Piščančji ragu in ovseni piškoti

Piščančji ragu z bučkami in šampinjoni so zdrava in odlična ideja za hitro kosilo, ovseni piškoti pa nepogrešljiv dodatek k malici.

Za pripravo piščančjega raguja potrebujemo: 0,5 kg piščančjih prsi, 0,5 kg šampinjonov, 1 večjo ali 2 manjši bučki, 3 stroke česna, dva ščepca soli, dva ščepca mlete paprike, 2 žlici olja.

Piščančje prsi operemo, osušimo, narežemo na kocke ter jih posolimo in potresemo z mleto rdečo papriko. Česen olupimo in nasekljamo. Bučko in šampinjone operemo. Bučke narežemo na kocke, šampinjone pa na lističe. V posodi segrejemo olje in na njem popečemo piščančje meso. Dodamo česen, in ko ta zadiši, dodamo šampinjone in nato še bučko. Vse skupaj premešamo, pražimo 5 minut, pokrijemo s pokrovko in kuhamo še od 10 do 15 minut.

Nasvet: Piščančji ragu postrežemo zraven riža, testenin, krompirja ali h kateri drugi prilogi.

Za pripravo ovsenih piškotov potrebujemo: 150 g ovsenih kosmičev, 200 g polnozrnate moke, 100 g sladkorja, 200 g masla, 2 jajci, 1 vanilin sladkor, ščepec soli, 80 g rozin, 1 pecilni prašek, 1 jajce za premaz, pest ovsenih kosmičev za posip, marmelada ali čokoladni namaz za polnilo.

V mešalnik stresemo ovsene kosmiče, polnozrnato moko, sladkor in vanilin sladkor, pecilni prašek, sol in rozine. Priklopimo mešalnik in mešamo toliko časa, da se sestavine premešajo, rozine pa nekoliko razdrobijo. Dodamo jajci in na kose narezano maslo. Vse skupaj zgnetemo v testo, ki naj počiva v hladilniku 30 minut. Testo razvaljamo na pomokani površini in s pomočjo modelčkov za piškote izrežemo kroge ali kakšne druge like. Piškote polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem. V posodici z vilicami stepemo jajce za premaz in z njim premažemo piškote. Čez enakomerno posujemo ovsene kosmiče. Piškote pečemo v pečici, ogreti na 180 °C. Ko se piškoti nekoliko ohladijo, jih na spodnjem delu premažemo z marelično marmelado ali čokoladnim namazom ter ju po dva zlepimo skupaj.

Nasvet: Uporabimo lahko tudi katero drugo moko (npr. klasično pšenično), vendar polnozrnata moka da skupaj z ovsenimi kosmiči prav poseben prijeten okus, poleg tega pa poskrbimo še za bolj polnovredne piškote.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / četrtek, 22. november 2018 / 10:54

Veščine za poklice prihodnosti

Na Srednji šoli Biotehniškega centra (BC) Naklo je v minulem tednu potekala mednarodna izmenjava v okviru projekta Erasmus+ z naslovom Skills4life oziroma Veščine za življenje. V četrtek pa so na Dnev...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / torek, 13. november 2012 / 07:00

Danes na planetu

Eni pravijo, da treh informativnih oddaj res ne rabimo, spet drugi so komaj čakali, da so spremljali prvi Danes in oddajo pograjali oziroma pohvalili.

Avtomobilizem / torek, 13. november 2012 / 07:00

Peugeot 301 med nizkocenovniki

Pri Peugeotu postavljajo na ceste novo nizkocenovno limuzino z oznako 301. Avtomobil v dolžino meri 4,40 metra, ima prostorno potniško kabino in v zadku 506-litrski prtljažnik. Osnovni motor je 1...

GG Plus / torek, 13. november 2012 / 07:00

Izplačilo subvencij

Kranj - Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je ob koncu oktobra izdala prve odločbe za izplačilo izravnalnih plačil za območja z omejenimi možnostmi za kmetijstvo (OMD)....

GG Plus / torek, 13. november 2012 / 07:00

Mešetar

Tržne cene govejega mesa Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja tudi tržno poročilo za goveje meso. Poglejmo, kakšne so bile cene v tednu med 29. oktobrom...

Prosti čas / torek, 13. november 2012 / 07:00

Ljudske pesmi s pridihom morja

V Baročni dvorani Radovljiške graščine je v soboto nastopil priznani oktet LIP Bled. Koncert so popestrile tudi posebne gostje z Laškega, ženska vokalna skupina Vodomke. Baročna dvorana bo ta teden go...