Tunin zrezek in puranji medaljoni

Čeprav je tunin zrezek s paprikami nadvse okusen, nas tudi pikantni puranji medaljoni ne bodo razočarali.

Za pripravo tuninega zrezka s paprikami potrebujemo: 4 večje zrezke tunine (debeli približno 1 cm), pol dl olivnega olja, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika, 1 rumena paprika, sol in poper.

Priprava paprik: Paprike očistimo, jim odstranimo semena ter jih narežemo na tanjše rezine. Ponev segrejemo, prilijemo 2 žlici olivnega olja in na njem na hitro popečemo paprike. Na koncu paprike po okusu posolimo in preložimo na krožnik.

Priprava tunine: Zrezke opere, osušimo ter jih z obeh strani premažemo z olivnim oljem. Ponev močno segrejemo in nanjo položimo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo samo eno minuto in pol. Nato zrezke postavimo na krožnik, jih pokrijemo ter počakamo 5 minut. Pred postrežbo po okusu posolimo in popopramo.

Serviranje: Na krožnik zraven izbrane priloge serviramo pečeno papriko in nanjo postavimo tunine zrezke.

Nasvet: Nekatere vrste tunina so že same po sebi slane, zato velikokrat zrezkov ni treba dosoljevati.

Za pripravo pikantnih puranjih medaljonov potrebujemo: 0,5 kg puranjih medaljonov, 3 stroke česna, pol žličke čilija, 1 žličko mlete rdeče paprike, pol žličke suhega rožmarina, pol žličke suhega majarona, 3 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, 1 ščepec popra.

V skodelici zmešamo čili, mleto rdečo papriko, rožmarin, majaron, sol in poper. Česen olupimo, ga na drobno nasekljamo in dodamo k mešanici začimb. Vse skupaj zalijemo s tremi žlicami olivnega olja in premešamo. S pripravljeno mešanico dobro premažemo puranje medaljone. Medaljone nato za pol ure postavimo v hladilnik. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo puranje medaljone.

Nasvet: Meso mariniramo že en dan prej in ga naslednji dan le spečemo. Tako se bodo začimbe še bolj vpile v meso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 2. december 2022 / 09:21

Občini praznujeta na dan Prešernovega rojstva

Kranj, Žirovnica – V mestni občini Kranj (MOK) jutri, 3. decembra, na dan rojstva pesnika Franceta Prešerna, praznujejo občinski praznik. Ob tej priložnosti bodo danes zvečer na slavnostni akademij...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 25. marec 2021 / 21:04

Ljubezen po domače vas ponovno vabi v svoj objem

Ustvarjalci priljubljene oddaje Ljubezen po domače pravijo, da so v preteklih sezonah dokazali, da znamo poiskati ljubezen, ki se skriva med njivami, valja po kopicah sena ali kuka izza dreves. Je...

Škofja Loka / četrtek, 25. marec 2021 / 21:02

Prihranek bo za nakup orgel

Ko so na občinskem svetu v Škofji Loki razpravljali o presežkih prihodkov nad odhodki v javnih zavodih, je bilo med petimi predlogi največ razprave deležno stanje v Glasbeni šoli Škofja Loka, kjer si...

Šport / četrtek, 25. marec 2021 / 19:24

Deset Slovencev med trideseterico

Prvo posamično tekmo v Planici je dobil Japonec Rjoju Kobajaši. Točke je osvojilo kar deset slovenskih orlov, najvišje je bil na petem mestu Bor Pavlovčič. V poskusni seriji je grdo padel Norvežan Dan...

Kultura / četrtek, 25. marec 2021 / 19:00

Brez trdega dela v glasbi ne gre

Violončelist Gregor Fele je poklicni glasbenik, član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Glasbeno pot je začel na Jesenicah, kjer je deset let tudi poučeval.

Zanimivosti / četrtek, 25. marec 2021 / 18:51

Eden zadnjih jeseniških čevljarjev

Kot bi vstopil v neke druge čase: vonj po lepilu, v kotu sto štirideset let stara singerica, na policah že malo obrabljeni čevlji, ki čakajo lastnike ... Tomo Mladenović je eden zadnjih čevljarjev na...