Nova oprema za nujno medicinsko pomoč

Tržič – Občina Tržič je uspela na razpisu ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti. Pridobljenih nekaj manj kot šest tisoč evrov bo občina namenila Zdravstvenemu domu Tržič za nakup dveh mobilnih in dveh ročnih radijskih postaj ter dveh avtomatskih zunanjih defibrilatorjev. Preostanek potrebnih sredstev, nekaj čez dva tisoč evrov bo zagotovilo Osnovno zdravstvo Gorenjske.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / četrtek, 19. julij 2012 / 07:00

Z gozdovi želijo gospodariti

Bohinjski svetniki so podprli pobudo lastnikov gozdov za gospodarjenje z gozdovi, ki ležijo v prvem varstvenem območju Triglavskega narodnega parka.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / nedelja, 27. junij 2021 / 23:58

V soboto potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, umrl ni nihče

Ljubljana – V Sloveniji so v soboto ob 857 PCR testih potrdili 19 okužb z novim koronavirusom, je na Twitterju objavila vlada. V bolnišnicah zdravijo 75 bolnikov s covidom-19, od tega 23 na intenzi...

Gorenjska / nedelja, 27. junij 2021 / 23:55

Prednostna naloga bo regionalizacija

Stranka Naša dežela, ki jo vodi Aleksandra Pivec, je minuli teden na gradu Strmol pripravila ustanovni zbor gorenjskega odbora stranke.

Škofja Loka / nedelja, 27. junij 2021 / 23:47

Na poti z novim vozičkom

Škofjeločan Miha Nardoni je bil presenečen nad hitrim odzivom, saj je s pomočjo darovalcev lahko kupil nov elektromotorni invalidski voziček.

Zanimivosti / nedelja, 27. junij 2021 / 23:45

Ni res, da voda nima okusa

Tako so z okušanjem vzorcev različnih vodnih izvirov in vodovodov ugotavljali obiskovalci Festivala pitne vode, ki so ga pripravili v Kamniku – vse s poudarkom na pomenu ohranjanja pitne vode.

Kronika / nedelja, 27. junij 2021 / 23:43

Poškodba pri popravilu motorja

Kranj – Gorenjski policisti so v torek obravnavali nastanek poškodb pri moškem, ki si je pri popravilu motornega kolesa huje poškodoval roko. V zobnik mu je v času delovanja motorja potegnilo blago...