavca policije s psevdonimom Alen prek videokonference se je nadaljevalo sojenje osmim obtoženim za trgovino z drogami.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 9. marec 2007 / 06:00

Jeseničani niso hranili moči

Jesenice – Hokejisti Acroni Jesenic so pred okoli štiri tisoč navijači na predzadnji tekmi rednega dela lige EBEL v domači dvorani z do konca požrtvovalno igro premagali ekipo Liw...

Splošno / petek, 9. marec 2007 / 06:00

Častni občan je Boris Bregant

"Velikokrat sem rekel: jaz sem poplačan, če se ljudje nasmehnejo in mi pomahajo čez cesto," ob prejemu naziva častni občan Jesenic pravi Boris Bregant.

Splošno / petek, 9. marec 2007 / 06:00

Svetovljan, ki ne pozablja na svoje korenine

"Pravijo, da nihče ni prerok v domovini, jaz pa dobim kar nagrado rojstnega mesta! Skratka, najlepša hvala!" pravi prejemnik občinske plakete Miha Mazzini.

Splošno / petek, 9. marec 2007 / 06:00

Najbolj ponosen na monografijo Jesenic

"Nikoli nisem delal samo za denar, temveč predvsem z željo, da bi imele Jesenice kar največ od nas. Zato mi še danes največ pomeni, ko mi kolegi rečejo: To ste pa dobro naredili!" pravi dobitnik občin...

Splošno / petek, 9. marec 2007 / 06:00

Zobozdravnik, športnik, zbiratelj

"Ko gremo iz službe domov in kakšen kolega reče, za danes sem pa zaključil, se zame delo šele začne," pravi dobitnik plakete občine Jesenice Željko Jakelič.