Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 25. december 2007 / 07:00

Brez zasneževanja še ni smuke

Največ novosti na gorenjskih smučiščih je na Voglu in v Kranjski Gori, nove štirisedežnice pa še čakajo na obratovalno dovoljenje in predvsem na sneg.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 28. januar 2009 / 07:00

Skimar še brez uprave

Nadzorni svet Skimarja še ni imenoval novega predsednika uprave, ki naj bi prevzel delo 1. februarja.

Avtomobilizem / sreda, 28. januar 2009 / 07:00

Zgodba brez pravega konca

Test: Volkswagen Golf 2.0 TDI Comfortline in Renault Megane 1.5 dCi Expression

Gospodarstvo / sreda, 28. januar 2009 / 07:00

Vzajemna bo 1. marca zvišala premijo

Kranj - Vzajemna zdravstvena zavarovalnica bo 1. marca za 9,6 odstotka zvišala premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Premija za zavarovance z najvišjim zakonsko dovolje...

Gorenjska / sreda, 28. januar 2009 / 07:00

Ohranjena narava magnet za turiste

Kako uskladiti varovanje narave in turizem, je bilo glavno vprašanje okrogle mize, ki jo je pripravil Triglavski narodni park v sklopu sejma Turizem in prosti čas.

Kranjska Gora / sreda, 28. januar 2009 / 07:00

Novi snežni pridobitvi v Kranjski Gori

Kranjskogorski žičničarji so za gradnjo štirisedežnice Kekec in razširitev smučišča namenili 5,2 milijona evrov.