Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sreda, 26. december 2012 / 07:00

Čokoladna zemlja

V Janezovi restavraciji je bilo v dopoldanskih urah živahno: pripravljali so se za snemanje, ljudje bi kaj malega pojedli, chef je ravno prišel iz tržnice, nasmejan kot vedno.

Objavljeno na isti dan


Tržič / petek, 11. december 2020 / 09:48

Akademije ne bo, podelili bodo priznanja

Tržič – Dvanajsti december je pomemben datum v zgodovini Tržiča, saj je leta 1492 dobil posebne trške pravice in svoboščine in bil iz vasi povzdignjen v trg. Slavnostne akademije ob letošnjem občin...

Šport / petek, 11. december 2020 / 16:49

Loški rokometaši izgubili v Izoli

Škofja Loka – Minulo sredo je na zaostali tekmi petega kroga rokometne Lige NLB ekipa Urbanscape Loka gostovala pri ekipi Butan plin Izola in izgubila z rezultatom 27 : 22 (14 : 10). Jutri ob 18. u...

Kronika / petek, 11. december 2020 / 16:49

Odvetniki svetujejo tudi letos

Slovenski odvetniki bodo letos že desetič izvedli dan odvetniške pravne pomoči pro bono.

Šport / petek, 11. december 2020 / 16:48

Jutri nov hokejski derbi

V Hali Tivoli bo jutri obračun med ekipama SŽ Olimpija in SIJ Acroni Jesenice.

Radovljica / petek, 11. december 2020 / 15:47

Stari most so že porušili

Danes so v sklopu del pri rekonstrukciji gorenjske železniške proge porušili stari most nad radovljiško železniško postajo.