Uroš Perič je priznani interpret Raya Charlesa.

Nepozabne na Bledu

Jutri, na zadnjo marčevsko soboto, se v Festivalni dvorani na Bledu obeta odličen glasbeni dogodek. Nastopil bo Big band Bled z gosti.

Bled – Naslov Unforgettable, torej nepozaben, je še kako primeren za jutrišnji koncert ob 20. uri v Festivalni dvorani, saj bo Big band Bled igral zimzelene melodije in uspešnice Raya Charlesa, Natalie Cole, Nata Kinga Cola in drugih tujih ter tudi slovenskih avtorjev. Ob spremljavi orkestra bodo nastopili gostje: pevka Alenka Godec, pevec in pianist Uroš Perič in pevski gost iz Velike Britanije Peter Savizon.

Big band Bled je družba glasbenih zanesenjakov, ki v večini prihajajo z Bleda in okolice pa tudi širše. Gre za klasičen veliki orkester, ki je kot Društvo Big band Bled po nastanku še zelo mlado, deluje namreč od jeseni leta 2016, vendar pa ga sestavljajo prekaljeni glasbeniki, ki igrajo v glasbenih zasedbah, kot so: Big band RTV Slovenija, Dixieland band Kranj, Bled Jazz Selection, Stari mački ... Big band pogosto sodeluje z gostujočimi dirigenti in pevci, njegov umetniški vodja pa je trobentač Gregor Grašič.

Kot solist, kitarist, aranžer, skladatelj in producent z njimi sodeluje tudi Primož Grašič, tokrat pa bodo na oder povabili tudi vrhunski pevski imeni – Alenko Godec, ki letos praznuje trideset let glasbenega ustvarjanja, in pevca ter pianista Uroša Periča, ki ga poznamo kot odličnega interpreta Raya Charlesa. Nastopil bo tudi Peter Savizon, uveljavljeni vokalist iz Anglije, ki deluje v številnih zasedbah, med drugim tudi z Nat King Cole tribute bandom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sreda, 10. junij 2020 / 08:59

Niso imeli dovoljenja

Jesenice, Kranj – Gorenjski policisti so v petek obravnavali dve prijavi zbiranja prispevkov po domovih. Na Jesenicah je moški po domovih zbiral prispevke za »zdravo kuhanje«. Občan mu je verjel in...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 30. marec 2018 / 19:46

Pomlad na Gorenjskem glasu

Tudi letos smo z bralci Gorenjskega glasa pripravili pomladno-velikonočno razstavo, ki si jo v prostorih Gorenjskega glasa lahko ogledate vse do šestega aprila.

Gospodarstvo / petek, 30. marec 2018 / 19:44

Gorenjska banka dvignila dobiček

Vodenje Gorenjske banke prevzema sedanji predsednik nadzornega sveta David Benedek.

Kronika / petek, 30. marec 2018 / 18:50

Tožnikov ne bodo zaslišali

Ljubljansko okrožno sodišče bo predvidoma v mesecu dni izdalo sodbo glede odškodnine, ki jo Marko Bogataj in Janez Tičar zaradi porušitve gostišča na Povodju zahtevata od države in Darsa.

Kronika / petek, 30. marec 2018 / 18:50

Čez dvesto po avtocesti

Kranj – Gorenjski prometni policisti so včeraj na spodnjem delu gorenjske avtoceste več ur merili hitrost vozil, ki so peljali proti Ljubljani. Skupno so izmerili hitrost vožnje približno 4700 vozi...

Gospodarstvo / petek, 30. marec 2018 / 17:25

V SIJ Acroni odprli vrata

Dneva odprtih vrat v SIJ Acroni se je udeležilo kar okrog 230 obiskovalcev, ki so si lahko ogledali Vročo in Hladno valjarno in se prepričali, da je industrija danes povsem drugačna od industrije v pr...