Sočne piščančje prsi po mediteransko

Marsikdo ni najbolj navdušen nad piščančjimi prsmi, češ da so presuha in povsem brez okusa. Res je, da se ne morejo ravno primerjati z najboljšim kosom pet tednov zorene govedine, vendar lahko z nekaj triki in dodatki pripravimo zelo sočne in okusne piščančje prsi, ki nam bodo prijetno popestrile jedilnik.

Za pripravo piščančjih prsi potrebujemo: 4 piščančje fileje, 2 paradižnika, 4 rezine sira, 4 stroke česna, 3 žlice olivnega olja, 4 ščepce mlete rdeče paprike, 4 ščepce soli, začimbe: bazilika, rožmarin, origano in podobne začimbe, ki jih imamo na voljo, 4 liste alufolije.

Piščančje fileje osolimo in potresemo z mleto rdečo papriko. V posodo vlijemo olivno olje in na njem na hitro popečemo piščančje fileje. Popečemo jih le toliko, da dobijo skorjico. Pripravimo si štiri liste alufolije. Na vsak list folije položimo popečen piščančji file ter ga potresemo z začimbami in nasekljanim česnom. Vsak piščančji file obložimo s po dvema rezinama paradižnika in z rezino sira. Vsako folijo tesno zavijemo. Pripravljene ''paketke'' položimo na pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, 30 minut. Piščančje fileje postrežemo kar v foliji, saj ko jedec razpre folijo, pridejo ven čudovite vonjave začimb in mesa. Zraven ponudimo pečen krompir.

Nasvet: Če imamo možnost, uporabimo sveže začimbe.

Za pripravo pečenega krompirja potrebujemo: krompir, 4 žlice olivnega olja, sol.

Krompir dobro operemo, po potrebi olupimo (odvisno od sorte krompirja) in narežemo na želene rezine. Pekač namastimo s tremi žlicami olivnega olja in nanj položimo pečen krompir. Krompir pomešamo, da se sprime z oljem. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 10 minut. Nato povišamo temperaturo pečice na 200 °C in pečemo še 20–30 minut. Zadnjih 10 minut peke vzamemo krompir iz pečice in ga malce posolimo ter pokapljamo še z eno žlico olivnega olja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / petek, 21. december 2007 / 07:00

Damijan Ambrožič,

lastnik Homanove hiše v Škofji Loki

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 21. december 2017 / 23:59

Nadzor nad oddajanjem nepremičnin v turistični najem

Kranj – Finančna uprava (Furs) je pridobila podatke o dohodkih, ki so jih fizične in pravne osebe dosegle z oddajanjem nepremičnin v turistični najem, tudi z oddajanjem preko spletnih portalov Airb...

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 21. december 2017 / 20:49

Vstaja odmevala po vsej Sloveniji

Ob 76. obletnici poljanske vstaje sta krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Poljane in organizacijski komite za prireditve Po stezah partizanske Jelovice priprav...

Kranj / četrtek, 21. december 2017 / 20:48

Iz otroških src v otroška srca

Kranj – V Brainobrainu Kranj, programu za spodbujanje mentalnega in osebnega razvoja otrok, so se tudi letos v času obdarovanj odločili, da se spomnijo na vrstnike iz manj srečnih družin, z željo,...

Rekreacija / četrtek, 21. december 2017 / 19:40

Štiritisočkrat na Šenturški gori

Vinko Janežič s Spodnjega Brnika, 72-letni vodja ansambla Trgovci, se je od upokojitve do danes že več kot štiritisočkrat povzpel na Šenturško goro.

Razvedrilo / četrtek, 21. december 2017 / 19:36

Ko žlahtno zadonijo zvonovi domači

Člani filmske fotosekcije KUD JaReM, ki deluje v Aljaževi domačiji v Zavrhu pod Šmarno goro, so posneli dokumentarni film o smleških pritrkovalcih, o pritrkavanju in zvonjenju. Avtorji filma so želeli...