Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / ponedeljek, 3. december 2012 / 07:00

Razgovor

Bil je lep jesenski dan. Jutro mrzlo, dnevne temperature od znosnih do prijetnih, Slovenija brez megle. Le okoli parlamenta je bila megla, ki pa je ni delala narava, pač pa poslanci in vladni pre...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 28. oktober 2012 / 07:00

Tudi Gorenjsko pobelil prvi letošnji sneg

Kranj - Po obilnem dežju je v nedeljo Slovenijo vse do nižin pobelil še sneg. Največ, dobrih deset centimetrov, ga je zapadlo v osrednji Sloveniji, na Dolenjskem in v Posavju, me...

Nasveti / nedelja, 28. oktober 2012 / 07:00

Natrganec in nažgane device

Leto 2008, petstoletnica rojstva Primoža Trubarja. Z mojim Izbranim se odpraviva na romarsko pot, tja, koder je bila natisnjena prva slovenska knjiga, vse do Rothenburga, kjer je Trubar v izgnans...

GG Plus / nedelja, 28. oktober 2012 / 07:00

Se otroci rodijo z daljincem v roki? (2)

Otroci v svoji sobi ne potrebujejo televizorja. Tudi če vam je stari televizor odslužil, ni razloga, da bi ga dali v otroško sobo. Tam naj bo prostor za igrače, knjige in prijatelje. Telev...

Šport / nedelja, 28. oktober 2012 / 07:00

Nisem evforičen, še vedno sem trdno na tleh

"Poskušal bom ostati ista oseba, enako trenirati in še izboljšati svojo igro," je tenisač Grega Žemlja po zgodovinskem uspehu na Dunaju ohranil mirno kri.

Prosti čas / nedelja, 28. oktober 2012 / 07:00

Dragi bonbončki

Hashem, Ahmed, Boshra. Vsak s svojo zgodbo. Bolj ali manj verjetno oziroma prilagojeno trenutku, osebi, ki ji jo pripovedujejo. Dejstvo pa je, ko ženski pokažeš lep diamantni prstan, potem je drug nak...