Piščančji ragu in ovseni piškoti

Piščančji ragu z bučkami in šampinjoni so zdrava in odlična ideja za hitro kosilo, ovseni piškoti pa nepogrešljiv dodatek k malici.

Za pripravo piščančjega raguja potrebujemo: 0,5 kg piščančjih prsi, 0,5 kg šampinjonov, 1 večjo ali 2 manjši bučki, 3 stroke česna, dva ščepca soli, dva ščepca mlete paprike, 2 žlici olja.

Piščančje prsi operemo, osušimo, narežemo na kocke ter jih posolimo in potresemo z mleto rdečo papriko. Česen olupimo in nasekljamo. Bučko in šampinjone operemo. Bučke narežemo na kocke, šampinjone pa na lističe. V posodi segrejemo olje in na njem popečemo piščančje meso. Dodamo česen, in ko ta zadiši, dodamo šampinjone in nato še bučko. Vse skupaj premešamo, pražimo 5 minut, pokrijemo s pokrovko in kuhamo še od 10 do 15 minut.

Nasvet: Piščančji ragu postrežemo zraven riža, testenin, krompirja ali h kateri drugi prilogi.

Za pripravo ovsenih piškotov potrebujemo: 150 g ovsenih kosmičev, 200 g polnozrnate moke, 100 g sladkorja, 200 g masla, 2 jajci, 1 vanilin sladkor, ščepec soli, 80 g rozin, 1 pecilni prašek, 1 jajce za premaz, pest ovsenih kosmičev za posip, marmelada ali čokoladni namaz za polnilo.

V mešalnik stresemo ovsene kosmiče, polnozrnato moko, sladkor in vanilin sladkor, pecilni prašek, sol in rozine. Priklopimo mešalnik in mešamo toliko časa, da se sestavine premešajo, rozine pa nekoliko razdrobijo. Dodamo jajci in na kose narezano maslo. Vse skupaj zgnetemo v testo, ki naj počiva v hladilniku 30 minut. Testo razvaljamo na pomokani površini in s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo kroge ali kakšne druge like. Piškote polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem. V posodici z vilicami stepemo jajce za premaz in z njim premažemo piškote. Čez enakomerno posujemo ovsene kosmiče. Piškote pečemo v pečici, ogreti na 180 °C. Ko se piškoti nekoliko ohladijo, jih na spodnjem delu premažemo z marelično marmelado ali čokoladnim namazom ter ju po dva zlepimo skupaj.

Nasvet: Uporabimo lahko tudi katero drugo moko (npr. klasično pšenično), vendar polnozrnata moka da skupaj z ovsenimi kosmiči prav poseben prijeten okus, poleg tega pa poskrbimo še za bolj polnovredne piškote.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 19. december 2006 / 06:00

Vlomil v avto

Lesce - Neznani storilec je v nedeljo sredi popoldneva razbil steklo na vratih osebnega vozila in iz notranjosti vzel GSM aparat Nokia ter prenosni računalnik HP, ki ju...

Objavljeno na isti dan


Avtomobilizem / torek, 10. avgust 2010 / 07:00

Pred nakupom na splet

Kupci novih avtomobilov pred odločitvijo informacije vse bolj pogosto zbirajo s pomočjo spletnih konfiguratorjev.

Kronika / torek, 10. avgust 2010 / 07:00

Iz Bohinjskega jezera izkopali več kot sto bomb

Iz mulja na dnu Bohinjskega jezera so včeraj preventivno izkopali okoli 140 ročnih bomb in pnevmatskih min, ki izvirajo iz prve svetovne vojne. Jezero je povsem varno za kopalce, mirijo strokovnjaki z...

Kronika / torek, 10. avgust 2010 / 07:00

Kolesar umrl v bolnišnici

Ljubljana - Včeraj je v kliničnem centru v Ljubljani za posledicam prometne nesreče umrl 54-letni kolesar iz Ljubljane, ki se je 26. julija popoldne ponesrečil na regionalni cest...

Prosti čas / torek, 10. avgust 2010 / 07:00

Jazz Station navdušili Grožnjan

Skupina Jazz Station je pred nedavnim nastopila na tradicionalnem jazz festivalu Jazz is back! v Grožnjanu, ki ga že enajsto leto organizira legendarni vibrafonist Boško Petrović. Skupina...

Kamnik / torek, 10. avgust 2010 / 07:00

Kamnik postal festivalsko mesto

V času dvotedenskega festivala bo promet po ulicah mestnega središča potekal enosmerno. Mladi arhitekti poskrbeli za domiselno ulično opremo.