Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 19. januar 2021 / 08:02

Meta Hrovat tretja na domači strmini

Tekmovanje alpskih smučark Zlata lisica v Kranjski Gori se je končalo tudi z veseljem v slovenski reprezentanci. Domačinka Meta Hrovat je na drugem veleslalomu ponovila lansko tretje mesto. Uspešen ko...

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / torek, 4. junij 2019 / 19:14

Spet zapore ceste čez Vršič

Zaradi obnove podpornih zidov bodo vse do prvega tedna v juliju delne, občasno pa tudi popolne zapore ceste čez prelaz Vršič.

Zanimivosti / torek, 4. junij 2019 / 19:14

Na Tavčarjevo tortico

V dvorcu na Visokem so minuli petek tudi uradno odprli kavarno, s katero je zdaj v celoti zaživelo pritličje dvorca, do tretje gradbene faze so že obnovili tudi kletne prostore.

Nasveti / torek, 4. junij 2019 / 19:12

Znamenitosti Slovenije

Zadnjič smo končali s krasom in kraškimi jamami. Posebna lepota je naš alpski svet, kjer je glavna kamnina prav tako kot na Krasu apnenec. Večina tujcev obišče Julijske Alpe, kjer se okrog Bovca, K...

Rekreacija / torek, 4. junij 2019 / 19:12

Ponyja gnala rekordno hitro

Tudi letos so na prireditvi Red Bull Goni Pony padali rekordi. Časovnega sta postavila Gorenjca Luka Tavčar in Laura Šimenc.

Škofja Loka / torek, 4. junij 2019 / 15:55

Sto let gasilstva v Virmašah

Prostovoljno gasilsko društvo Virmaše - Sv. Duh je v nedeljo proslavilo stoletnico društva, ki zelo uspešno deluje in odlično skrbi za podmladek. Visoki jubilej je pričakalo s prenovljenim gasilskim d...