Ariela Mandelc in Ingrid Ulaga / Foto: Tina Dokl

Prostega časa jima preprosto primanjkuje

Letošnji izbori za najlepše med slovenskimi dekleti so gostili kar nekaj Gorenjk. Tako sta se na oktobrskem izboru Miss Universe 2017 predstavili Ingrid Ulaga in Ariela Mandelc. Prva prihaja iz Dvorij, druga iz Bistrice pri Tržiču. Ingrid praznuje decembra, Ariela januarja.

Ingrid je pravzaprav že praznovala: prvega decembra je dopolnila 21 let, Ariela pa bo 25. januarja prihodnje leto stara 23.

Temnolasa Ingrid je na izbor gledala kot na neko novo priložnost, iz katere se lahko marsikaj nauči, spozna nove ljudi, pridobi nove izkušnje. Podobno je razmišljala tudi Ariela, ki se je na izbor prijavila, ker ji je ta svet pred časom predstavila Nataša Naneva, Kranjčanka, ki je pred leti tudi sama sodelovala na izboru Miss Universe.

Ingrid se življenje po udeležbi na izboru ni nič kaj spremenilo. »Še vedno sem aktivna na ogromno področjih, kakor sem bila tudi že pred tekmovanjem.« Kar pomeni, da so njeni dnevi polno zasedeni. Prostega časa je malo, kar ga je, ga posveča svojim najbližjim, prijateljem. Veliko se posveča sebi, skrbi zase. Podobno, pravi Ariela, je tudi v njenem življenju: dan je velikokrat prekratek.

Ingrid vsako novo izkušnjo v življenju ocenjuje kot pozitivno, tudi če je neprijetna. Hvaležna je za prav vsako izkušnjo, saj tako dobi možnost učenja in izpopolnjevanja. Sicer študira biologijo, a jo je že od nekdaj vleklo v svet lepote. Odločila se je za naravoslovni študij, ker pa se rada ukvarja z raznolikimi stvarmi, ji je izbor – tako kot kakšna podobna dejavnost – predstavljal dodatno veselje. Študij biologije ji je zelo blizu in ga ne bi opustila za nič na svetu. Včasih se mora zaradi študijskih obveznosti tudi čemu odreči. Še posebno so naporna izpitna obdobja, saj ima poleg študija še toliko aktivnosti in služb. Pa tudi modni svet ima rada in jo bo vedno zanimal. Tudi v prihodnje namerava sodelovati pri fotografiranjih in na modnih revijah, medtem ko se lepotnih tekmovanj ne bi več udeležila. Trenutno pa se Ingrid pripravlja še na novo televizijsko vlogo na TV3, kjer bo poročala o znanih in slavnih. Nova izkušnja, ki se je zelo veseli.

Arielo do zaključka študija na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled loči le še zagovor diplomske naloge. Bila je prijetno presenečena, da je letošnji izbor Miss Universe Slovenija spremljalo več ljudi, kot je pričakovala. Včasih je plesala v tržiškem Plesnem studiu Špela, vmes nekaj časa igrala še rokomet, potem je izbrala ples, danes skrbi za svoje zdravje in dobro počutje z rednimi obiski fitnesa. Trenutno dela v eni izmed turističnih agencij, v ljubljanski poslovalnici, jo pa modni svet še vedno zanima. Delo v turizmu ji je všeč, ker ni monotono. Rada bi čim več potovala, spoznavala kulturo drugih ljudi, pritegneta jo tudi zgodovina in kulturna dediščina krajev. Nekaj malega o tem, kakšno je delo turističnega vodnika, je skozi študij že okusila in ugotovila, da v razlaganju ter pripovedovanju uživa.

Ko se je udeležila letošnjega izbora za najlepšo »univerzalko«, se je z modno brvjo srečala prvič. Zanjo je bila to pozitivna izkušnja, a vseeno bi poskusila še kaj novega v tej smeri. Največ pozornosti pa ta trenutek namenja službi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / sobota, 15. julij 2017 / 16:05

Bohinj v družbi alpskih biserov

Občinski svet Občine Bohinj je na zadnji redni seji pred poletnimi počitnicami potrdil vstop Bohinja v elitno združenje Alpski biseri – Alpine pearls. Bohinj je postal polnopravni član omrežja prvega...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / sreda, 13. december 2017 / 19:08

V Kanado je šel živet kolesarske sanje

»Že od desetega leta sem na vprašanje, kje se vidim v prihodnosti, odgovoril, da bom v Kanadi kolesaril,« pravi devetnajstletni Škofjeločan Jaka Hartman. Njegovi sošolci so se vpisovali na fakultete,...

Jesenice / sreda, 13. december 2017 / 19:07

Občina Jesenice je dobila proračun

Največji projekti bodo obnova Ruardove graščine, sanacija strehe in fasade na Osnovni šoli Toneta Čufarja, sofinanciranje obnove regionalne ceste ...

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 13. december 2017 / 18:30

Za Slovenijo so dali življenja

V soboto so se na prednovoletnem srečanju v Dvorjah pri Cerkljah zbrali svojci padlih žrtev vojne za Slovenijo, ki tovrstna srečanja izkoristijo za druženje in obujanje spominov.

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 13. december 2017 / 18:29

Sredstva tudi za številne projekte

Osnutek proračuna Občine Cerklje predvideva nekaj večjih projektov, ki se jih bodo lotili v prihodnjem obdobju.

Razvedrilo / sreda, 13. december 2017 / 18:27

Prostega časa jima preprosto primanjkuje

Letošnji izbori za najlepše med slovenskimi dekleti so gostili kar nekaj Gorenjk. Tako sta se na oktobrskem izboru Miss Universe 2017 predstavili Ingrid Ulaga in Ariela Mandelc. Prva prihaja iz Dvorij...