Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 28. december 2015 / 12:53

Pri sto šestih letih še igra na orglice

Najstarejša Gorenjka Kristina Tarman iz jeseniške Podmežakle je 16. decembra praznovala 106. rojstni dan. Je čila in zdrava in še vedno zaigra na orglice.

Objavljeno na isti dan


Kultura / sobota, 18. april 2015 / 17:00

Petdesetica še tretjič

Moški pevski zbor Alpina Žiri bo zaradi velikega zanimanja še tretjič ponovil zaključni koncert sicer celoletnega praznovanja petdesetletnice delovanja.

Radovljica / sobota, 18. april 2015 / 22:34

Čokoladni konec tedna v Radovljici

Kljub slabemu vremenu so organizatorji četrtega festivala čokolade v Radovljici v prvih dveh dneh prireditve našteli okoli 25 tisoč obiskovalcev. V soboto opoldne razlomili Gorenjkino velikanko, najve...

Jezersko / sobota, 18. april 2015 / 16:44

Še za male čistilne naprave

V občini Jezersko bodo občanom, ki se ne morejo priklopiti na kanalizacijo, subvencionirali nakup in vgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav. O tem so na zadnji seji občinskega sveta sprejeli pravi...

Naklo / sobota, 18. april 2015 / 16:43

Niso vedeli, da imajo podžupane

Naklo – Na aprilski seji občinskega sveta v Naklem je svetnika Marjana Babiča zanimalo, kdaj bo župan uradno predstavil tri podžupane – Staneta Omana, Jureta Renka in Albina Golbo. Da podžupane že...

Cerklje na Gorenjskem / sobota, 18. april 2015 / 16:42

Prihodki za tretjino nižji

Cerklje – Cerkljanski občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli zaključni račun proračuna za leto 2014. Prihodki so znašali šest milijonov evrov, kar je 35 odstotkov manj od načrtovanega, odhodk...