Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sobota, 26. december 2015 / 10:23

Bila je diplomska naloga, zdaj je resničnost

Kulturno središče Stare Žiri in Sokolski dom v Gorenji vasi sta projekta, katerih realizacija je obogatila arhitekturno in prostorsko podobo obeh krajev. Oba projekta je podpisala arhitektka, ki je tu...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / ponedeljek, 4. januar 2016 / 14:13

Veselo po domače

Kot že vrsto let so tudi letos na Bledu organizirali glasbeno in plesno prireditev Veselo po domače. Tokrat so jo posvetili velikanu slovenske narodno-zabavne glasbe Slavku Avseniku, rdeča nit dogajan...

Škofja Loka / ponedeljek, 4. januar 2016 / 13:58

Blizu sto jih potrebuje pomoč na domu

Sredi leta je Center slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka od tamkajšnjega centra za socialno delo prevzel storitve pomoči na domu. Deset oskrbovalk skrbi za 94 oskrbovancev v vseh štirih občin...

Slovenija / ponedeljek, 4. januar 2016 / 13:55

Slovenski ples bo v Vrbi

Ena prvih prireditev Slovencev na Koroškem v novem letu je že več kot 60 let Slovenski ples. Letošnji bo že 64., začel pa se bo v torek, 5. januarja, ob 20. uri v veliki prireditveni dvorani Kazina...

Razvedrilo / ponedeljek, 4. januar 2016 / 13:23

Še vedno rada zapoje

V Domu starejših občanov Kamnik so dan pred božičem veselo proslavili 101. rojstni dan Ivanke Klemen, svoje najstarejše stanovalke.

Kranj / ponedeljek, 4. januar 2016 / 13:22

Zabaviščni park na ledu

Pri Drsalnem klubu Kranj so prejšnjo soboto pripravili še eno imenitno novoletno drsalno revijo ter navdušili gledalce.