Bliža se praznik idrijskih žlikrofov
Da imajo 25. avgusta v Idriji praznik žlikrofov, smo slišali že na junijski Podvinski tržnici. Obiskovalci tržnice so izvedeli tudi marsikaj zanimivega o idrijskih žlikrofih: kaj sploh idrijski žlikrofi so, zakaj so videti tako kot so videti, spoznali nekaj receptov in s čim jih lahko postrežemo, če jih skuhamo ali celo pripravimo doma. Matjaž Jelovčan iz Gostišča Barbara pa je z veseljem razložil tudi, kako je nastal sladki idrijski žlikrof, ki pa je nov produkt, iz bele in temne čokolade s posebnim sladkim polnilom, narejen po motivu žlikrofa iz Idrije. Kdor jih je zamudil na Gorenjskem, jih je minuli konec tedna lahko spoznaval in okušal na čipkarskem festivalu v domači Idriji, kjer je na stojnici Praznika idrijskih žlikrofov obiskovalcem kulinaričnega dela festivala v oči padel tudi krožnik idrijskih okusov, katerega sestavni del je kot sladica tudi čokoladni žlikrof. Za stojnico pa so tokrat na že 37. Festivalu idrijske čipke skrbeli Tomaž Markič, Žan Obid, Tilen Božič in Klemen Florjančič.