Desetič po tovorni poti

Možjanca – Jutri, 13. oktobra, se bodo pohodniki že desetič odpravili z Možjance proti Kokri po pred leti obnovljeni stari tovorni poti. Zbrali se bodo med 7. in 8. uro zjutraj v okrepčevalnici Rožmarin in pod vodstvom Francija Štirna krenili na štiriurni pohod. Ob vrnitvi jih bodo pričakali z golažem, organizatorja Tatjana in Franci Štirn pa za deseti pohod napovedujeta tudi nekatera presenečenja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 8. september 2017 / 18:38

Dobrodelna princesa

Ob dvajseti obletnici njene smrti so svetovni mediji spet polni prispevkov o princesi Diani. Zlasti o tistem, kar je v njeni biografiji senzacionalnega. Velja pa spomniti, da je bila Diana zelo dejavn...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Vojvoda Edinburški je podelil priznanja

Drugi dan svojega obiska v Sloveniji je britanska kraljica Elizabeta II. preživela v Lipici in v Ljubljani. Vojvoda Edinburški je v Slovenski filharmoniji podelili zlata priznanja Mepi dijakom iz Kran...

Nasveti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Po zdravje na Primorsko

Jesen je velikodušna gospa, ki ponuja obilo darov, s katerimi obogatimo jesensko in zimsko prehrano ter utrjujemo zdravje.

Zanimivosti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Temeljni kamen za vadbeni poligon

V Zdravilnem gaju Tunjice so s pomočjo nepovratnih sredstev začeli uresničevati projekt Gibanova.

Gospodarstvo / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Pri IEDC odprli Center za inovativno učenje

V petek so odprli vrata tretje stavbe IEDC - Poslovne šole Bled, v kateri bo Center za inovativno učenje menedžmenta.

Nasveti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Jedi za jesenske dni

Šunkini zvitki s hrenovo smetano Sestavine: Potrebujemo 8 rezin tanko narezane gnjati, 2 dl smetane za stepanje, malo soli, 2 žlici sveže naribanega hrena, 1 žlico...