Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 13. december 2016 / 15:22

Spremembe v prostorskem načrtu

Kranj – Iz Mestne občine Kranj so sporočili, da je javno razgrnjen dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev izvedbenega prostorskega načrta. Spremembe se nanašajo na prostorske izvedbene pogoje in...

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 8. julij 2014 / 07:00

Trije slikarji prijatelji

V Galeriji Prešernovih nagrajencev je na ogled razstava del treh slikarjev – prijateljev Jožeta Ciuhe, Iveta Šubica in Janeza Vidica. Izjemni opusi treh slikarskih prijateljev.

Nasveti / torek, 8. julij 2014 / 07:00

Dolgo, cvetoče poletje

Pred nami je dolgo, vroče in cvetoče poletje. Julij in avgust sta za zeliščarske zanesenjake prava rajska meseca, saj sta takrat močna rast in cvetenje na vrhuncu. Pogled na cvetoči travnik ali bujen...

Radovljica / torek, 8. julij 2014 / 18:23

Domen Pavlič na evropskem vrhu

Begunje – Slovenski prostovoljni gasilci so na zahtevnem mednarodnem tekmovanju Firefighter Combat Challenge v nemškem mestu Mosel dobesedno pometli z vso konkurenco. Posebej je blestel Do...

Zanimivosti / torek, 8. julij 2014 / 17:38

Zadrege z osebnimi dokumenti

Poletje je čas, ko se mnogi odpravijo na počitnice v tujino. Neveljavni osebni dokument lahko prepreči odhod, zato je potrebno predhodno preveriti njegovo veljavnost.

Razvedrilo / torek, 8. julij 2014 / 17:36

Test vzdržljivosti

Že tretje leto zapored je na Brdu pri Kranju potekalo zanimivo športno druženje, 24 Hour Brdo Workout. Obisk je bil dober, sodelovalo je več ljudi kot lani, prisotne so pričakali sladoled in sadni nap...