George je skrbno polnil kozarce ...

George, Jager in Hilot

George bi bil star dvesto let, zeliščni liker se približuje polnoletnosti, različnim masažam, ki jih slovenski javnosti ponujajo, pa se je pridružila še filipinska umetnost starodavnega zdravljenja.

Prenovljeni kino Šiška je pokal po šivih. Več kot tisoč ljudi se je zabavalo v čast Georga Ballantina, ki bi letos praznoval okroglih dvesto let. Na prireditvi so nastopali škotski dudaši, večer pa je povezoval zgovorni Lado Bizovičar, prav tako v škotskem kiltu. Ena od atrakcij je bil tudi 'živi' Georgeov kip, ki je skrbel za polne kozarce.

Ob tako visoki obletnici se je zabavalo veliko znanih Slovencev. Med drugimi Jani Novak (Laibach), igralec Demeter Bitenc, včasih televizijski obraz Sandi Salkič, režiser Jan Cvitkovič, glasbeniki kot Tomaž Domicelj, Rok in Andrej Predin, člani benda Billy's Private Parking, Rok Golob, Dadi Daz pa igralec Uroš Smolej, oblikovalca Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak (z mamo), balerina Jerneja Zhembrovsky, voditeljici Ota Roš in Jelena Kovačevič, Janja Zupan.

Je pa minilo že šestnajst let, odkar je na slovenski trg prišla priljubljena zeliščna alkoholna pijača Jägermeister. Klub Top Eat & Party je tako gostil zasebno zabavo, na kateri so povabljenci obletnico primerno proslavili. Liker skrivnostnega recepta iz 56 zelišč, cvetov in koreninic, je namreč za izbrane goste pripravil prvovrstno zabavo v duhu kultnega filma Sin City. Za primerno glasbeno atmosfero so skrbeli DJ-ji ekipe Radyoyo in pevka Maya, dogodek pa je povezovala Nina Osenar.

Japonci imajo šiatsu, iz Kitajske izvira tuina, Tajci slovijo po tradicionalni tajski masaži nuad thai, Filipinci pa imajo svojo nacionalno masažo imenovano Hilot. O njej smo se lahko poučili v enem prepoznavnejših wellnessov v Ljubljani, Sense Wellness Clubu.

Hilot je umetnost starodavnega zdravljenja z uporabo golih rok in zdravilnih rastlin. Je del tradicionalne, starodavne kulture Filipincev, ki nanjo gledajo kot na čudežno umetnost zdravljenja. Poleg učinkovite masaže uporabljajo tudi zdravilne rastline, kot so razna zelišča in bananini listi.

Na predstavitvi sta mističen in zanimiv ambient ustvarjala člana skupine Billysi Urška Majdič in Matic Ajdič, za prijetno počutje ženskega dela občinstva pa je poskrbel aktualni mister Slovenije Peter Klinc, ki se je prepustil masaži izkušenih filipinskih maserk. Dogodku je prisostvoval tudi častni konzul Republike Filipini Jože Kastelic. Lastnica Sensa Andreja Medvedič in njena sestra Nataša, ki klub vodi, sta se odločili, da bo šel del zaslužka od omenjene masaže v dobrodelne namene, konkretno za obnovo hiš zaposlenih filipinskih maserk, katerih družine so v poplavah izgubile dom.

             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 20. maj 2014 / 07:00

Gorenjski glas, št. 40

Gorenjski glas, 20. maj 2014, št. 40

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Anketa: Za lažjo odločitev

Devetošolci in dijaki zaključnih letnikov so minuli konec tedna obiskovali šole in fakultete, da bi zbrali kar največ informacij o izbranih šolah oziroma programih. Tako so tudi naši sogovorniki upali...

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Njeno veselje so krofi

Ivanka Brodar že odkar pomni, z veseljem kuha in peče, od vsega najraje potice in krofe, zato bo okoli pusta pri njih doma še posebej živahno.

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

V Kranju imate več vina kot pitne vode

Marjan Černivec razstavlja v Domu upokojencev v Kranju fotografije različnih avtorjev, s katerimi obeležuje dva pomembna dogodka - stoletnico kranjskega vodovoda in dvajsetletnico triglavske kapelice.

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Večina ne plačuje akontacije

Večina prejemnikov pokojnin tudi letos ne plačuje akontacije dohodnine od mesečne pokojnine. Obdavčene so pokojnine, višje od 1.070 evrov.

GG Plus / četrtek, 16. februar 2012 / 07:00

Odstranjevanje uničenih vijakov

Vsak domači mojster se je že soočil s težavo uničenih vijakov, ki mu jih nikakor ne uspe odstraniti z izvijačem. V tovrstnih primerih je dobro poznati nekatere preproste trike.