Dekleta čaka še finalni izbor septembra, vmes pa še kar nekaj zanimivih obveznosti, kot recimo druženje v Rimskih termah, načrtujejo pa tudi pohod na Triglav. Na fotografiji tudi aktualna miss Maja Taradi.

Najlepšo Slovenko še dobimo

V sredo smo že dobili najlepšega Slovenca – mister Slovenije je postal Primorec Majk Peroša. Na najlepšo Slovenko pa bomo morali počakati še nekaj časa, saj smo ravnokar dobili petnajst finalistk.

Miss World oziroma izbor za miss sveta je najstarejše mednarodno licenčno lepotno tekmovanje in sodi v sam vrh lepotnih izborov. Imetnica licence za Slovenijo je Jelka Verk, ki je skupaj z ekipo pripravljala tekmovalke za regionalne, polfinalni in finalni izbor lepotnega tekmovanja Miss Slovenije za Miss World 2017. Poseben poudarek je bil na lepoti z namenom, projekt pa skozi lepotno tekmovanje hkrati približuje ljudem Slovenijo kot turistično destinacijo. Na prav poseben in izviren način so bile predstavljene slovenske pokrajine in kraji, kjer so izbori potekali. Tako smo recimo Gorenjci izbor za svojo najlepšo z naslovom Miss Gorenjske za Miss Slovenije lahko spremljali v znamenitih Rovih pod starim Kranjem.

Polfinalni dogodek, ki je na koncu dal petnajst finalistk, je gostila dvorana Teater kranjskogorske Korone. Na tisto, ki si bo nadela naziv miss Slovenije za miss sveta 2017, pa bomo morali še malo počakati. Finale še prihaja.

Gorenjke so se v polfinalnem izboru odrezale izvrstno. Med petnajsterico jih najdemo kar pet: Katja Gabrovec prihaja iz Kranja, ravno tako je Kranjčanka Špela Budič, iz Britofa pri Kranju je doma Maja Zupan, z Jezerskega Lara Stenovec; Monika Pfajfar je iz Rovt v Selški dolini.

Dvodnevno dogajanje v Kranjski Gori je spremljala tudi modna revija, ki se je odvila dan po polfinalnem dogajanju in je ravno tako sodila med ocenjevalne dogodke letošnjega tekmovanja: ocene strokovne žirije, ki je spremljala nastop finalistk na modni reviji, so šle v skupno oceno tekmovanja za naziv najlepše letos.

Kot smo že omenili, je osnovno vodilo lepotnega tekmovanja lepota z namenom. Na večerih lepote in mode v okviru projekta Miss Slovenija tekmovalke predstavljajo uspešna slovenska podjetja in blagovne znamke, domače glasbene ustvarjalce, slovensko kulturo in modne oblikovalce ter ne nazadnje tudi Slovenijo kot tako. In po kranjskogorskem odru Teatra so se finalistke sprehodile v oblačilih znamke The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy. Predstavile so dve kolekciji: kolekcijo pomlad/poletje 2017, ki jo je oblikovalka poimenovala Formosa, saj ženskam podarja božanskost – s poudarkom na čaščenju ženske postave, lepih linij in zapeljivih oblin; ter kolekcijo cruise 2018, imenovano Bella Slovena.

Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy sicer ni neznan obraz, saj dekle lahko spremljamo tudi na malih zaslonih, dobro se znajde v vlogi voditeljice na dogodkih, njen smisel za modo, ideja o ustvarjanju pa je v zadnjih letih zelo napredovala, če se lahko tako izrazimo. Predstavljene obleke in modni dodatki so gledalca pod odrom mogoče celo presenetili, saj prinašajo svežino, so nosljivi, in kljub temu da vzbujajo s svojimi velikimi pikami in črtami občutek podeželske pariške nagajivosti, delujejo udobno – pri ženski zbudijo željo, da en kos predstavljenega njena garderoba nujno potrebuje.

Jerneja je tudi edina v Sloveniji, ki po vzoru velikih tujih modnih imperijev poleg kolekcije pomlad/poletje in jesen/zima lansira še tretjo kolekcijo, imenovano »cruise ali resort«, ki sicer pride na prodajne police v novembru in je namenjena tistim, ki se pozimi odpravijo dopustovat v tople kraje ter si zaželijo novo poletno garderobo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sreda, 20. maj 2015 / 10:32

Baletna revija

V organizaciji Društva baletnih umetnikov Slovenije je v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah v soboto potekala deveta Revija klasično baletnih šol in društev iz vse Slovenije.

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 24. junij 2017 / 19:24

Zadnjo tekmo so odigrali najslabše

Vaterpolisti Triglava so izgubili sredino odločilno tekmo za naslov državnih prvakov.

Šport / sobota, 24. junij 2017 / 19:24

Po porazu s Srbkinjami naše košarkarice domov

Kranj – Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca je v ponedeljek odigrala tretjo tekmo skupinskega dela. Naše so kar z 88 : 69 izgubile z reprezentanco Srbije in zapustile evropsko prvens...

GG Plus / sobota, 24. junij 2017 / 19:23

Uspešen pri košarki in študiju

Škofjeločan Lenart Kalan je konec maja diplomiral v ameriški Iowi na šoli Wartburg college, njihova univerzitetna košarkarska ekipa, v kateri je bil kapetan, pa je osvojila konferenčno študentsko koša...

Kranjska Gora / sobota, 24. junij 2017 / 19:22

Županova petica za najboljše

Na sprejemu pri kranjskogorskem županu Janezu Hrovatu je bilo v sredo osem učencev OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora in štirje OŠ 16. decembra Mojstrana. Župan jim je čestital in izročil priznanja.

Komenda / sobota, 24. junij 2017 / 19:20

Bosonogi na Šenturško goro

Podboršt pri Komendi – Pohodniška sekcija Škrjančki Planinskega društva Komenda je pred kratkim organizirala dvanajsti pohod bosonogih iz Jurčkove Dobrave na Šenturško goro pod Krvavcem. Udeležilo...