Piščančji ragu in ovseni piškoti

Piščančji ragu z bučkami in šampinjoni so zdrava in odlična ideja za hitro kosilo, ovseni piškoti pa nepogrešljiv dodatek k malici.

Za pripravo piščančjega raguja potrebujemo: 0,5 kg piščančjih prsi, 0,5 kg šampinjonov, 1 večjo ali 2 manjši bučki, 3 stroke česna, dva ščepca soli, dva ščepca mlete paprike, 2 žlici olja.

Piščančje prsi operemo, osušimo, narežemo na kocke ter jih posolimo in potresemo z mleto rdečo papriko. Česen olupimo in nasekljamo. Bučko in šampinjone operemo. Bučke narežemo na kocke, šampinjone pa na lističe. V posodi segrejemo olje in na njem popečemo piščančje meso. Dodamo česen, in ko ta zadiši, dodamo šampinjone in nato še bučko. Vse skupaj premešamo, pražimo 5 minut, pokrijemo s pokrovko in kuhamo še od 10 do 15 minut.

Nasvet: Piščančji ragu postrežemo zraven riža, testenin, krompirja ali h kateri drugi prilogi.

Za pripravo ovsenih piškotov potrebujemo: 150 g ovsenih kosmičev, 200 g polnozrnate moke, 100 g sladkorja, 200 g masla, 2 jajci, 1 vanilin sladkor, ščepec soli, 80 g rozin, 1 pecilni prašek, 1 jajce za premaz, pest ovsenih kosmičev za posip, marmelada ali čokoladni namaz za polnilo.

V mešalnik stresemo ovsene kosmiče, polnozrnato moko, sladkor in vanilin sladkor, pecilni prašek, sol in rozine. Priklopimo mešalnik in mešamo toliko časa, da se sestavine premešajo, rozine pa nekoliko razdrobijo. Dodamo jajci in na kose narezano maslo. Vse skupaj zgnetemo v testo, ki naj počiva v hladilniku 30 minut. Testo razvaljamo na pomokani površini in s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo kroge ali kakšne druge like. Piškote polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem. V posodici z vilicami stepemo jajce za premaz in z njim premažemo piškote. Čez enakomerno posujemo ovsene kosmiče. Piškote pečemo v pečici, ogreti na 180 °C. Ko se piškoti nekoliko ohladijo, jih na spodnjem delu premažemo z marelično marmelado ali čokoladnim namazom ter ju po dva zlepimo skupaj.

Nasvet: Uporabimo lahko tudi katero drugo moko (npr. klasično pšenično), vendar polnozrnata moka da skupaj z ovsenimi kosmiči prav poseben prijeten okus, poleg tega pa poskrbimo še za bolj polnovredne piškote.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 24. december 2007 / 07:00

Sava "teče" gor

Kranj – Minuli teden so vsi trije vodilni indeksi Ljubljanske borze pridobili na vrednosti. Enotni tečaj delnice kranjske Save se je zvišal za desetino, s 606 na skoraj 670 evrov. Ker je S...

Objavljeno na isti dan


Bled / sobota, 6. april 2019 / 19:32

Kartica mobilnosti za blejske goste

Bled – V Turizmu Bled na pobudo lokalne skupnosti, turističnega gospodarstva in skupnosti Julijskih Alp pred začetkom letošnje poletne turistične sezone za goste Bleda uvajajo kartico mobilnosti. N...

GG Plus / sobota, 6. april 2019 / 19:31

O življenju naprednih prednikov

V krajih pod Homškim hribom so bili v obdobju med obema vojnama med bolj naprednimi pri nas, zato raziskovalcem tamkajšnje zgodovine ne manjka gradiva za razstave in knjige.

Gospodarstvo / sobota, 6. april 2019 / 19:30

Visoke cene kmetijskih zemljišč

V zadnjih štirih letih je pri kupoprodaji kmetijskih zemljišč v Sloveniji povprečna cena znašala poldrugi evro za kvadratni meter, na Gorenjskem pa je bilo povprečje štiri evre.

Gospodarstvo / sobota, 6. april 2019 / 19:30

Poziv za pravilno uporabo kemičnih pripravkov

Kranj – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poziva uporabnike fitofarmacevtskih sredstev (FFS) k pravilni rabi teh sredstev in s tem k zmanjšanju možnih tveganj za zdravje ljudi ter z...

Kronika / sobota, 6. april 2019 / 19:30

V sredo prehitrih skoraj devetdeset voznikov

Kranj – V sredinem maratonskem nadzoru hitrosti so gorenjski policisti obravnavali 88 prekoračitev hitrosti – 46 v naselju, 22 zunaj naselja ter 20 na hitrih cestah in avtocestah. »Želeli smo, da n...