Na Blegoš tudi v Lojzetov spomin

Zadnja postaja Pokala polanskih puklov je vzpon na Blegoš, ki ga pri Športnem društvu Marmor Hotavlje prvič pripravljajo brez Lojzeta Oblaka.

Hotavlje – To nedeljo, 17. septembra, se bo s startom ob 10. uri pred zadružnim domom Hotavlje začel 19. vzpon s kolesi na Blegoš za Veliko nagrado Kras Sežana. Tekmovanje bo obenem občinsko prvenstvo in zaključek Pokala polanskih puklov. Predprijave so zaključene, prijaviti pa se je moč še na dan tekmovanja med 8. uro in 9.30. »Tekmovanje je res tradicionalno, saj bo letos potekalo že devetnajsto leto po vrsti, vendar na žalost prvič brez našega kolega Lojzeta Oblaka, enega glavnih pobudnikov kolesarskega vzpona na najvišji vrh Poljanske doline, predvsem pa neutrudnega športnega zanesenjaka, ki je bil in bo legenda športa oziroma rekreacije. Prireditev bo zato Lojzetu v spomin prvič organizirana tudi kot Memorial Lojzeta Oblaka,« pravi Niko Stržinar in dodaja, da so pri Športnem društvu Marmor Hotavlje v tej sezoni začeli tudi z motivacijsko akcijo, imenovano Blegoška trma. To je vpisna knjiga za tiste, ki se s kolesom podajajo v breg proti Blegošu.

»Tukaj ni pritiska časa, pomembno je predvsem postaviti si izziv, vztrajati in se ob doseženem cilju naužiti lepot, ki jih Blegoš ponuja. Tudi uvodna sezona Blegoške trme se v nedeljo zaključuje, zato najbolj vztrajne »trme« še posebej vabljene,« pravi Stržinar in dodaja, da za tekmovalni vzpon na Blegoš ni omejitve pri izbiri kolesa, čeprav električna seveda na tekmo ne sodijo. Več o prireditvi izveste na www.sdmh.si.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / nedelja, 2. marec 2014 / 15:08

Gradbeno dovoljenje je pravnomočno

Kranj – V kranjski občini že od jeseni poteka gradnja kanalizacijskega omrežja, zapletlo pa se je pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za novo centralno čistilno napravo v bližini sedanje na Zari...

Objavljeno na isti dan


Jesenice / torek, 23. julij 2019 / 21:20

Kaj si želijo mladi na Jesenicah

Anketa med mladimi je pokazala, da jih slaba polovica želi najti zaposlitev na Jesenicah. V mestu si želijo več koncertov in zabav ter športnih prireditev.

Slovenija / torek, 23. julij 2019 / 21:20

Za nekatere cepivo brezplačno

Proti klopnemu meningoencefalitisu se lahko brezplačno cepijo triletni otroci in 49-letni odrasli.

Razvedrilo / torek, 23. julij 2019 / 21:11

Melodije ob jezeru

Šesta izvedba vse bolj uveljavljenega mednarodnega tekmovanja Blejski zlati mikrofon je ponovno navdušila z nastopi mladih pevk in pevcev iz devetih držav.

Naklo / torek, 23. julij 2019 / 21:09

Razvijali nove poslovne ideje

V Biotehniškem centru Naklo so v okviru projekta Erasmus+ Aqu@teach minuli teden prvič pripravili mednarodno poletno šolo podjetništva z vsebinami s področja akvaponike.

Kronika / torek, 23. julij 2019 / 16:12

Vozilo, ki je končalo v jezeru, poškodovalo žensko

Bled – Iz Blejskega jezera pri Mlinem so danes popoldan potegnili kombinirano vozilo. Kot vse kaže, njegov voznik pri parkiranju ni uporabil ročne zavore, uradnega vzroka za nenavaden dogodek pa po...