Lastniki bodo prodali zemljišča

Kranjska Gora - V četrtek zvečer je v Ratečah potekal zbor lastnikov zemljišč v Planici. Na njem je večina lastnikov sklenila, da bodo državi prodali svoja zemljišča, s čimer so prižgali zeleno luč za gradnjo Nordijskega centra Planica. Kot je dejal kranjskogorski župan Jure Žerjav, je z odločitvijo lastnikov zelo zadovoljen, saj to pomeni, da se bo v Planici vendarle zgodil napredek. Z gradnjo naj bi pričeli že marca prihodnje leto, projekt bo potekal po fazah in naj bi bil zaključen do leta 2013.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 20. maj 2016 / 07:00

Osem izdelkov z najvišjo oceno

Osem mlečnih izdelkov z gorenjskih kmetij je na ocenjevanju za razstavo Dobrote slovenskih kmetij prejelo najvišjo možno oceno, to je dvajset točk.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / nedelja, 27. junij 2021 / 23:58

V soboto potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, umrl ni nihče

Ljubljana – V Sloveniji so v soboto ob 857 PCR testih potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, je na Twitterju objavila vlada. V bolnišnicah zdravijo 75 bolnikov s covidom-19, od tega 23 na intenzi...

Gorenjska / nedelja, 27. junij 2021 / 23:55

Prednostna naloga bo regionalizacija

Stranka Naša dežela, ki jo vodi Aleksandra Pivec, je minuli teden na gradu Strmol pripravila ustanovni zbor gorenjskega odbora stranke.

Škofja Loka / nedelja, 27. junij 2021 / 23:47

Na poti z novim vozičkom

Škofjeločan Miha Nardoni je bil presenečen nad hitrim odzivom, saj je s pomočjo darovalcev lahko kupil nov elektromotorni invalidski voziček.

Zanimivosti / nedelja, 27. junij 2021 / 23:45

Ni res, da voda nima okusa

Tako so z okušanjem vzorcev različnih vodnih izvirov in vodovodov ugotavljali obiskovalci Festivala pitne vode, ki so ga pripravili v Kamniku – vse s poudarkom na pomenu ohranjanja pitne vode.

Kronika / nedelja, 27. junij 2021 / 23:43

Poškodba pri popravilu motorja

Kranj – Gorenjski policisti so v torek obravnavali nastanek poškodb pri moškem, ki si je pri popravilu motornega kolesa huje poškodoval roko. V zobnik mu je v času delovanja motorja potegnilo blago...